TCL Mini-LED 65C825 - test, recenzja - czyli nadchodzi pogromca Oled TV ? Co jest prawdą a co mitem !

Waldi_82

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja jako świeży posiadacz tcl uważam że jest lepszy od sony, a tym bardziej porównując sony +- ta sama cena, miałem problemy z softem, wgrałem inny i jest już ok. Nie pasowało mi ustawienie obrazu po kalibracji od kikiego, ale dzisiaj miałem cały dzień zabawy, trochę tu dodałem, trochę tam zmniejszyłem i już mi wszystko gra. Obejrzałem DIUNA w 4k HDR dolby atmos i powiem szczerze że obraz rewelacja.
Cały ten temat to problemy jakie są to tylko z softem, androidem, ale sony też jest na androidzie i tam też są z nim problemy....

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Zrobiłeś prawidłowo, ba każdy ma inna wrażliwość. Po to ma certyfikat z wydrukiem , że zawsze możesz wrócić do ustawień z kalibracji.

Waldi_82

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mam pytanie o Dolby Atmos, jak on u was działa, jak włączam film z Netflix Gdzie jest Dolby Atmos i gra to przez głośniki telewizora to włącza wam się Dolby Atmos i pokazuje ta ikonka po lewej stronie, czy Dolby Atmos włącza się tylko jak mamy podłączone Soundbar albo amplituner AV prze eArc?

Waldi_82

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mam pytanie o Dolby Atmos, jak on u was działa, jak włączam film z Netflix Gdzie jest Dolby Atmos i gra to przez głośniki telewizora to włącza wam się Dolby Atmos i pokazuje ta ikonka po lewej stronie, czy Dolby Atmos włącza się tylko jak mamy podłączone Soundbar albo amplituner AV prze eArc?

dobra już znalazłem...

cahar

New member
Mowisz o 55 calach a cały ten temat dotyczy 65
I tutaj fakt faktem zgodzę się że ogólny temat jest o 65' , natomiast wiele osób wchodzi do tematu z uwagi na sam model c825. Jeśli mówimy o cenach modelu 65' to fakt, różnica myślę że wyjdzie już koło 800,-
Pozdrawiam [emoji6]

Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka

marlon80

Member
I tutaj fakt faktem zgodzę się że ogólny temat jest o 65' , natomiast wiele osób wchodzi do tematu z uwagi na sam model c825. Jeśli mówimy o cenach modelu 65' to fakt, różnica myślę że wyjdzie już koło 800,-
Pozdrawiam [emoji6]

Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka
Jak już mówiłem 1500. Edit jednak 1600
5100 vs 6699

Ostatnia edycja:

Gorbi

Member
I jak to jest z tym dźwiękiem bo się zastanawiam nad kupnem tylko jeszcze z księgową muszę to uzgodnić[emoji16]
Chodzi o Dolby Atmos

Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka

ayzcrazy

New member
Witam wszystkich, stoję przed wyborem TCL 65c825 czy SONY XR65X90JAEP. Co byście wybrali? Na TV będzie śmigał XSX. Czytałem wcześniej że w TCL są problemy z vrr. Czy TCL to ogranie softowo ten vrr? Dodam że sony wychodzi mi parę stówek taniej.

Do góry