Od wczoraj w domu, wymienił LG 49UB850V 4K, Nareszcie nie widzę niebieskiej czerni, podświetlonych pionowych pasków, czarny to czarny. Mam pokój bardzo nasłoneczniony, więc OLED nie wchodził w grę, a TCL w tej cenie oferuje najwięcej względem konkurencji. LG, Samsung MINILEDy cena o 3 tys. więcej i ma wiele mniej opcji niż w TCL C825. Na razie poznaje ustawienia,(sporo ustawień trzeba poprzestawiać, jeszcze nie ogarnąłem jak ustawić najlepsze opcje poprawy ruchu) ale na szybko co można powiedzieć to czerń, biel, kontrast jest mega super, zarówno w nocy jak i słoneczny dzień
Dźwięk jest bardzo fajny, subwoofer robi robotę- nie jest to dźwięk kartonowy, Skalowanie 720p super, ,,Szeregowiec Ryan'' z Netflixa przeskalowany do 4K sceny w deszczu, dynamiczne sceny w ruchu efekt WOW! na początku przy ustawieniach standard w filmie 720p można było zauważyć przy szybkich ruchach postaci kwadratowe artefakty, ale po zmianie opcji obrazu na ,,film,, obraz jest bez zastrzeżeń. Źródła 4K i z Dolby Vision to już prawdziwa uczta dla oka, mega kontrast - ilość widocznych szczegółów w porównaniu do starego LG 4K to przepaść ! Kupowanie TV bez Dolby VISION to na dzień dzisiejszy jak strzelić sobie w stopę!
Jedyny minus jak zauważyłem to brak polskich liter ąęśćłó itd. mam nadzieję że zostanie to poprawione.