TCL EP640 Ultra HD LED TV, cztery modele HDR10 i Android 9.0

firefl

Active member
Bez reklam
@broda1725:
Czy możesz prywatną konwersację prowadzić kanałem prywatnym zamiast spamować forum?

:spam:

Rukdal

New member
Witam,
Od kilku dni jestem posiadaczem telewizora TCL 65EP640. Generalnie wrażenia pozytywne poza jednym mankamentem. Działanie modułu CAM CI+ Cyfrowego Polsatu... Czy jest jakiś sposób, aby wyszukać kanały zgodnie z kolejnością Cyfrowego Polsatu. Przeglądanie i układanie 1500 znalezionych kanałów aplikacją systemową zajmie kilka dni..
Wcześniej w LG nie było z tym problemu wystarczyło wyszukać operatora.
Z góry dziękuje za pomoc.

Crio

New member
Witam, sorry że w tym wątku ale pojawiła się jednodniowa oferta w sieciówce tego TCL 65EP640 za 2199zł. Przekopałem cały wątek i mam strasznie mieszane uczucia odnośnie zakupu. Problemy z softem swoją drogą (raczej mnie nie dotyczą) bardziej chodzi o jakość obrazu. Pod tym względem opinie też raczej średnio pochlebne, sam korzystam aktualnie z raczej budżetowego thomsona 55UC6306 i poza ciut nierównomiernym podświetleniem nie mam mu za dużo do zarzucenia (może słaby smart).
Moje pytanie jest w końcu o jakość obrazu, jak to się ma w tym modelu do np. wyżej wymienionego Thomsona. ??

Crio

New member
Jeśli thomson ma słaby smart to ten będzie niestety całkiem podobny. Obraz ciut lepszy...

smart to tak naprawdę na YT i netflixie mi a raczej moim rodzicom zależy. Te o dziwo w Thomsonie działają dobrze (yt) a nawet wręcz bardzo dobrze - Netflix.

Bardziej się martwię o jakość obrazu (płynność, ostrość, podświetlenie). Coś lepszego w 65 calach się dostanie do kwoty 2600??

fipii

Member
Jakiś czas temu udało mi się skonfigurować ten TV w taki sposób że był używalny tak jak chciałem, do wczoraj. Od wczoraj nie odtwarza niczego, youtube tylko kreci kółko, Ipla, Player, TVP VOD - nic nie działa. Po próbie odtwarzania czegokolwiek, powrót do oglądania telewizji powoduje tylko czarny ekran i całkowity restart urządzenia. Podejrzewam że tylko przywrócenie ustawień fabrycznych by coś dało, ale nie chce mi się od nowa tego wszystkiego ustawiać. Różne sprzęty kupowałem w swoim życiu, raz lepsze, raz gorsze, ale czegoś tak złego jak ten tv to nie miałem nigdy.

firefl

Active member
Bez reklam
:blagam: Moje stare telewizory (porządne kineskopowe!) NIGDY ale to NIGDY nie miały ŻĄDNEGO problemu z softem. Te nowe technologie te porażka.

:grin:

A tak poważniej: KAŻDY soft ma błędy. I trzeba się z tym niestety pogodzić.

Rukdal

New member
Czy wiadomo coś na temat daty wypuszczenia nowego softu i jaki numer ma aktualny soft(czy to ten, który jest obecnie na stronie TCL)?

firefl

Active member
Bez reklam
Z doświadczenia kilku lat i obserwacji wypuszczania softu: nowy soft będzie jak się pojawi ;)
Jakiekolwiek terminy są podawane na dobrą wiarę informujących ale nie stanowią żadnego zobowiązania i zwykle są przekraczane.

Rzeczywistość:
Nowy soft będzie wkrótce z możliwością przedłużenia do kilkudziesięciu tygodni... :lol:

Ostatnia edycja:
Do góry