Zapewne w starym sofcie jeszcze dla platformy mediatek
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Możesz jakoś objaśnić to co napisałeś? Nie za bardzo rozumiem...o co chodzi z platformą mediatek?
Zapewne w starym sofcie jeszcze dla platformy mediatek
Wysłane przy użyciu Tapatalka
Możesz jakoś objaśnić to co napisałeś? Nie za bardzo rozumiem...o co chodzi z platformą mediatek?
Ze znaków na niebie i ziemi (w sensie z węgierskiego forum) wnioskuję, że nowy soft się pojawił - v258.
Aczkolwiek z bardziej oficjalnych źródeł nic nie widziałem na ten temat także zamieszczam linka ale na własną odpowiedzialność)
https://drive.google.com/drive/u/0/folders/1K5MiRPwuZ1zCZXeu31UBSAKfGQT5AqZa
Aaaa przy okazji, wcześniej któryś forumowicz wspominał, że na sofcie v252 player TVN materiały 4K działają poprawnie - chciałem tylko nadmienić, że ja siedzę na stockowym v179 cały czas i u mnie 4K też działają bez problemu - tylko ze wszystkimi innymi jest problem xD
Ja sprawdzam na własnym i chodzi dobrze a na dodatek iptv chodzi przez vlc tak że na razie pozytywInstalowałeś może ten v258?
Instalowałeś może ten v258?
Jaka masz wtyczkę do playera na kodi? Ta od SD-XBMC?
Ja sprawdzam na własnym i chodzi dobrze a na dodatek iptv chodzi przez vlc tak że na razie pozytyw![]()
Kiki, masz informację, że po stronie producenta trwają pracę nad rozwiązaniem tego problemu?Poczekaj na nowy soft.
Miałem tutaj na myśli szybkość działania w porównaniu do Xiaomi Mi Boxa 4k, który jest żwawszy.Skoro odtwarza 4K z Youtube to wydajmość ma dobrą. Babol tkwi gdzieś w oprogramowaniu.
Nikt mnie siłą nie zmusił do zakupu. Skąd pytanie? Czy to cokolwiek zmienia? Ma wpływ na wady ukryte w tym sprzęcie? Sprzęt w specyfikacji ma wymienioną obsługę MPEG-TS, podobnie w menu możemy znaleźć opcję sterowania dynamicznym podświetleniem - w obu wypadkach są problemy.
TCL EP640 ma również problemy z opóźnieniem dźwięku w soundbarze podłączonym po HDMI CEC. Restart TV pomaga. Dźwięk na wbudowanych głośnikach jest strasznie plastikowy - jedne z gorszych głośników jakie miałem okazję słyszeć w płaskich TV.
Przetwarzanie wideo również jest tragiczne. Najtańsze TV z Carrefour (BLAUBERG) oferują płynniejszy obraz (choć dużo gorsze, podkręcone kolory i równie słabe głośniki).