TCL 65P815 - Oprogramowanie, ustawienia obrazu

Aliens

New member
chyba narazie się wstrzymam z updatem,
skoro nie ma obecnie stabilnego i działającego softu to na co mam przejść ?
Te z androidem 11 chyba dobrze nie działają jeszcze jak trzeba. TCL w ogóle ma chyba słabe wsparcie, nawet nie ma gdzie zgłosić problemów i błędów z oprogramowaniem
przeciez ten ostatni oficjalny jest stabilny. V191.. to ze cos nie poszło ok wczesniej nie znaczy ze jest zle.. Niktorym wysypało sie jak pradu brakło np. mi tez .. Ale przywrociłem ten stary V83 i zrobiłem update do V191..

zrobiłem ponownie aktualizacje na v191, z v83, Wyłaczyłem i włączyłęm telewizor i wszystko od nowa.
TV Padł słychać głos, brak obrazu. Aktualizacja do niczego

nic to nie daje, zrobilem fabryczne przed updatem - nic nie poprawilo dalej czarny ekran i powrot.
Probowalem aktualizacje z menu local i z zimnego startu (przytrzymanie power).
Probowalem tez fabryczne po aktualizacji - wtedy rowniez ciemny ekran
Brak sił i pomysłów
Być może updaty z androidem 11 beda lepsze?
A może, należy zrobić stopniowe updaty na mniejsze wersje ?
W instrukcji do innego TV było napisane, że nie można skoczyć na wersjęnp. 300 jeśli ma sie mniej niz v150 i trzeba bylo podniesc wersje pomniejszymi updatami

Aliens

New member
nic to nie daje, zrobilem fabryczne przed updatem - nic nie poprawilo dalej czarny ekran i powrot.
Probowalem aktualizacje z menu local i z zimnego startu (przytrzymanie power).
Probowalem tez fabryczne po aktualizacji - wtedy rowniez ciemny ekran
Brak sił i pomysłów
Być może updaty z androidem 11 beda lepsze?
A może, należy zrobić stopniowe updaty na mniejsze wersje ?
W instrukcji do innego TV było napisane, że nie można skoczyć na wersjęnp. 300 jeśli ma sie mniej niz v150 i trzeba bylo podniesc wersje pomniejszymi updatami
reset zrob i zainstaluj Android 11

shirou93

New member
U mnie na 11 wszystko działa, ale odkąd wyłączyłem w ustawieniach obok sport jest "automatyczny tryb sklepowy" to pod napisem TCL zapala się dioda żółta na stałe i muszę włączyć diodę LED w ustawieniach to wtedy miga tylko co jakiś czas. Włączenie znowu trybu sklepowego nie naprawia już nic i musiałbym zresetować do fabrycznych i nie ruszać tego ustawienia.

11tka to beta widać po folderze na serwerze "test" lepiej poczekać aż pojawi się tutaj:
https://www.tcl.com/pl/pl/nowosci-w-dziale-tv/p81-series/50_p81.html

Ostatnia edycja:

Aliens

New member
jak widać w poście, problem jest powiązany z wersją panelu TV

Tzn , w czym tkwi wiadomo?? dziwi mnie to ze jak robi sie update to nie widac postepu ładowania na TV , jedynie jak wgrywałem 11 to było.. ale przez update local. A jak wchodzisz w to menu co screen dałes ze swoim panelem ? co trzeba w tym menu wybrac zeby pokazała sie plansza jak u ciebie? Wiem ze mam kod 283 .. ale całly numer to nie wiem

Ostatnia edycja:
Do góry