przeciez ten ostatni oficjalny jest stabilny. V191.. to ze cos nie poszło ok wczesniej nie znaczy ze jest zle.. Niktorym wysypało sie jak pradu brakło np. mi tez .. Ale przywrociłem ten stary V83 i zrobiłem update do V191..chyba narazie się wstrzymam z updatem,
skoro nie ma obecnie stabilnego i działającego softu to na co mam przejść ?
Te z androidem 11 chyba dobrze nie działają jeszcze jak trzeba. TCL w ogóle ma chyba słabe wsparcie, nawet nie ma gdzie zgłosić problemów i błędów z oprogramowaniem
wrzucasz na pendr. i instalujesz OTA z menu local..i co? teraz Ci działa? nie wykrzacza się ?
lepiej go instalować z OTA/update czy z powera ?
tez to mam ,ale i tak aktualizuje..czyli tak, jak za 1 razem. Mam wątpliwości czy sytuacja się nie powtórzy
nie mam pojecia co nie tak, ja robie i działa mi normalnie..zrobiłem ponownie aktualizacje na v191, z v83, Wyłaczyłem i włączyłęm telewizor i wszystko od nowa.
TV Padł słychać głos, brak obrazu. Aktualizacja do niczego
moze przed aktualizcja zrob ustawienia fabryczne i potem wgraj nowy updateMoże jakby zrobić jakąś pełna aktualizacje, nie z update/local byłoby imaczej. Póki co porazka
reset zrob i zainstaluj Android 11nic to nie daje, zrobilem fabryczne przed updatem - nic nie poprawilo dalej czarny ekran i powrot.
Probowalem aktualizacje z menu local i z zimnego startu (przytrzymanie power).
Probowalem tez fabryczne po aktualizacji - wtedy rowniez ciemny ekran
Brak sił i pomysłów
Być może updaty z androidem 11 beda lepsze?
A może, należy zrobić stopniowe updaty na mniejsze wersje ?
W instrukcji do innego TV było napisane, że nie można skoczyć na wersjęnp. 300 jeśli ma sie mniej niz v150 i trzeba bylo podniesc wersje pomniejszymi updatami
powrot normalnie jak z innymi. a siedze na 9 bo kurde był kilkukrotny zanik pradu , i tez straciłem obraz głos był i wgrałem 9 bo niechciało mi sie sciagac 11Ty testowałeś 11tke? z tego co pisałeś siedzisz na 9tce v191
Jak z ewentualnym powrotem na 9 w razie niepowodzenia ?
i jak ?? widac ze wszyscy mamy te same problemy.. Aktualizowałaes cos wyzej?
jak widać w poście, problem jest powiązany z wersją panelu TV