wątpię czy to poprawią, a nie sprawdzę bo go już nie mam... TLC zwróciłem i kupiłem Sony 65x90L.Cześć Poprawiło się coś od tamtego czasu z dynamiką ruchu w mqled? Może jakaś aktualizacja poszła od TCL? Stoję przed wyborem między 70 calami mqled i q80d i nie wiem na co się zdecydować czytając takie komentarze, tym bardziej, że będę używał głównie do sportu na telewizji satelitarnej.
Jeśli to ma być tv do sportu to x90L sony. Nie musisz kalibrować - wstępne present sa bdb w porównaniu do mqled85. Na pełnym białym ekranowani dużo jaśniejszy zarówno w SDR jak i HDR. Nie ma artefaktów w ruchu i dużo lepszy upscaling.Tak oczywiście, miałem na myśli 75 cali. Obawiam się tych software’owych problemów w tcl, natomiast w Samsungu jednak ta stabilność pod tym względem jest
Tak jak napisał kolega:Każdy wybiera co uważa...
No i kalibracja zawsze służy do naturalnego obraz.
Warto.
W tym kalibracja nie pomoże.wątpię czy to poprawią, a nie sprawdzę bo go już nie mam... TLC zwróciłem i kupiłem Sony 65x90L.
Ideałów nie ma ale na Soniaczu jak dla mnie jest zdecydowanie mniej błędów w ruchomych obrazach, sam obraz jest też bardziej naturalny .
PolecamCzasem lepiej milczeć jak opowiadać niesprawdzone rzeczy.
napisz proszę jakie ustawienia mqled85 wyeliminują jego błędy obrazu w ruchu.Czasem lepiej milczeć jak opowiadać niesprawdzone rzeczy.