TCL 65mqled85 dramat w ruchu

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wg mnie mini led lepiej spełni się do sportu.
Modeli 70" się nie produkuje, gołych lcd zresztą też nie.
No i skorzystałbym teraz z promocji mocnej na 75Mqled85, póki jeszcze trwa.

Seba22

New member
Tak oczywiście, miałem na myśli 75 cali. Obawiam się tych software’owych problemów w tcl, natomiast w Samsungu jednak ta stabilność pod tym względem jest

kruczy6

New member
Cześć :) Poprawiło się coś od tamtego czasu z dynamiką ruchu w mqled? Może jakaś aktualizacja poszła od TCL? Stoję przed wyborem między 70 calami mqled i q80d i nie wiem na co się zdecydować czytając takie komentarze, tym bardziej, że będę używał głównie do sportu na telewizji satelitarnej.
wątpię czy to poprawią, a nie sprawdzę bo go już nie mam... TLC zwróciłem i kupiłem Sony 65x90L.
Ideałów nie ma ale na Soniaczu jak dla mnie jest zdecydowanie mniej błędów w ruchomych obrazach, sam obraz jest też bardziej naturalny i to nawet na fabrycznych ustawieniach. Poza tym wisi pewnie na ścianie a nie na dwóch górnych śrubach ;)
Jedyne co ma zdecydowanie gorsze to dźwięk, w TCLu były jakieś tam lepsze basy... ale i tak do filmów to mam podłączone zewnętrzny wzmacniacz.

Seba22

New member
Okej dzięki za potwierdzenie, jednak TCL jeszcze nie jest dla mnie, a opinie wielu ludzi są trafne, co do tego modelu. Można powiedzieć, że ten telewizor jest stworzony do streamingu, a nie do telewizji :)

luck76

Well-known member
Tak oczywiście, miałem na myśli 75 cali. Obawiam się tych software’owych problemów w tcl, natomiast w Samsungu jednak ta stabilność pod tym względem jest
Jeśli to ma być tv do sportu to x90L sony. Nie musisz kalibrować - wstępne present sa bdb w porównaniu do mqled85. Na pełnym białym ekranowani dużo jaśniejszy zarówno w SDR jak i HDR. Nie ma artefaktów w ruchu i dużo lepszy upscaling.

luck76

Well-known member
Każdy wybiera co uważa...
No i kalibracja zawsze służy do naturalnego obraz.
Warto.
Tak jak napisał kolega:
wątpię czy to poprawią, a nie sprawdzę bo go już nie mam... TLC zwróciłem i kupiłem Sony 65x90L.
Ideałów nie ma ale na Soniaczu jak dla mnie jest zdecydowanie mniej błędów w ruchomych obrazach, sam obraz jest też bardziej naturalny .
W tym kalibracja nie pomoże.
Mogą mieć fabryki paneli ale nie mając kodu źródłowego nie skopiują i nie poprawią cudzego rozwiązania (co jest domeną Chińczyków). Jedyne co im pozostaje to kupować całe zespoły specjalistów (co też jest ich domeną - patrz rynek automotive).

Do góry