Nie wiem kórego pilota miałeś, ja jak pisałem mam pilota tego srebrnego, góra zdaje się jest aluminiowa, dobrze spasowany jak dla mnie jest OK.Czytam o tym TCL i już widzę ze względu na samo mocowanie - porażka.
Drugie to pilot -miałem w rękach - zakrawa na tandete.
Coby nie mówić o TCL, to można by użyć innych określeń. Tandetny to co prawda synonim czegoś niskiej jakości, tanio wykonanego ale jednocześnie ma pejoratywny wydźwięk określający tym mianem rzeczy kiczowate. Coby nie pisać o tej marce, nie oferuje kiczu a rzeczy godzące cenę z oczekiwaniami. Jeśli chce się kupić coś w zbliżonej cenie ale lepszym poziomie wykonania, trzeba patrzeć na Hisense. Za LCDki z lepszych materiałów trzeba zapłacić więcej czy to Samsungowi czy Sony albo Panasonicowi. TPV (Philips) jest od dwóch sezonów technologicznie z tyłu. Inaczej jest w OLEDach. Tu znajdziesz więcej marek o dobrej jakości, w tym jako jeden z liderów LG. TPV ma tu więcej do pokazania, poza budżetowym 769.Czytam o tym TCL i już widzę ze względu na samo mocowanie - porażka.
Drugie to pilot -miałem w rękach - zakrawa na tandete.
Tak, też mam taki pilot ale szczerze to nie widzę w ni wielkiej wady. Pilot jak pilot, chinski.co do mocowania pewnie masz rację lecz ja całe szczęście nie wieszam tv tylko stoi na tej nodze do zbierania kurzu .Nie wiem kórego pilota miałeś, ja jak pisałem mam pilota tego srebrnego, góra zdaje się jest aluminiowa, dobrze spasowany jak dla mnie jest OK.
Wieszać nie polecam nikomu pod kątem gdzieś przy suficie, bo nie wiem czy te dwie górne śruby to utrzymią i nie wyrwie się z tych dolnych trzymiacych samej cienkiej plastikowej obudowy.
Ale pomijając to wszystko nadal najbardziej boli mnie wszystko co się rusza na ekranie; brak płynności, błędy, smuzenia... Nadal póki czekam na oferowana pomoc Kiki-ego
Tu wydaje się wszystko ok.Czyli sprawdzałeś wszystkie kolory RGB, czerwony ,zielony i niebieski,
mi w C835 się tak zrobiło zielony był z odcieniem niebieskiego, np. liście
na drzewach miały niebieski odcień.
Mam dokładnie takie same odczucia, po ustawieniach od Kiki-ego jest znaczny progres, także dzięki Kiki, pomogłeśKolega kiki przeslal mi plik z kalibracji
Ustawienie wg tego zmieniło potrzebie na telewizor. Ma chłop głowę do tego i chyba sprzęt.kolory jak na żywo. Co prawda tv ma jeszcze swoje inne wady ale jest już ok.
Dziki kikiemu można oglądać bo tak to nie było ciekawie.
DramatPodzielę się z Wami jeszcze moim pierwszym obrazem po podłączeniu nowiutkiego telewizorka, jeszcze przed zmianą ustawień ruchu... załamałem się po 1 minucie... skoczek miał 3-4 narty, tak na zapas chyba ))
Tak, kiki nadal sens TCL-owi.Mam dokładnie takie same odczucia, po ustawieniach od Kiki-ego jest znaczny progres, także dzięki Kiki, pomogłeś
Ale tak jak napisałeś dalej, telewizory nadal ma wady widoczne w scenach z dużą ilością detali w ruchu.
Zastanawiam się czy np taki Samsung 65qn85 czy Sony 65x85L ( wymieniam te bo w zbliżonych cenach) też by miały podobne przypadłości?
Czy drozsze Oledy (np LG 65 b4) też tak mają (pomijając czernie) czy jakoś lepiej przetwarzają ruchome sceny?
Sony niżej x90L nie bierz. Ma inny procesor obrazuMam dokładnie takie same odczucia, po ustawieniach od Kiki-ego jest znaczny progres, także dzięki Kiki, pomogłeś
Ale tak jak napisałeś dalej, telewizory nadal ma wady widoczne w scenach z dużą ilością detali w ruchu.
Zastanawiam się czy np taki Samsung 65qn85 czy Sony 65x85L ( wymieniam te bo w zbliżonych cenach) też by miały podobne przypadłości?
Czy drozsze Oledy (np LG 65 b4) też tak mają (pomijając czernie) czy jakoś lepiej przetwarzają ruchome sceny?