TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

PanZdzisiek

New member
A jakby zmienić region na USA to w tedy nie została by nowa nakładka ?
Tylko nigdzie nie mogę znaleźć zmiany regionu...

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

Daawid

New member
W tym nowym sofcie mam "problem" z dźwiękiem. Mam C715 i soudnbar ray danz, ustawienie dźwięku na passtrough, na soundbarze pokazuje cały czas PCM audio, nie zależnie czy na tv jest dźwięk atmos dts czy dolby audio, jest różnica w odsłuchu dźwięku między kodekami ale na soundbarze cały czas widać pcm, na wcześniej wersji softa V653 soundbar pokazywał na wyświetlaczu atmos lub dolby Audio. Teraz wygląda to tak jakby TV dekorował dźwięk a nie soundbar.
Ustawienie auto w tv w opcjach dźwięku pomaga, ale wtedy głos jest cichy i z opóźnieniem.

Yahoou77

Member
Panowie, dajcie sobie spokój. Aktualnie na Amazon.pl jest za śmieszne pieniądze (169,99) FireStick 4K Max. Ten tv jest już martwy. Nie warto się z tym szarpać.

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

coobah

Member
Bez reklam
Aż zacząłem szukać w sieci opisów tego firesticka, żeby sprawdzić czym on mógłby mnie zainteresować i czym bije na głowę androida w TCL'u [emoji6]

Yahoou77

Member
Tym, że działa, nie zamula i jest na bieżąco aktualizowany. W przeciwieństwie do tego padła od TCL. Nasz tv tylko obrazem się broni, choć i tutaj nie ma cudów. Soft to dramat a będzie tylko gorzej, bo producent porzucił wsparcie tego modelu.
Mam Firestick 4K w 2 innych tv i działa to bardzo dobrze. Tv odpalam pilotem od Firestick i obsługuje wszystko. Pilota od tcl używam tylko jak chcę pooglądać TV naziemna/sat.

Yahoou77

Member
Może coś tam jeszcze wyżygaja, ale na pewno nie będzie softu dopracowanego i stabilnego.

ulan

Member
hmm a obiecywali nowego android tv (chyba 10?? czy 11?) i cisza, miał być w 3 kwartale a tu kończy się 4 kwartał i cisza, hmm mam chińskiego playera zidoo zx9 i naprawdę starają się dopracować soft, reagują na zgłaszane problemy i sugestie, mają dobrą społeczność(forum), która jest pomocna, niestety TCL ma w dupie użytkowników, cokolwiek im się zgłasza to szukają wymówek, żeby nic nie zrobić, ja mam model teoretycznie przed rokiem flagowy czyli 65x10 i jestem zawiedziony ich podejściem...

qwertix

Member
Niestety też po części żałuje zakupu 65X10, tyle updatów obiecywali, miało być tak kolorowo i wyszło jak zwykle.
O ile obraz świetny tak obsługa multimediów kuleje i już nie jednokrotnie zastanawiałem się czy nie podpiąć miboxa, używam ich przy pozostałych tv i jak na razie wszystko śmiga.
Tylko śmieszy mnie że oprogramowanie boxa za 200zł działa dużo lepiej/płynniej niż w Tv za prawie 10tyś. Taka lekka żenada.

coobah

Member
Bez reklam
Może faktycznie idź w Amazon Firestick 4K MAX zamiast w miboxa kolejnego.
Dla mnie to nie jest nic nadzwyczajnego, że wsparcie siada po pewnym czasie. Jak miałem kiedyś LCD Samsunga, to powiadomienia na ekranie były tylko z informacją jaką kolejną aplikacje czy usługę odłączają :)

barteksquall

New member
Ale jakie wsparcie? Tu wsparcia nie ma od samego początku. Mam EP680 od dwóch lat i pomimo aktualizacji, które nie wiadomo co wnosiły, od początku są problemy z softem które nie zostały usunięte. Nadal nie działa soundbar po hdmi arc, po optyku daje opóźnienie na ustawieniach innych niż PCM, zdarza się, że jakaś aplikacja się wywali w trakcie filmu, nie da się wyłączyć dźwięku na głośniczkach tv, jedyne wyjście to ściszenie na 0,a wtedy ciągle wyświetla się ikonka przekreślonego głośnika, o ogólnej wydajności nie wspominając itp. itd. Ciekawe czy apka RakutenTv już działa. Android w mojej starej Bravii z okolic 2015 r. działa lepiej i stabilniej niż tutaj, mimo że od lat nieaktualizowany to wszystko działa. Obraz obrazem, ale płynność też nie powala. Ja z marki Tcl się wyleczyłem i przy następnym zakupie nawet mi przez myśl nie przejdzie żeby coś od nich brać niezależnie od ceny.

Do góry