TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

Daawid

New member
Mam jako AUTO.
Co ciekawe, wszedłem przedwczoraj na Amazon Prime, dźwięk mam tylko DD. Wyszedłem do Netflixa, mam DD+.
Wracam do Amazon Prime i mam już DD+.

65EP680
Onkyo tx nr 509

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
W takim razie soft jeszcze trochę kuleje :p ja mam terez R122 soft i na nim zostaję, nawet obraz jest lepszy.
A dźwięk na belce przy ustawieniu auto (wcześniej dostęp miałem i tak nie było) na YT rozsadza mi subwoofer pokój, musiałem go ściszać. Co najlepsze działa mi na kodi odtwarzanie filmów z atmos, wcześniej dźwięk się tracił po chwili oglądania albo szarpał obraz, teraz jest ok i filmy lecą z dysku zewnętrznego z hdr i atmos bez problemu.

d00lar

Member
a ja tylko dorzucę że serio to jakis bug w tym sofcie

jak mam kino po arc jest wszystko ok (hdmi1)

i nagle podpinam do hdmi3 tą konsolkę retro

2s i cyk. arc down. pół roku szukałem czemu arc zdechło ! ;P

Wojtasban

New member
Też jestescie niezadowoleni z jakosci filmów na Amazon hdr10+ obraz jest taki jakby bez życia nieostry to samo jest z filmami z dysku w tym formacie hdr, tv65c815 soft 653

coobah

Member
Bez reklam
Dla mnie Amazon z HDR+ wygląda lepiej niż Netflix z Dolby Vision.
No, ale ja mam 65EP680

coobah

Member
Bez reklam
Cytując niemal dosłownie kanał na Telegramie:

Pobierz VPN Speedify (dostaniesz darmową opcję za 2 GB
Po pobraniu musisz wybrać VPN dla kraju Stany Zjednoczone i uruchomić VPN, zweryfikować połączenie i wyświetlić Stany Zjednoczone (w moim przypadku Nowy Jork)

Przejdź do opcji urządzenia w telewizji i pokaż aplikacje w ustawieniach - pokaż aplikacje systemowe i odinstaluj aktualizacje z poniższych aplikacji.
Tylko odinstaluj aktualizacje, a nie oprogramowanie, dane Celar i pamięć podręczną.
ANDROID SYSTEM WEBVIEW
ANDROID Core SERVICE
ANDROID HOME TV

Po zakończeniu przejdź do Sklepu Play na telewizorze i ponownie sprawdź aktualizacje i zrób aktualizacje powyższych aplikacji.

Po zaktualizowaniu wszystkich aplikacji wyłączyłem TV na ostro z prądu i włączyłem ponownie.

Zrobione.

Teraz nie potrzebujesz tego VPN i możesz go odinstalować.
2bdc2f68048b35229bfe1ef784c55891.jpg
fbf5b6c0904d281c5b9cda546d1d7d6c.jpg
562cf1f43e27a960bfa537a0e10d999d.jpg

coobah

Member
Bez reklam
Słuszna uwaga, trzeba wyłączyć aktualizacje automatyczne w sklepie Play

Wojtasban

New member
Co nas obchodzi rynek amerykański on ma się nijak do europejskiego tam wycofali tv bo biorą pod uwagę krytykę a u nas od roku jak coś naprawią to coś spier.... I to samo z seriami 2021 na Europę

EMR9

Member
Witam mam takie pytanie czy tv tcl dostały już u nas aktualizację wyglądu android tv tak jak wygląda Google tv.Ja mam konkretnie model 55ep680

epifan

Member
jest aktualizacja android tv i google for android tv ta pierwsza z przedwczoraj, jednak nic się w wyglądzie nie zmieniło, aż sprawdziłem co da aktualizacja miboxa i tutaj także nie ma zmiany w wyglądzie ale odpalanie to już nie kropki zamieniające się w napis android a napis androidtv z paskiem postępu na dole

Do góry