TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

coobah

Member
Bez reklam
Próbować można, ale ja go wyrzuciłem ze względu na problemy ze SmartTube Next. Zwykły Youtube także się wywalał na tym sofcie.

coobah

Member
Bez reklam
Will Smith w demówce Snajpera zatrzymuje się zanim pociągnie za sput, Costa Rica stoi jak kolejka do szczepień...
A dynamiczny kolor...? Nie widziałem różnicy z nim/bez niego... Może ślepy jestem.. :)

tomwega

Member
Na tym sofcie aplikacje typu canal+,ipla a z tych korzystam wywala raz po paru minutach ogądania a raz po 0,5 godzinie.Porażka.
Ktoś wspominal o V378 w przypadku takich aplikacji,ale na tym pda to trzeba się rejestrować żeby pobrać?
Ostatnim w miarę dzialajacym by 395 i chyba powrócę do niego.

Ostatnia edycja:

PanZdzisiek

New member
Mi tutaj jeden kolega polecił 378 i powiem że jest lepszy niż 395 naprawdę nic nie zacina YouTube 4k też chodzi ok

Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka

coobah

Member
Bez reklam
Faktycznie na sofcie 378 częstotliwość taktowania procesora ustawiona jest na sztywno 1100 MHz każdy z rdzeni (tak przynajmniej wyświetla Aida64)

Poniżej link:

http://eu-update.cedock.com/apps/re...F1V378/FOTA-OTA/V8-R851T02-LF1V378.016574.zip

Na 4pda nie musisz się rejestrować aby pobrać soft.
Wchodzisz w adres
https://4pda***/forum/index.php?showtopic=973246&view=findpost&p=97613600

rozwijasz zwinięty spoiler i klikasz PPM na linku i wybierasz "Zapisz link jako..."

Czasem Chrome pobierał, ale z błędem. Jednak na IE/Edge ściaga się bez problemu.

Ostatnia edycja:

tomwega

Member
Wielkie dzięki,plik pobrany ,zaraz ładuję do Tv.
Bo na tym ostatnim 999 non stop wywala canal+ i iplę.
Pozdrawiam.
Dobre w tym wszystkim jest to,że mozna powrócic do wczesniejszego oprogramowania.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

ulan

Member
dzisus co to za syf ten nowy firmware :(
nie działa lokalna aktualizacja
nie mogę przełączyć na żadne wejście hdmi, tylko ekran główny tv
ściągnąłem img :(

tranzystor82

New member
dzisus co to za syf ten nowy firmware :(
nie działa lokalna aktualizacja
nie mogę przełączyć na żadne wejście hdmi, tylko ekran główny tv
ściągnąłem img :(

Ja dlatego używam wy-edytowanego 378. Powywalam aplikacje których nie używam i mam spokój w pamięci 27 procesów i chodzi to lekko

Po tym co wychodzi później aż boje się myśleć co dostaniemy jako uograde do 10 czy może 11 jak się zlitują

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

qwertix

Member
Ja dlatego używam wy-edytowanego 378. Powywalam aplikacje których nie używam i mam spokój w pamięci 27 procesów i chodzi to lekko

Po tym co wychodzi później aż boje się myśleć co dostaniemy jako uograde do 10 czy może 11 jak się zlitują

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

a co wywaliłeś jeśli można wiedzieć?
Masz jakąś listę aplikacji/procesów do wywalenia.
Jak zaszalałem któregoś dnia to później połowa aplikacji nie działała łącznie z menu ustawień obrazu/głośności

Wojtasban

New member
Coś jest na rzeczy z tym Netflixem ja ogólnie mam słaby net 15mega ale to powinno i tak działać tymbardziej że Netflix scina jakość, wiem że tego problemu na pewno nie było na 609 dopiero zauważyłem to chyba na jakimś 999 a teraz już długo siedzę na 395 też byłem przekonany że to wina konfiguracji jak inni narzekali

wyjek

New member
Zainstaluj sobie kodi z marketu nie korzystaj z tego wbudowanego badziewia
Jakby się cieło to w opcjach programisty włącz sobie wymuszenie renderowania 2d przez GPU powinno pomóc

Wysłane z mojego Pixel 4 przy użyciu Tapatalka

Ale czy Kodi nie odpala obrazu w 1080p? Też nie wiem do końca jak z obsługą HDR.

Do góry