TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

firefl

Active member
Bez reklam
Trudno ocenić bo zależy od oglądanych treści i dodatków
Tak
Z internetu, linki są na forum - poszukaj

Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka

Yahoou77

Member
Ja zmieniałem kodowanie znaków w pliku we wszystkich odcinkach Mandaloriana. Zaraz odpalę kompa i powiem ci jaki typ kodowania ustawiłem.

Edit:
Wybierałem format pliku ".srt" i kodowanie znaków "UTF-8 with BOM", lub "UTF-8 without BOM" (oba są ok). Robiłem to sprawnie programem Subtitle Edit 3.5.18. dopasowywałem czas wyświetlania i inne rzeczy, ale przede wszystkim kodowanie, bo były krzaki na ś, ź, ą itd...

Wbudowany player najlepiej sobie radzi ze ścieżkami dźwiękowymi 5.1, 7.1 itp przekazując prawidłowo bitstream do amplitunera KD, czego nie można powiedzieć o Kodi, VLC itd.

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

Wojtasban

New member
Dzieki bardzo, no właśnie poruszyłeś temat dźwięku tak właśnie jest więc wkur... Mnie że player jest niedopracowany ciężko dodać opcje jak napisy kodowanie pozycja skoro to rzeczywiście jedyny player gdzie działają płynnie filmy i dźwięk przekazuje, na każdym androidowym coś jest nie tak np najfajniejszy jest wg mnie Nova media player i jeśli tam działa Atmos razem z HDR to się rozjezdza dźwięk zawsze coś to już chyba jest nie do poprawy za słabe bebechy poprostu w tym tv

Wojtasban

New member
Jeszcze jedna bzdura wg mnie ale to chyba nie wina tv, nie rozumiem dlaczego filmy w dolby vision na Netflix niemal wszystkie są w jakiś głupim formacie z małymi czarnymi pasami jak dotąd znalazłem jeden serial gdzie obraz jest na całym ekranie w Dolby vision,

JanVid

New member
Uwaga, uwaga :) Ciekawostka !? .... dodam jeszcze, że Kodi nie odtwarza faktycznie materiału 4K w UHD lecz skaluje go do Full HD :) bez względu na jakim TV nie byłby zainstalowany.

JanVid

New member
.... a właśnie, że NIE :) ... wystarczy wzrokowo porównać z odtwarzaczem softwearowym danego TV a Kodi i wszystko jest jasne np. w TV Philips The One

Ostatnia edycja:

firefl

Active member
Bez reklam
opisz jak to porównujesz, ineresuje mnie głównie odległość, obraz ruchomy czy stopklatka, co oglądasz w ramach sprawdzenia.

coobah

Member
Bez reklam
Taka sytuacja na moim 65EP680: Oglądam wczoraj na SmartTube Next jakiś filmik. Nagle samoczynnie zmniejsza się poziom dźwięku na TV i na podłączonym amplitunerze Onkyo. TV z AMPLI spięte HDMI. Próbuję zwiększyć głośność: rośnie dopóki trzymam guzik na pilocie. Puszczam guzik, spada do 0. Wchodzę w TV w ustawienia HDMI CEC, wyłączam, włączam te funkcję. Bez poprawy.
TV z prądu na chwilę, ponowne uruchomienie - już jest OK.

V.623

grzeszek007

New member
Witam. Proszę o poradę odnośnie mojego 65c715. Problem jest taki że na wszystkich sygnał yt, netflix czy hdmi niema płynności obrazu. Jest tzw poświata "klatkowanie obrazu " niewiem jak to określić. Moja wersja oprogramowania to v606. Czy moge powyższą wersję wgrać do mojego tv? Gdzieś w opiniach o tym tv ktoś piszę o podobnych problemach i że wersja 619,620 załatwia sprawę. Czy ktoś testował tą wersję? R851T02-LF1V623.018378

Wojtasban

New member
Wyłącz w ustawieniach ruch oba suwaki na zero i tak samo w przejrzystość wszystko wyłącz a w szczególności stopniowe wygładzanie

Koksela

New member
A ja wczoraj wrzuciłem wersję V.999 znalezioną na 4pda
I jak na razie uważam, że działa OK. Piszą niektórzy, że jasność poprawiona, że HDR lepszy... Nie zaprzeczam, nie potwierdzam. Ważne, że nie znalazłem nic co by wskazywało, że coś popsuli tym softem.

http://eu-update.cedock.com/apps/re...F1V999/FOTA-OTA/V8-R851T02-LF1V999.018348.zip

Skąd taka dziwna numeracja v999 czy to oryginalny soft ? Czy są jakies inne zmiany wzgledem v623 ?

coobah

Member
Bez reklam
Teoretycznie jest to oprogramowanie z rootem (info wyczytane), testowe itp.

W sumie każde, które nie jest do zassania ze strony TCL można uznać za testowe :)
Ostatnie oficjalnie udostępnione to v.606 chyba...

Do góry