TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

mazenrbn

New member
3D Smart UHD TV 65 Inch Android TV

Hello !
Can someone please give me a link to a website where I can download Firmware updates for my TCL [LED65E5700UDS] 3D Smart UHD TV 65 Inch Android TV ?
Thanks in advance.
Cheers !

firefl

Active member
Bez reklam
TCL.eu :) Did you ask TCL customer service?

what is chasis inside? What market target? Estimated production year?
or give full name of actual firmware
examples
V8-T658T01-LF1V551
V8-R851T02-LF1V395

exotic model :)

Ostatnia edycja:

Yahoou77

Member
Panowie, czy jest jakiś soft, nowszy niż 363, na którym poprawnie i płynnie odtwarzane są wszystkie treści z Netflixa, Prime Video i YouTube, oraz poprawnie przesyłany jest dźwięk 5.1 lub lepszy do aplitunera KD z Netflixa i Prime Video? Właśnie zauważyłem, że na 363 w Prime Video idzie tylko PCM 2.0... :(

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

stasiof

Member
Cześć,
przeczytaj tutaj na forum, które mają nowe shpped 55C715
zainstalowane oprogramowanie V398.

Post jest w:
Wątek „Znamy już ceny TCL Qledów serii C715 na rok 2020”.

pawel_71

New member
Podobno nadal sie tnie Peru w YT czyli nic nie poprawili. Pytanie czy czegos nie popsuli jak w 600+. Osobiscie mam 395 poki co dziala niezle i plynnie (za wyjatkiem przycinania wybranych 4k60fps)

Lechu1956

New member
@pawel_71
Ja zainstalowałem v602 ,gdyż tylko na tym sofcie w miarę prawidłowo działa mój moduł cam z oferty pre-paid. Przy zmianie kanałów nie wyskakuje już na kilka sekund wiadomość zakodowany kanał. Ale znowu brak dostępu do zmiany ścieżki dźwiękowej. Każde nowe oprogramowanie coś poprawi , a coś sknoci.

pawel_71

New member
Nie mam poki co Netflixa, a jak ogladalem wczesniej to przez Kodi (1080p), a to nie jest miarodajne, bo pewnie tnie sie przy 4k HDR.
Ale mialem Prime Video i dzialal poprawnie chociaz na niektorych materialach (np. Utopia) napisy mocno nie wyrabialy za video.
Co ciekawe Prime nie da sie sciagnac z GPlay - jest niedostepny na te platforme. Ale sciagniety na pececie instaluje sie bez problemu na TV. Tyle, ze aktualizacja nic nie wniosla.
Moja teoria o tych przycinkach jest taka, ze cos sknocili w oblsudze HTML5 po wersji V258 czy jakos tak. I dlatego niektore ciezkie filmy sie przycinaja. Wg zeznan tych co maja te TCLe juz od kilku miesiecy na wersjach V2xx nic sie nie cielo (ale byly pewnie inne problemy).

coobah

Member
Bez reklam
U mnie na 395 Netflix standardowo lekko przycina po 20 min oglądania. Przynajmniej na filmach w Dolby Vision.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Yahoou77

Member
Sorry za za zamieszanie, ale muszę sprostować swój poprzedni wpis o sofcie 363. Najwidoczniej coś miałem poprzestawiane w ustawieniach, bo jednak działa dźwięk 5.1 i wyżej po HDMI w Prime Video. Inna rzecz, że nie wszystkie filmy taka ścieżkę mają, w przeciwieństwie do Netflixa... Słowem, wszystko płynnie i dźwięk jak trzeba, jednak czekam na następcę tego firmware, który cisy wnosi i niczego nie pasuje...
Niedawno czytałem newsa, że TCL ma dać platformę ROKU TV na telewizory w Europie, również na starsze modele dostępne na rynku z Android TV...

Wysłane z mojego Nokia 8 Sirocco przy użyciu Tapatalka

coobah

Member
Bez reklam
Znalezione na 4Pda

v398.jpg

Do góry