TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

epifan

Member
Zainstalowałem soft 378 i nie mogę na nim zainstalować Amazon Prime.
Wcześniej nie instalowałem i nie wiem czy to specyfika TCL i było tak zawsze czy też ograniczenie wrzucone akurat w tym sofcie, da się odtwarzać jako chromecast ale to nie do końca to ;).

firefl

Active member
Bez reklam
Wcześniej można było instalować tylko z pliku lub innego systemu/sklepu aplikacji niż play. Podejrzewam, że dalej się da.

Wysłane przy użyciu Tapatalka

urania-marek

New member
Chciałbym poinformować, że zwolniony do produkcji został software: V8-R851T02-LF1V382.016929.
Usprawnienia:
- Modyfikacja sprawności energetycznej
- Wprowadzenie zgodności Saor View
- Modyfikacja ECP KEY w trybie fabrycznym,
- Wprowadzenie nowego Project ID: 554 & 518 & 533 & 560

Jednocześnie wycofany zostaje SW w wersji V378.

Usprawnienia wprowadzone w wersji 378:
- wprowadzenie nowych zabezpieczeń Google Security, w tym nowy Finger Print Google
- Wprowadzenie nowych usług Google TV
- Usprawnienie procesu aktualizacji oprogramowania, w tym umożliwienie automatycznej aktualizacji SW w trybie Quick Start
- Wprowadzenie nowego Project ID: 489
- Tryb Hotelowy
Wersja 378 zastąpiła wcześniejsze wydania: 363 i 371.

dariusztv

New member
Update.img jest plikiem do aktualizacji metodą boot update. Wrzuć go wypakowanego na pendrive, wyłącz kompletnie tv przytrzymując na pilocie wyłączanie i potem "wyłącz" bądź po wyłączeniu odłącz na chwilę od prądu. Potem z włożonym penem przytrzymaj guzik od włączania na tv aż zacznie migać dioda.
Przy tej metodzie wszystko się zresetuje.

Czy może mi ktoś podpowiedzieć, gdzie jest ten fizyczny włącznik TV w 55EP680? Nie mogę go znaleźć. A jak włączę go do prądu to od razu mi startuje system.

dariusztv

New member
hehe, szukałem czegoś dużego a to taki mikro :).
A najlepsze jest, to, że już tu czytałem, że on tam jest. Szukałem, świeciłem latarką :D. Dopiero teraz go wyczułem. Dzięki.

Czy wam też tak "muli" kodi na tym tv? Albo nic nie wyszukuje, albo można sobie kawę zrobić zanim coś wyszuka. Masakra jakaś. Nie wiem czy to wina tego tv czy wina aplikacji.

firefl

Active member
Bez reklam
A jak szukasz / jaka wtyczka? Lokalnie i w lokalnej sieci działa perfekcyjnie.
Zewnętrznie zapewne zależy od serwerów i wtyczki

Nie mam pojęcia jaka wtyczka. Tv kupowałem u kikiego injuż to było wszystko zainstalowane. Jak tylko aktualizuję od czasu do czasu jak mi wyskoczy info że jest nowa wersja.

firefl

Active member
Bez reklam
Czarodziejska kula nie podpowiada co i jak robisz... Bez tego nie da się podpowiedzieć. Kodi to nie jest aplikacja zwłasnymi źródłami danych tylko system umożliwiający korzystanie z zewnętrzych.
Jeśli szuka na wolnych serwerach to działa wolno...

Coolek33

Member
R921 że Słowacji jakby ktoś coś...
Celesw.tcl.com/CSEU[/url] TV SW/RT51/TEST SW/RT51 R921 - Slovakia/Slovenia-RT51-R921.zip

Ostatnia edycja:
Do góry