TCL 65EP680 55EP680 50EP680 - najnowszy firmware - tylko firmware!

gumkas77

Member

CHYBA PO JAKIMS UPDATE MUSZE 2X NACISNAC NA OK ZEBY ODPALIC JAKAS APK , WCZESNIEJ TAK NIE BYLO CZY TO WINA WEBVIEW ?​

Attachments

• WhatsApp Image 2024-04-22 at 19.40.28.jpeg
    WhatsApp Image 2024-04-22 at 19.40.28.jpeg
    50,7 KB · Wyś: 44

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Na fejsie w grupie TCL bardzo dużo osób sygnalizuje ten problem. Sprawdź też czy działa Ci automatyczna aktualizacja bo po którejś aktualizacji przestała działać.

gumkas77

Member
wiem tez tam pisalem xD
ps. odinstalowanie update i powrot do orginanej wersji nic nie dalo , ale jak zatrzymalem i wylaczylem webview to juz dziala normalnie otwieranie apk jednym kliknieciem i nie ma tego okienka zbednego xD , a auto update mam OFF w sklepie play

norbertss

New member
Hej, czy mógłbym prosić o najnowszy/najlepszy soft dla TCL 55P615 -> wszystkie dostępne w necie linki nieaktualne lub podejrzane :( z góry dziękuję!
Mam problem z wyłączeniem po CEC - power off, nie działa przy Chromcast :(

gumkas77

Member
Hej, czy mógłbym prosić o najnowszy/najlepszy soft dla TCL 55P615 -> wszystkie dostępne w necie linki nieaktualne lub podejrzane :( z góry dziękuję!
Mam problem z wyłączeniem po CEC - power off, nie działa przy Chromcast :(
przetestowlem wszystkie softy od Antka 9 do Antka 11 , polecam v722 jest najlpeszy xD

bab1979

New member
Pytanie dotyczy TCL 65X10. Czy komukolwiek udało się znaleźć soft, na którym HBO Max/MAX z podłączonym soundbarem obsługującym Dolby Atmos nie wygląda jak pokaz slajdów? Nie ma problemów na Netflix czy Prime tylko na MAX. Nie da się tego w ogóle oglądać, a wystarczy wyłączyć soundbar i obraz wraca do normy.

pritchard

New member
Cześć. Zaktualizowałem firmware w swoim 50EP680 z v605 do v645, a następnie do v722. Po sprawdzeniu okazało się, że po HDMI mam problem z dźwiękiem i nie mogę sparować pilota RC602S, który do tej pory działał bez problemu. Przy próbie downgrade telewizor wszedł w dziwnego bootloopa, jest czarny ekran. Czy ma ktoś plik IMG z firmware v645 lub v605? Co jeszcze mógłbym zrobić? Będę wdzięczny za pomoc.

pritchard

New member
Chciałem podziękować Markowi, do którego dostałem kontakt od kikiego za zaangażowanie i pomoc. Wspomógł mnie plikiem IMG v715 i po aktualizacji tv działa jak dawniej :) Marku jeszcze raz dziękuję za pomoc i rozmowę :) Dodam tylko jeszcze w oparciu to czego doświadczyłem, a w sumie jeszcze Marek potwierdził, że jeśli ktoś ma tv EP680 i pilota z magiczną myszą typu RC602S JUR1, to powyżej firmware'u v606 nie da się go potem już sparować. Przynajmniej mi się nie udało.

camper1x

New member
Cześć,
obecnie mam V8-R851T02-LF1V606.017688 w TV 55C715(X1) i chciałbym zaktualizować do v722 - po zapoznaniu się z tym wątkiem chyba najlepszy.
Dobrze rozumiem, że najpierw mam wgrać ostatni 6XX (645?), a następnie dopiero v722?

pritchard

New member
Cześć,
obecnie mam V8-R851T02-LF1V606.017688 w TV 55C715(X1) i chciałbym zaktualizować do v722 - po zapoznaniu się z tym wątkiem chyba najlepszy.
Dobrze rozumiem, że najpierw mam wgrać ostatni 6XX (645?), a następnie dopiero v722?
Jeśli instalujesz firmware IMG, to możesz śmiało od razu instalować docelową wersję. Telewizor, po tym będzie zresetowany praktycznie do zera i będziesz musiał konfigurować wszystko od nowa. Co do instalacji OTA, to się nie wypowiem czy musi być instalacja "z przeskokiem" czy od razu najnowsza wersja.

krstn

New member
Cześć

mam problem z moim 65X10 - nie działa mi soundbar.
Chyba nigdy go nie używałem ale padł mi wzmacniacz i ,, no cóż, chciałem użyć głośników w TV. Jedyne co działa to jakieś wysokotonowe wbudowane w telewizor, ale nic z soundbar.
Wszedłem w menu serwisowe i pokazuje mi project name: 65C815. Mam wrażenie, że to przez software.
Soundbar na pewno podpięty, świecą (świeciły) się na nim 4 diody.

Kiedyś sam aktualizowałem soft więc pomyślałem że to przez to, zassałem aktualny ze strony TCL (645) ale nie zmienił się project name ani nie odzyskałem dźwięku. JEdyne co zauważyłem to że zniknęły 4 diody z soundbaru.

Czy ktoś orientuje się czy te softy są jakoś konfigurowane pod TV?
Jakiś link do nowego?

Dzięki.

krstn

New member
Cześć

mam problem z moim 65X10 - nie działa mi soundbar.
Chyba nigdy go nie używałem ale padł mi wzmacniacz i ,, no cóż, chciałem użyć głośników w TV. Jedyne co działa to jakieś wysokotonowe wbudowane w telewizor, ale nic z soundbar.
Wszedłem w menu serwisowe i pokazuje mi project name: 65C815. Mam wrażenie, że to przez software.
Soundbar na pewno podpięty, świecą (świeciły) się na nim 4 diody.

Kiedyś sam aktualizowałem soft więc pomyślałem że to przez to, zassałem aktualny ze strony TCL (645) ale nie zmienił się project name ani nie odzyskałem dźwięku. JEdyne co zauważyłem to że zniknęły 4 diody z soundbaru.

Czy ktoś orientuje się czy te softy są jakoś konfigurowane pod TV?
Jakiś link do nowego?

Dzięki.

Dzięki @kiki udało mi się skontaktować z osobą, która zdiagnozowała i rozwiązała mój problem.
Kilka lat temu, po zakupie TV i frustracji związanej z działaniem android TV na nim kombinowałem na różne sposoby i wgrywałem co popadnie.
W końcu się poddałem i podpiąłem AppleTV i problem miałem z głowy, jednak zmian nigdy nie cofnąłem.
Okazuje się, że nieświadomie zmieniłem ID telewizora przez co dźwięk nie był obsługiwany tak jak powinien.

Oto co musiałem zrobić żeby przywrócić prawidłowe ID na moim moim 65X10 (z pewnością NIE zadziała na innych modelach):
Włączyć TV
Przejść na źródło HDMI-1
Wpisać na pilocie (ot tak, po prostu):
62598 <przycisk menu, ten z 3 liniami> 230
Telewizor po kilku sekundach zrestartuje się
Następnie znowu na HDMI-1 wpisać:
62598 <przycisk menu, ten z 3 liniami> 176
Telewizor ponownie po kilku sekundach się zrestartuje

Po włączeniu, u mnie, soundbar zaczął działać ok :)

Przycisk menu:
1724743564382.png

Kilka uwag, w sumie dwie:
Podczas wpisywania numerków na pilocie, wpisywanie 62598 nie daje żadnego efektu, wciśnięcie przycisku menu wywoła androidowe menu ale następnie wpisywane 3 cyferki spowodują pojawienie się małego okienka w prawym górnym rogu jak w przypadku zmiany kanału.

W moim przypadku, wpisywanie pierwszej sekwencji (tej z 230) totalnie nic nie robiło. Po prostu wychodziło menu androidowe i tyle - to 230 w ogóle nie było rejestrowane.
Postanowiłem sam wyłączyć i włączyć TV i spróbować drugiego kodu. Ten drugi zadziałał (nie wiem w sumie dlaczego...).
Więć po wpisaniu tego 176 TV się zrestartował bez żadnego efektu (nadal nie było dźwięku), ale teraz byłem w stanie przejść procedurę poprawnie - czyli wpisać kod z 230, TV się zrestartował i wpisałem kod z 176 po czym wszystko zaszalało :)

Wielkie dzięki panom z TCL :)

Pozdrawiam

Do góry