hehe, dokladnie tak jak piszesz.. Po to wlasnie sa takie fora jak to zeby wymieniac sie info by moc dokonywac wlasciwych wyborow..Przypominam, że ta "chwila" trwa już kilka miesięcy. Kupując tv za 5,5k powinieneś mieć pewność, że podstawowa funkcja telewizora, czyli oglądanie telewizji będzie działać bezbłędnie. To nie jest jakaś magia, bo tv za 1k to potrafią, a Tcl nie potrafi.
ja poki co nie kupuje c805/809 (mam xe9005) i czekam az ludzie potwierdza usuniecie problemow wspomnianych przez forowiczow.. Pamietac trzeba tez ze smart tv moga byc uzywane na kilka sposobow i nie wszystkie funkcje musza dzialac idealnie (czy w ogole dzialac.. ). ja np czasem uzywam boxa polsatu (mecze) i czasem podlacze PCta a reszte czasu spedzam w Android tv tj yt, i inne aplikacje streamingowe.. wbudowanych w tv dekoderow w ogole nie uzywam.. tak wiec jak widzisz problemow z tv mialbym mniej choc niektore mnie interesujace ludzie wciaz zglaszaja.. np problemy w trybie gra.. albo podczas ogladania sportow (aplikacje streamingowe i box przez hdmi) ludzie nie sa zadowoleni.. czy skalowanie gorszej jakosci materialow tez ponoc wypada srednio..
co do FW - w tym tv jest nowy procek, w obecnych czasach testy robi sie na ludziach.. czytalem ze roznie bywa z tcl jesli chodzi o update.. nadzieja jest iz to wlasnie nowy procesor ktory musi dostawac update od vendora i moze samo tcl wprowadzi usprawnienia w ich nowe produkty z tym procesorem.. wiec nadzieja jest a zycie zweryfikuje..
pozdro.
Ostatnia edycja: