Nie - bo 8007 ma już nieporównywalne lepsze wyposażenie niż Sony. Jakość obrazu na serii 7 i 8 jest niemal identyczna.
Czyli co, jakosc obrazu faktycznie jest na poziomie modelu 8000 a różnią sie tylko wyposazeniem?
Nie - bo 8007 ma już nieporównywalne lepsze wyposażenie niż Sony. Jakość obrazu na serii 7 i 8 jest niemal identyczna.
Filtr nieźle rozprasza odbicia. Podczas oglądania w dzień radzi sobie naprawdę nieźle. Siedząc przy stole mam duży kąt i odbija mi się w TV okno balkonowe. Na razie nie zdarzyło się bym przez to miał problem z oglądaniem.Dodatkowo ta błyszcząca tafla szkła .Mam nasłoneczniony pokój więc odbicia bardzo prawdopodobne.
Na hx850 55" kanały "z anteny" rzeczywiście słabo. Podłączyłem antenę dla testu na chwilę i nie ma co się męczyć. Na TV cyfrowej z kablówki nie jest źle, oczywiście HD w większości nieźle. To co działa źle to wina stacji telewizyjnych.Sony z blue ray żyleta ale...po przełączeniu na internet tvn seriale i sygnał SD pikselioza mega porażka.
No niestety w podstawce są dwa głośniki skierowane w stronę oglądających. W TV jest jeden głośnik w górnej część, centralnie.A i jeszce ważna rzecz .W HX8500 pozbywając się tej mega szerokiej podstwaki pozbywamy się wbudowanego w nią głośnika i ostatniej szansy na jako taki dżwięk bez kina domowego![]()
Na początku chciałem przestrzec przed wyciąganiem pieniędzy na 5 letnią gwarancję. Przecież wiadomo, że tv Sony sie nie psują. Miałem kilka tv Sony i nigdy nie miałem żadnych problemów... najstarszy ma prawie 25 lat i jeszcze wiernie służy na wsi u dziadków
Od miesiąca jestem posiadaczem cacuszka Sony HX 850 55 cala zakupionego w EURO AGD za 7 tysiaczków + filmy z bondem +olulary 3D+czajnik+patelnia
Na 5 gwarancje nie dałem się namówić... bo niby co ma się zepsuć jak chińska tania zabawka po 2 latach??? Nie żartujmy...
Niektórzy napisali , że Sony HX ma ją ***jakieś wady... Głupota wyssana z palca!
Obraz z telewizji analogowj jest super. Co prawda jest delikatnie rozmyty ale jak na tv analogową jest bardo dobrze... i tak tv analogowa zniknie najpóźniej za pół roku.
Obraz HD - żyleta
Blu ray - bajka
3D - to już jest kosmos!
Dźwięk - z podstawki prawie jak z kina domowego...
Co wybrać Philips, Samsung, Panasonic, Sony ?
Jeśli chodzi o 2D to będzie mała różnica.
Jak ktoś dużo zamierza oglądać w 3D - tylko i wyłącznie Sony HX 850!!!
Zero migotania, obraz jak żyleta, wszystko wychodzi z ekranu jak w bajce!!!
Jak ktoś ma jeszcze jakieś pytania chętnie odpowiem![]()
CO do wyboru to pewnie jest tak ze cokolwiek wybierzemy czy sony czy philipsa to bedziemy zadowoleni. Nikt z nas nie ma możliwości postawić w domu obu koło siebie i porównać wiec myśle ze szkoda zdrowia i nie ma sie co stresować i brac to co bardziej sie nam podoba.