superlcd.pl - kupowal ktos?

coobraa

New member
Witam, czy z grona uzytkownikow tego forum mial ktos okazje kupowac telewizory w tym sklepie?
maja 32'W4000 za 3250 - cena conajmniej zachecajaca...

bgalka

New member
Ja mam zamiar tam kupić Sony 32v4500 ale za pobraniem żeby być bezpiecznym. Opinie dotyczące sklepu znajdujące się na skapiec.pl wskazują że chyba można im ufać chociaż nie dużo jest tych opinii.

dudask

New member
Raczej nie polecam.
Wczoraj zamówiłem tam Panasonica 46 PZ85. Cena bardzo atrakcyjna (5650zł). Pan poinformował mnie że nie ma możliwości zakupu towaru za pobraniem. Więc rozpocząlem procedurę zamówienia decydując się na przelew. Na szczęście forma płatności przez Mbank "mtransfer" napotkała na jakiś problem i do przelewu nie doszło.
Dziś rano sprawdzam statut zamówienia i okazuje się że na moim koncie brak jakiegokolwiek zamówienia!! co więcej ten tv już nie widnieje na ich stronie!! nikt już nie odbiera mojego telefonu a na GG kiedy zapytałem co się dzieje też nikt nie odpowiada!!

najdziwniejszy jest ten brak tv już w ich ofercie:???:

wapn6

New member
polecam!!!

Ja jak najbardziej polecam ten sklep!!!!
We wtorek zadzwoniłam do superlcd.pl, odebrał miły Pan. Powiedziałam, że jestem zainteresowana zakupem Samsunga LE-52A656. Usłyszałam, że w tej chwili nie mają go na stanie ale jutro mają mieć dostawę, więc jeśli złożę zamówienie mail`em (przez ich stronę) i dokonam przedpłaty to jutro, jak tylko otrzymają towar i zaksiegują wpłatę to wyślą mi go na SWÓJ KOSZT.
Miałam trochę obawy, żeby dokonywać przedpłaty, bo 6.770zł to dużo kasy, ale zaryzykowałam. I cieszę się ze swojej decyzji :D
Na drugi dzień zadzwonił do mnie Pan Piotr z informacją, że TV właśnie został wysłany firmą kurierską i jutro powinien być u mnie (a sms`em wysłał mi numer listu przewozowego.) I tak było. W czwartek dostałam swój TV ! :D :D:D
Nie dość, że taniej niż u innych, to jeszcze transport gratis i szybka realizacja zamówienia!!!
Jak najbardziej polecam superlcd.pl!!!
Są naprawdę SUPER!!!:D:D:D

RheeTCT

New member
Serdecznie witamy Pana/Panią ukrytego pracownika w/w sklepu!!!!!!
Oświadczam,że każdy tego typu post (pierwszy na forum) spotka się z identyczną reakcją z mojej strony.
Ludzie nie wpłacajcie swoich pieniędzy na konta sklepów,które nie zgadzają się na transakcję z zapłatą przy odbiorze!!!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
przecież to narmalne że dobry sklep pozwala na dowolne płatnosci do wyboru użytkownikowi . Kazde ograniczenie musi budzić czujność i obawy.
A już jeśli nowy sklep każe płacić sobie z góry - to poważne ostrzeżenie:hmm:

wapn6

New member
Nie wiem skąd od razu takie założenia, ze jestem pracownikiem w/w sklepu???
Nie jestem z Warszawy, Łodzi ani Poznania a tylko w tych miastach superlcd oferuje płatność przy odbiorze.
Owszem, miałam duże obawy przed przedpłatą, ale warto było. Nie mieli żadnych negatywnych opinii na opineo, dlatego postanowiłam zaryzykować.
Owszem najpierw chciałam wysyłkę za pobraniem (zawsze to bezpieczniejsze dla kupującego), ale Pan mi wyjaśnił że nie mają na razie takiej opcji, ponieważ są nową rozwijającą się firmą i nie mogą sobie pozwolić na zamrażanie gotówki. Wiem o czym mówił, ponieważ sama niedawno zakładałam własną działalnosc.
Dał mi wybór, albo przyjadę sama go odebrać (a do Warszawy mam niestety kawał drogi) albo przedpłata albo zaprasza do konkurencji.

RheeTCT

New member
To nie jest założenie tylko podejrzenie - dlaczego? - mieliśmy już dziesiątki takich przypadków,więc nie chce mi się znowu wyjaśniać.

wapn6

New member
OK. Rozumiem, ale w tym przypadku się mylisz.
Z w/w mam tylko tyle wspólnego, ze zakupiłam u nich TV, nic więcej.
A ze wszystko było ok. to postanowiłam sie tym podzielić i tu napisać. To wszystko.
Mnie nie oszukali, ale kazdy sam ma swój rozum i kupi tam gdzie będzie mu najlepiej odpowiadało.

SNAJPERSTWO

New member
To i ja dorzuce 2 grosze jeżeli sklep nieuznaje płatności przy odbiorze to nie ufajcie takiemu podmiotowi. Nieważne jakie jest tłumaczenie sklepu stosujcie zasade ograniczonego zaufania nerwów sobie oszczędzicie.

lelek1

New member
zapytalem o odbior osobisty w tym sklepie powiedziano mi ze nie ma problemu jednak Pan zarzadal 10 % wplaty z gory od sumy zakupu co jest totalnym nonsensem po co mam wplacac jakis zadatek skoro bede odbieral sprzet osobiscie ?? Ceny kusza ale ten sklep dla mnie jest podejrzany .. wysylki za pobraniem rowniez odmowiono ..

pejotpe

New member
Bez reklam
Szczerze? Jeśli nie mam możliwości kupna za pobraniem, to rezygnuję ze sklepu. Nie jestem hazardzistą - jest tyle innych sklepów (ostatnio kupiłem za pobraniem kolumny - przesyłka 30PLN za 50kg paczkę DPD :D )

Alan83

New member
Zauwazyliscie ze za kazdym razem osoba ktora rekomendowala ten sklep byla swiezo zarejestrowanym uzytkownikiem z mala iloscia postow?
Wlasnie planuje zakup Sony 40W4500 - stoi u nich za 4100 od razu z przesylka. Cena kusi, jestem z Gdanska. Co myslicie ostatecznie o nich?
Dzwonilem tez do plazmacity.pl Ci maja siedziby (na zdjeciu przynajmniej :)) rozmawialem tam z gosciem ktory nie przekresla zakupu za pobraniem i tez maja dosc okazjna cene.
Przegladam skapca, caneo i inne porownywaki ale jedynie za 4285.00 zł + przesylka w rtvmedia.pl oraz za 4541 + przesylka w electro.pl wydaja sie najpewniejsi ale to juz wieksze koszty.

marciniozo

Well-known member
Bez reklam
Alan po pierwsze masz rację, że wszystkie pozytywne posty piszą nowi Forumowicze.... to daje do myślenia.

Po drugie wydając 4 tys. złotych nie warto moim zdaniem żałować 100zł !!! Bo można później bardzo się denerwować nie mając ani zamówionego sprzętu ani pieniędzy.
Jest na forum obszerny wątek na temat takiego jednego sklepu....:(

Liptonosz

New member
Bez reklam
Nie wierze że w Gdańsku nie ma normalnego (nie internetowego) sklepu. Na pewno są takie sklepy, wystarczy jechac wynegocjowac cenę i kupic. Niska cena bardzo kusi ale to nie wszystko, trzeba myslec tez o gwarancji a te czasami są kombinowane z sklepach internetowych.

pzdro

fagus

New member
Rada dla Alan83

Przed zakupem w PlazmaCity.pl radzę zapoznać się z zawartością wątku pod wielce znamiennym tytułem "ODRADZAM - Plazmacity".

Alan83

New member
Jasnie ale wtedy telewizor kosztuje ponad 5000 a nie 4100 a to spora roznica.
W trojmiescie nie nie ma zabardzo sklepow ktore wskazuje ceneo czy skapiec.

Do góry