superlcd.pl - kupowal ktos?

Liptonosz

New member
Bez reklam
Na ceneo i skąpcu świat się nie kończy, skoro ja w mały mieście dużo mniejszym niż Gdańsk kupiłem kuro w takiej cenie jak na necie tzn że się da:). Trzeba tylko trochę ponegocjowac. Jeżeli towar jest z polskiej dystrybucji to każdy ma go w tej samej cenie, no chyba że pochodzi zza granicy a tak jest w przypadku wielu sklepów internetowych to towar jest tańszy ale dzięki temu możesz miec też sporo kłopotów.

Decyzja należy do Ciebie, ja jednak wolę kupic fizycznie w sklepie niż na odległośc.

powodzenia

Alan83

New member
Mozesz powiedziec jakie problemy moga byc konkretnie? Sprzedawca deklaruje ze ma telewizor gwarancje europejska akcpetowana w Polsce. Polska instrukcje. Ogolnie komplet - paragon i inne dokumenty.

ArtS007

New member
Bez reklam
Większość dystrybutorów nie respektuje w Polsce gwarancji europejskiej. Podobno Panasonic respektuje, ale z zastrzeżeniami. Nie spotkałem się na forum z wypowiedzią kogoś, kto miałby okazję sam się przekonać, jak to działa.

ArtS :)

wujkos

New member
"SUPER"LCD - parę słów od Junior membera..

SuperLCD... super tylko z nazwy.
zamówiłem telewizor (Sony kdl40 W 4500) pod koniec października. Przyszedł ze sporym opóźnieniem ( PAn ze sklepu tłumaczył to wahaniami kursu dolara)- co akurat ostatecznie okazało się korzystne, bo od 27.10 Sony wprowadziło 5 lat gwarancji.
Prosiłem o FVAT, podałem niezbędne dane. To co otrzymałem nie sposób nazwać fakturą.
1. Moj NIP opisany jako REEGON.
2. Zła forma opłatności - był przelew a opisali gotówka.
3. w miejscu ppodpis wystawiającego FVAT wpisana nazwa telewizora
4. W tabeli, gdzie powinnna być nazwa telewizora i rozbicie kwoty na netto i VAT PUSTO!!!
Po telefonie Pan zapewnił że zaraz wyśle poprawioną FVAT.
Zaraz trwa już 1,5 miesiąca... W tym czasie nie ma możliwości kontaktu ze sklepem. Na maile nie odpowiadają; jeden telefon zawsze głuchy, a w drugim pan pytany o sklep uparcie twierdzi że to pomyłka ( chociaż wczesniej pod tym numerem uzgadnia łem szczegóły dostawy)
Zamieściłem opinię na opineo i o dziwo panowie ze sklepu żyją i odpowiedzieli na nią obrażając się wielce na moje słowa krytyki. Oczywiście winna jest zawsze Poczta Polska,. BTW opinia została zmoderowana na ich wniosek i ostatecznie zniknęła z opineo jak wiele jej podobnych - świetny sposób na dobre opinie...
POczekam jeszcze tydzień i oddaję sprawę do skarbówki.
Odradzam ten sklep. Goście są lewi!

pgiersz

New member
To teraz ode mnie dwa słowa.

TV zamówiłem w środę i otrzymałem wczoraj(sobota) telefon z prośbą o ustalenie godziny odbioru. Ustailiśmy 11:30-12:30, ale panowie spóźnili się o 30-45 minut. Czytałem wcześniej ten temat więc byłem przygotowany na takie spóźnienie(oraz ewentualne inne przygody) jednak tym razem zdarzyła się tylko jedna.

Panowie wpadli rozpakowali TV wypisali gwarancję. Niestety nie można sprawdzić TV, ze względu na kondensację pary wodnej. Widać towar wieziony dziś z POznania i na ekranie widać delikatną mgiełkę.

Pprzygoda polegała na otrzymaniu tv 40V4000 zamiast 40W4000. 5 minut po wyjściu panów(byli w sumie na 3 minuty i w wielkim pędzie ruszyli dalej) zorientowałem się w sytuacji, a w głowie miałem tysiące czarnych myśli. Od pomyłki na stronie sklepu po brak kontatku tel itp. Jednak zadzwoniłem szybko pod nr tel ze strony i chwilę potem panowie byli z powrotem :)

Podsumowując wszytko w porządku, chociaż jakieś przygody były. Widać dużą ilość zamówień i małą pracowników, ale tak jak wspominaliście wcześniej to tłumaczy cenę. Problemów z gwarancją i fakturką nie było.

Panowie tylko coś wspomnieli o wzrostach cen, więc może nie będą już mieli tyle pracy.

Pomimo trochę utrudnionego kontaktu - polecam.

Mumin6666

New member
superlcd

wapn6 napisał:
Nie wiem skąd od razu takie założenia, ze jestem pracownikiem w/w sklepu???
Nie jestem z Warszawy, Łodzi ani Poznania a tylko w tych miastach superlcd oferuje płatność przy odbiorze.
Dziwi tylko troche ten nick - WAPN...prosze sobie poczytac opinie na Skapcu czy Ceneo o sklepie superlcd-tam wypowiada sie-oczywiscie pozytywnie- niejaka A WAPNiewska,a kiedy poczytamy zakladke kontakt na stronie superlcd-widzimy siedzibe firmy "NIKAN-TRANS" na ul.Iganskiej-pod dokladnie tym samym adresem miesci sie takze firma "PHU NIKAN Anna WAPNiewska"....:)))[mozna ja odszukac np poprzez panorame firm]
Duzo tych zbiegow okolicznosci:)

W sumie,najgorsze ze pod tym adresem nie ma zadnego sklepu.Jest to mieszkanie prywatne czyli Pan/Pani [wlasciwie juz nie wiadomo czy superlcd to P.Wapniewska czy jeszcze ktos inny] sprzedaje sobie towar z samochodu,jak za czasow PRLu.
Pewnie dlatego ma taniej.Ale ja zachowalbym ostroznosc,a zwlaszcza z uwagi na problemy z faktura[ktos tu opisywal blednie wystawiona fakture].
Taka firma dzis jest,jutro jej nie ma.Powstanie nowa,podziala pol roku i tak w kolko.

Patrzac na nowe dziwne oferty na Skapcu zauwazylem tez ciekawy twor-sklep hitrtv...strona zrobiona identycznie na identycznym oscommerce jak supelrcd [nawet bledy te same,pisane wszystko malymi literami itd:) ]Baner na glownej stonie o bezplatnej dostawie jest po prostu przeklejony z jednej strony na druga.
Ciekawe czy jest to kolejna odslona supelcd a moze to juz przejscie z superlcd na hitrtv?:)

I od razu ubiegam wszystkich a zwlaszcza WAPNa,nie jestem konkurencja,po prostu cos mi sie w tym wszystkim nie zgadza:)A jakby powiedzial Borewicz-ta ukladanka zaczyna pasowac:)
I tymi watpliwosciami dziele sie z reszta forumowiczow.
Pozdrawiam!

wapn6

New member
Mumin6666

Człowieku powiedz mi, dlaczego mnie łączysz z jakąś Anną Wapniewską, która miała podobno firmę pod tym samym adresem, pod którym działa/ł sklep superlcd.pl???
Jakbyś jeszcze nie zauważył to nazwiska i imiona się powtarzają!!! No chyba, że żyjesz na jakiejś innej planecie, gdzie wszystkie imona i nazwiska są niepowtarzalne. W takim razie wracaj do swoich ziomali, bo zapewne znalazłeś się na Ziemi z powodu awarii swojego statku kosmicznego...

Do góry