Ja jak do tej pory wpadlem na pomysl dania 426 frontow na tyl a na przod kupienia czegos lepszego (myslalem o mission 34 albo np maestroII)
Chyba raczej wiem co wygra, ale jak posłuchasz to napisz
P

Ja jak do tej pory wpadlem na pomysl dania 426 frontow na tyl a na przod kupienia czegos lepszego (myslalem o mission 34 albo np maestroII)
hehe no problem w tym, ze nie moge posluchac (wszystko musze netem zamawiac w irlandii towar tylko w katalogu (za maly kraj by miec przedstawicielstwa
i slysze dzwieki z plikow oznaczonych jako ponizej 20hz w tym z pliku 10hz (przy czym to nie jest dzwiek raczej bardzo ciche buczenie)
pod sam koniec az slychac po przedpokoju jak cos gdzies sie rusza od dzwieku - czasami satelity w trakcie kawalka wydaja jakies dziwne odglosy jakby mialy dosyc.
pytanie jaki ten test ma zwiazek z rzeczywistoscia? jak sprawdzic czy to co slysze odpowiada temu co w pliku? i czy np moze twierdze, ze "bass check" dziala ok, ale nie slysze wcale woofera w calej skali?
a to, ze na pliku pisze "20Hz" i ja slysze dzwiek z suba to nie znaczy chyba ze slysze 20hz?
bo jesli znaczy to schodzi nawet ponizej 20hz.
Poczytaj troszkę ciśnienie akustyczne to dokładnie to co słyszysz ciszej lub głośniej ciśnienie akustyczne nie jest wytwarzane jak ci zatka uszy tylko wzrasta do takiego stopnia że ci zatyka uszy.Wytważane to jest cały czas jak coś gra:szukaj:. Jeśli chcesz zobaczyć jak nisko schodzi sub czy fronty to zobacz przy jakiej częstotliwości głośniki zaczynają generować ciśnienie akustyczne. Uruchom sobie taki test: zwiększanie częstotliwości od powiedzmy 15Hz do 45Hz usiądź koło suba i wyczekuj momentu kiedy zacznie ci zatykać uszy![]()
Przy małych częstotliwościach powiedzmy poniżej 25Hz możesz słyszeć takie cykanie. Niektóre generatory wywołują takie coś. Możesz słyszeć jak głośnik lata, możesz słyszeć różne rzeczy. Jeśli chcesz zobaczyć jak nisko schodzi sub czy fronty to zobacz przy jakiej częstotliwości głośniki zaczynają generować ciśnienie akustyczne. Uruchom sobie taki test: zwiększanie częstotliwości od powiedzmy 15Hz do 45Hz usiądź koło suba i wyczekuj momentu kiedy zacznie ci zatykać uszy![]()
Tyle ci podpowiem że ja to na100% tonsil
Tu czegoś nie rozumiem amp na satelity zapodaje tak niskie tony ?
Problem w tym że jak go podkręcisz żeby słyszeć 20HZ to przy 30Hz będziesz miał nadmiar basów tak się nie da słuchać muzy i stąd podawane są parametry głośnik schodząc w duł gra coraz ciszej jest granica kiedy go po prostu nie usłyszysz podczas słuchania np muzy
Wyreguluj suba tak jak normalnie go słuchasz a w sumie nie wiem jak słuchasz tylko tak jak powinien być wyregulowany.
W żadnym wypadku nie powinieneś go słyszeć jak np głośnika, powinien wspomagać bas a więc jak go dobrze wyregulujesz i odłączysz to powinno ci zacząć czegoś wyraźnie brakować i tylko tyle.
no to pod tym katem ja go zdecydowanie slysze jako glosnik (bo jakbym go obcial tak jak piszesz to bym wcale basow z 426 nie mial (14cm glosniczki)
ja handlarzem??? hahaha nie no nie obrażaj mnie !!!