RAF1977
Banned
Czyli wyjście coaxial jest jakby do podłączenia mocniejszego sprzętu?
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Gdzie ty widzisz wyjście coaxial w swoim amplitunerze?
Czyli wyjście coaxial jest jakby do podłączenia mocniejszego sprzętu?
Zgadza się. Tyle tylko, że należy to wyjaśnić, bo zrobiło się zamieszanie. LFE nie jest gniazdem. To Low-Frequency Effects, czyli sygnał niskiej częstotliwości w domenie analogowej. Dedykowany on jest do zasilania właśnie subwooferów. Natomiast podłączenie to, miedzy wzmacniaczem a kolumną, realizowane jest przewodem typu RCA, potocznie nazywanym Cinchem, ze względu na rodzaj wtyczek – cinch. Stąd nieporozumienia.Na zagranicznym forum wyczytałem, że wejście LFE to również RCA tylko, że ma mniejszy wpływ na dźwięk i jakościowo jest lepszy. Czy to prawda?
Generalnie możesz zrobić tak
1)
Kabel RCA-RCA Cinch do subwoofera Cross-Tech 3m (6438824174) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
1×Rca-1×Rca( typ mono) przewód to jeśli posiadasz pojedynczy taki to dajesz na LEWE wejście w subie, wiadomo crossover na max, a volume w subie ustawiasz według korekcji tak aby nie przekraczało -12db
2)
kabel 1RCA-2RCA typu Y do subwoofera Cross-Tech 2m (6268393503) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
1×Rca-2×Rca tu pod wejście lfe (lewe+prawe) ( typ Y) przewodu
Te same wartości na subie robisz.
Ważne też aby w avr ustawić też odpowiednio w opcjach audio.
Przewody do suba są coaxialne a końcówki rca, zastosowanie mają przy podłączeniu analogowym jak i cyfrowym....czasami mówi się iż typ Y jest lepszym rozwiązaniem niż monoprzewód.
Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
Sprawdzę to po powrocie z pracy, jednak kurcze szału nie robi ten sub. Mam wrażenie, że brzmi on słabiej niż basy puszczane przez 2 główne kolumny ale cóżW pierwszej kolejności spróbuję typ Y , ponieważ liczę na to że przestanie on brzęczeć.
Wyjścia coaxialne mają urządzenia które są źródłem dźwięku.Oczywiście nie ma. To pytanie było ogólne nie związane z moim sprzętem