Sprzęt w sypialni a sen, relaks?

collider

New member
Bez reklam
Odpowiedź jest prosta: zależy od rodzaju muzy, Slayer nie daje zasnąć (choć też czasem lubię), Adiemus relaksuje :D :D, a jeśli obok jest też płeć piękna, to ponoć zawsze zdaje egzamin Sade ;) wtedy też relax, tylko czynny ;)

Ja z muzyka jakos nie potrafie zasnac. Za to ostatnio uspil mnie angielski podcast :)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
He, ja zazwyczaj zasypiam przy telewizorze. Gdy leci muza czasem jest zbyt przyjemna, by profanować ją zaśnięciem. Czasem jednak zasypiam, ale budzę się gdy się skończy, kiedy jest cisza ;)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
No wiesz jeśli dzięki temu będę miał o jeden dzień więcje udanego seksu to może warto walczyć :D

Myslę że w wieku 80-90 lat sex będzie bardzo udany:p W tym roczniku bardziej bym się martwił, że wstając z fotela w gacie narobię. Papierosy czy wóda ponoć też skracają życie, więc patrząc na mnie to już dawno powinienem leżeć w piachu. Trochę się tej gorzały wychlało...:)

WiTT

New member
Bez reklam
Oj tam oj tam, Hugh Hefner zdaje się że ma inne spostrzeżenia w tym wieku :D
A odpowiedni % w odpowiednich dawkach konserwuje nie zabija ;)

Pamiętacie jaka kiedyś była nagonka by faceci nie nosili komórek w kieszeniach spodni, bo zabijają plemniki? :D

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Hugh Hefner to w swoim życiu fizycznie palcem nie ruszył ( pewnie ruszał czymś innym:)). Jedyny jego stres to chyba ile baniek mu wpływa na konto i czy jeszcze da radę... Nawet nie mamy co się porównywać do takich kolesi. Żarty żartami, ale w tych czasach i przy takim trybie życia nie mamy co liczyć że dożyjemy takiego wieku co Nasi dziadkowie.

collider

New member
Bez reklam
To nie jest do konca prawda. Srednia zycia jednak wzrasta a nie maleje. Wiesz jedna chemia nas truje a inna leczy.

MKa11

New member
Przewidywana średnia życia białych np. w USA zaczyna spadać, w Europie zaczyna się dziać podobnie. Przewidywania średniej w najbogatszych krajach właśnie zaczynają odwracać trend, głównie przez gówniane przetworzone jedzenie, brak ruchu i siedzący tryb życia. Powoli zaczyna się to już zmieniać, dzięki uświadamianiu i promocji spotu czy zdrowej żywności, ale z tego co pamiętam, w przypadku aktualnych 1-2 pokoleń określa się je jako krótsze.
W krajach, które się "rozwijają" średnia idzie w górę, wynika to m.in. z różnicy jaka dzieli od bogatych krajów.

Ostatnia edycja:

collider

New member
Bez reklam
Kilka linków pierwszych z brzega potwierdzających to co napisałem bo uważam, że nie ma sensu przewidywać tego co będzie bo jest to na zasadzie wróżenia z fusów.
Średnia długość życia w 223 krajach. Na którym miejscu jest Polska?
Żyjemy coraz dłużej. Od 2000 roku średnia długość życia Polaka wydłużyła się o 3 lata - Polskatimes.pl
Lista państw świata według oczekiwanej długości życia
Jak długo żyjemy?
itd.
Musimy brać pod uwagę, że wraz zagrożeniami idzie też postęp medycyny, genetyki co w krajach rozwiniętych (głównie bogatych) wpływa na jakość i długość życia.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Myslę że w wieku 80-90 lat sex będzie bardzo udany:p W tym roczniku bardziej bym się martwił, że wstając z fotela w gacie narobię. Papierosy czy wóda ponoć też skracają życie, więc patrząc na mnie to już dawno powinienem leżeć w piachu. Trochę się tej gorzały wychlało...:)

Widac ze jeszcze nie czas na Ciebie...ale to chyba dobrze - prawda? :)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zlego diabli nie biora, bardziej martwilbym sie tym co jemy. Wystarczy sie zainteresowac troche tematem, skutki uzytkowania elektroniki w naszym wypadku, przy tym to pikus.

MKa11

New member
Kilka linków pierwszych z brzega potwierdzających to co napisałem bo uważam, że nie ma sensu przewidywać tego co będzie bo jest to na zasadzie wróżenia z fusów.
Średnia długość życia w 223 krajach. Na którym miejscu jest Polska?
Żyjemy coraz dłużej. Od 2000 roku średnia długość życia Polaka wydłużyła się o 3 lata - Polskatimes.pl
Lista państw świata według oczekiwanej długości życia
Jak długo żyjemy?
itd.
Musimy brać pod uwagę, że wraz zagrożeniami idzie też postęp medycyny, genetyki co w krajach rozwiniętych (głównie bogatych) wpływa na jakość i długość życia.

Pisałem wcześniej :p - W krajach, które się "rozwijają" średnia idzie w górę, wynika to m.in. z różnicy jaka dzieli od bogatych krajów.

benik

New member
W sumie też się nad tym zastanawiałem ale bardziej pod względem temu jak np wi-fi wpływa na nasze zdrowie i ogólnie głowę, bo to jednak są fale, które śmigają wszędzie. No ale właśnie w związku z tym olałbym problem sprzętu w sypialni bo prędzej wykończy nas wifi i komórki :p

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Tak teraz napiszę zupełnie powaznie, bo przeważnie lubie sobie żartować, społeczeństwo staje się coraz głupsze. Zobaczcie po młodzieży co się dzieje? W firmach wyścig szczurów. Coraz częściej spotyka się w każdej pracy takich donosicieli, karierowiczów co po trupach do celu. Ja to ich porównuję do kapo podczas II wojny swiatowej. Pracuję w firmie której szefem jest niemiec, a przełożeni jak by mogli to by im ( nie powiem co:)) zrobili. Nikt już nie pamięta co było kilkadziesiąt lat temu. Polska jest sprzedana. A najśmieszniejsze jest to że Polakowi rodzimy biznes się nie opłaca, a tu wchodzi obcokrajowiec i produkuje dokładnie to samo. Żeby dali możliwość kupna broni jak w USA, to lepsze by się cuda działy:) Szkoda Panowie gadać... Uważam że dzieciom powinno się ograniczać dostęp do komórek, internetu, itd. Oczywiście w rozsądny sposób. Teraz młodzież nie myśli, bo przecież wszystko jest w sieci. Nam starym prykom WI-FI już nie zaszkodzi, a martwmy się o przyszłe pokolenie.

Do góry