Sony zamyka sklepy w USA i zwalnia kolejne 1000 osób.

adamo_

New member
Bez reklam
Powiem tak u mnie nie da sie juz więcej zaoszczędzić heh:p

Nie spodziewałem się że po wymianie w ubiegłym roku żarówek na ledy i LCD na LED opłaty za prąd spadną ale tak się stało o czym się dziś przekonałem otwierając rachunki. Nawet nadpłata się pojawiła na najbliższym rachunku - 25 zł.

Ostatnia edycja:

FFooXX5

Klub HDTV.com.pl
VIP
tam gdzie się włącza światło są ledowe :p. To dobrze że jest taryfa weekendowa to i tak wychodzi taniej. Wymiana bojlera na nowy spowodowała spadek o 20zł. Możesz mi wierzyć nie da się już zaoszczędzić bardziej. No chyba że używać tylko zimnej wody, oraz mniej korzystać z mediów bo inaczej się już nie da:). Najgorszy złodziej to bojler, tylko że znowu mało wychodzi za ogrzewanie więc wychodzi to mniej więcej na takim poziomie jak u wszystkich. Jednak 3 TV, 3 kompy i inne gadżety biorą prądu. Tak jak wspomniałem mieć teraz 3 plazmy o sporej przekątnej to na pewno miesięcznie o parę dyszek by wzrosło

adamo_

New member
Bez reklam
Czy biedny czy bogaty zawsze dobrze zaoszczędzić parę złotych i wydać je np na zabawkę dla dziecka lub złoty napój. Oszczędności zacząłem w ubiegłym roku zaczynając od żarówek, a wczoraj wysłałem pisemko do nc+ że rezygnuje :) po co mam płacić 79 zł a za chwilę po skończonej promocji ponad 100zł jak cyfrowa naziemna da mi nie wiele mniej, do tego dojdzie oplata abonamentowa obowiązkowo.

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 121090

Guest
Nie rozumiem takiego fenomenu że duża firma zwalnia ludzi w tysiącach, jednocześnie w innych miejscach zatrudnia innych i zwiększa się produkcję w skali globalnej w jakimś segmencie np 4K.
No informację o zwolnieniach tysięcy osób w samych stanch są oficjalne i potwierdzone.
Masz też takie o planowanych nowych miejscach pracy w Sony?

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A no jeśli Twoje argumenty, to coś co podsłuchałeś, jak gdzieś ktoś komuś innemu mówił, że ma sąsiada który mu mówił, to ja nie mam już pytań.
Podałem Ci moje rzeczywiste zużycie prądu. Sprawdziłem dokładnie ostatni przelew. 176zł i jakieś grosze.
Jak chcesz to Ci mogę wysłać potwierdzenie skanem.
No ale takie dane są dla Ciebie nieobiektywne. Ty wolisz wyssane z palca, niczym nie poparte teorie głoszone niby przez nieznanych klientów MM.
Naprawdę masz rewelacyjne, konkretne dane.
Tak, ludzie kupują TV za ponad 10tzł i potem dla nich ma znaczenie oszczędność na poziomie 20zł.
No chyba że ktoś ogląda 1000 godzin na miesiąc. Wtedy faktycznie 50-60zł.
A tak już na marginesie, to postaraj się poznać znaczenie słów których używasz.
Zacznij od ,, plejady''.

Kolego wmawiasz mi i ludziom ( co juz nie raz zostalo napisane Tobie w innych tematach - o ile pamietasz) cos czego nie pisali i podalem przyklad tylko w jednym Twoim poscie ze nie czytasz ze zrozumieniem tego co ktos pisze.. Bo piszesz zupelnie cos innego niz to co ja pisalem... Nie interesuja mnie Twoje rachunki i nie interesuje mnie ile plazma ciagnie wiecej, bo po pierwsze stac mnie na dobre zycie, a po drugie nigdy nie bede mial plazmy bo juz jej nie produkuje Panasonic. W koncu zacznij czytac ze zrozumieniem bo poraz kolejny pisze ze to co podalem to zaden argument czy kalkulacja jak to pisales czy cos co ma znaczenie, tylko byl podany jako przyklad ze normalni ludzie w Polsce oszczedzaja na czym sie da. A Ty dalej piszesz o poborze pradu - albo naprawde nie czytasz ze zrozumieniem( bo ile razy mozna pisac ze to byl tylko przyklad na oszczedzanei i jak podchodza do tego ludzie zwykli) albo robisz to specjalnie...tylko po co? Wystarczy poczytac niektore tematy jak ludzie kupuja tv wlasnie za 7- 9 tys,a pytaja sie czy dany tv jest w stanie odczytac taki czy inny format czy tez roznego typu napisy... to nie moje byly zapytywania tylko uzytkownikow tego forum ktorzy mieli chec na zakup roznych modeli tv. I to nie pojedyncze przypadki byly tylko bylo tego duzo..
A odnosnie obiektywizmu to nie dane tylko Ty jestes dla mnie nie obiektywny bo tak jak napisalem na przykladzie trzech wpisow piszesz jak to sony jest awaryjny i jak to Sony lamie prawo wlasnie na przykladzie trzech osob ( nie liczac ze kilka rowniez bylo wpisow o pozytywnym zalatwieniu sprawy), gdzie jeszcze Twoja osoba zostala tak zalatwiona ( nie liczac serwisu bo to bylo karygodne) ale oddanie 100% wartosci tv po jakims czasie uzytkowania to kazdy by chcial zeby taki prezent jakas firma zrobila..

Nie rozumiem takiego fenomenu że duża firma zwalnia ludzi w tysiącach, jednocześnie w innych miejscach zatrudnia innych i zwiększa się produkcję w skali globalnej w jakimś segmencie np 4K. Czyżby sprawdzała się teoria zarządzania klasycznego że człowiek to tylko nieudany dodatek do maszyny ?

Podobno powoli Sony będzie wychodził z Polski - powiedział mi to znajomy serwisant LG i Samsunga ostrzegając przed zakupem TV tej firmy z uwagi na problemy z ew serwisem w przyszłości. Jak dodał Samsung zawsze będzie , a LG tym bardziej, w ciągu 3 dni Ci matrycę wymienię jak coś się stanie co podlega gwarancji, a w Sonym będziesz czekał długimi tygodniami.

i wybrałem Philipsa ze względu na Ambilight :)) ale już Philipsa nie mam i teraz się zastanawiam na prawdę nad ponownym wyborem.

To masz prosty wybor z tego co napisales samsung albo lg ... tylko znam czlowieka ktory matryce w Lg mial wymieniona 2 razy razy w ciagu roku i nie chcieli mu wymienic na nowy model. Pan powiedzial mu ze jak nie pasuje mu kolejna matryca to mozna isc do sadu...

Nigdzie nie napisałem, że Sony upadło. Pisałem że Sony pada. I to niestety prawda.
Tu masz kolejny przykład na świetną kondycję tej firmy:
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...ny-sony-sprzedaje-w-tokio-swoja-siedzibe.html

Kolejny raz mijasz sie z prawda ; Post nr 29 Twoje pierwsze zdanie cytuje:

"Tak, Sony miało tak dobre ceny, że aż padło". Ja to napisalem ? NIe, to Twoje zdanie z Twojego postu !!!!

Czyzby zanik pamieci???

Druga sprawa kolejny raz piszesz cos czego nie napisalem, a co moze sie wydawac po Twoim zdaniu i zacytowaniu linka, gdyz nigdzie nie napisalem ze sony ma swietna kondycje wrecz przeciwnie pisalem ze maja to na co po czesci zasluzyli, wysokie ceny i to co Kiki napsial EGO - piekne wierzowce, zycie ponad stan itp.. plus troszke pecha zalanie magazynow, po czesci jednej z fabryk itp.. Ile razy jeszcze bedziesz wmawial ludziom ze cos pisali skoro nie napisali , nawet sam nie pamietasz co pisales...
I wiedz jedno ze kolejna firma bedzie w kolejnosci ( nie daj Bog) ale jakby co to jest Panasonic bo nikt z Samsungiem i Lg nie wygra wiec nastawiaj sie psychicznie ze nastepnym Twoim tv przy zlym szczesciu to bedzie tv wlasnie tych marek... i na 100% przekosznasz sie o awaryjnosci i o serwisie i bedziesz tesknil za takimi firmami jak Pansonic, Sony itp.

Czy biedny czy bogaty zawsze dobrze zaoszczędzić parę złotych i wydać je np na zabawkę dla dziecka lub złoty napój. Oszczędności zacząłem w ubiegłym roku zaczynając od żarówek, a wczoraj wysłałem pisemko do nc+ że rezygnuje :) po co mam płacić 79 zł a za chwilę po skończonej promocji ponad 100zł jak cyfrowa naziemna da mi nie wiele mniej, do tego dojdzie oplata abonamentowa obowiązkowo.

Zgadza sie Kolego - jeden z najbogatszych Panow w Polsce powiedzial; " jesli ktos nie szanuje jednego zlotego ten nigdy nie osiagnie sukcesu "
W USA jeszcze kilka lat temu nie wiedzieli co to znaczy isc do banku i zalozyc lokate, co znaczy oszczedzac, teraz Amerykanie maja lokaty , planuja sobie wydatki - swiat sie zmienia i wszyscy sie ucza.. na bledach..a Ci najlepsi ucza sie na innych bledach.. i tego rowniez Tobie Kolego zycze jak rowniez innym uzytkownikom tego forum. Pozdrawiam.

No informację o zwolnieniach tysięcy osób w samych stanch są oficjalne i potwierdzone.
Masz też takie o planowanych nowych miejscach pracy w Sony?

Nie wydaje mi sie zeby teraz planowali jakies nowe zatrudnienia, oni teraz musza sie pozbywac wlasnie roznych posiadlosci, a tego podobno maja troszke ( ja bym przynajmniej od tego zaczynal) ..Natomiast te tysiace to trzeba rozgraniczyc na ludzi ktorzy sa typowo zwlaniani od sonego jak np Ci z salonow sony store i im pokrewnych, i tych z firm wspolpracujacych jak np vaio bo to tez nie jest takie 100% sony tylko firma ktora wspolpracuje z sony. Co oczywiscie nie zmienia faktu ze szkoda tych ludzi...bo traca prace przez zle zarzadzanie firma i jak to zwykle bywa starca najwiecej ci najbiedniejsi- pracownicy.

D

Deleted member 121090

Guest
lolek126
Najlepiej przestań odpowiadać na moje posty.
TO TY napisałeś o zużyciu prądu w tym temacie jako pierwszy. Ja Ci tylko udowodniłem że piszesz bzdury.
TO TY jako pierwszy w tym temacie piszesz o Panasie i innych firmach nie związanych z tematem.
Po co robisz z tego konkretnego tematu śmietnik?
Piszesz eleboraty bez składu i ładu. Próbujesz w nie wtrącać ,, mądre'' słówka których znaczenia nawet nie znasz. Oczywiście używasz ich całkowice bez sensu.
Teraz odpowiadasz na pytanie które zadałem całkiem innemu uczestnikowi rozmowy. PO CO?
Byle tylko temat rozmydlić i pisać o tym jak to biedni Polacy muszą oszczędzać.
To w onecie masz pole do popisu, tam takie tematy są mile widziane.
ZACZNIJ PISAĆ NA TEMAT.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
lolek126
Najlepiej przestań odpowiadać na moje posty.
TO TY napisałeś o zużyciu prądu w tym temacie jako pierwszy. Ja Ci tylko udowodniłem że piszesz bzdury.
TO TY jako pierwszy w tym temacie piszesz o Panasie i innych firmach nie związanych z tematem.
Po co robisz z tego konkretnego tematu śmietnik?
Piszesz eleboraty bez składu i ładu. Próbujesz w nie wtrącać ,, mądre'' słówka których znaczenia nawet nie znasz. Oczywiście używasz ich całkowice bez sensu.
Teraz odpowiadasz na pytanie które zadałem całkiem innemu uczestnikowi rozmowy. PO CO?
Byle tylko temat rozmydlić i pisać o tym jak to biedni Polacy muszą oszczędzać.
To w onecie masz pole do popisu, tam takie tematy są mile widziane.
ZACZNIJ PISAĆ NA TEMAT.

Dlatego tak jest bo nie rozumiesz w jakim celu napisalem o tym poborze pradu i nie ma znaczenia czy jest to 20-30 zl czy ile....(tylko chodzilo wylacznie o pokazanie ze jedna z glownych czynnikow problemow Sonego jest wlasnie wysoka cena) a to ze wpisujesz kumus slowa ktorych nie powiedzial to juz nie ma znaczenia dla Ciebie. Podalem konkretnie co wypisujesz czego ja np nie napisalem i albo robisz to swiadomie albo nie swiadomie - ale to robisz..
To ze piszesz cos, a pozniej zapominasz ze tak napisales i znowu piszesz ze pisze ja nieprawde to tez nie ma znaczenia? Zacytowalem Ci co napisales czego sie wyparles ...Powtarzam raz jeszcze 29 post sobie raz jeszcze przeczytaj co napisales....
Napisalem to co wypisujesz o awariach i zachowaniu sony wobec klientow i jak to mialoby nie wplynac na caloksztalt tej firmy na podstawie 3ech osob powtarzam trzech osob , a tak piszesz jakby to bylo 300 tych wpisow... Wiec moge wnioskowac ze obiektywizm racjonalny to u Ciebie slowo nie bardzo znane. Bo ja tez mam do Sonego zal bo ich szanowalem, nigdy nie mialem problemu z ta firma, ba nawet jeszcze ani jedna rzecz ich mi sie nie popsula ( a mam ich wiele), ale gdzies czlowiek ma rozsadek i nie mozna do jednego wora wszystko wrzucac.. W jakiejs czesci zasluzyli sobie na co co maja i ponosza tego konsekwencje, ale na pewno nie jest to spowodowane bo trzy osoby zostaly nie tak potraktowane jak powinny.. i nie mozna piszac wszem i wobec ze jak to nie jest to firma awaryjna bo Tobie sie rozwali tv - a tak piszesz. Wejdz sobie na fora z tv sonego i zobaczysz ile osob pisze o awariach tv.. czy to jest taki problem jak to wyglada z tego co Ty piszesz.
I nie pisz mi o onecie bo ja sam sobie bede wybieral gdzie mam pisac, tylko przyznaj sie do bledu o ktorym Ci napisalem, a ktorego sie wyparles nie odnoszac sie do tego, a piszac znowu o poborze pradu ktorego tutaj nikogo nie intersuje, bo chodzilo o podanie przykladu jak ludzie podchodza do oszczedzania..ale jak widac nie chcesz tego zrozumiec.
A moze zrob eksperyment wez sprzedaj swoj dom 190 m i przyjedz do Warszawy i zobaczysz co kupisz za sprzedany swoj dom, zobaczysz ile zycie kosztuje i moze wtedy bedzie prosciej zrozumiec Tobie ze ludzie oszczedzaja bo zycie w duzym miescie kosztuje znacznie wiecej, a nie wszyscy zarabiaja dobrze..
Bo oszczedzac kazdy oszczedza nawet Ci najbogatsi, wiec nie wspomne o tych normalnych ludziach, ktorych oczywiscie stac na to zeby cos zaoszczedzic.

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 121090

Guest
Jak ja coś piszę i podaję innym forumowiczów jakieś kwoty, to są to kwoty które mają znaczenie. Prawdziwe, wynikające z mojej praktyki w każdej chwili do sprawdzenia. Nie lubię po prostu wprowadzać innych w błąd. Dlatego nie podaję kwot wyssanych z palca. W Twoim przypadku jak widzę, nie ma sensu poważnie traktować podawanych informacji, bo później piszesz, że podane dane nie mają znaczenia i można je dowolnie zmieniać. Super podejście do dyskusji. Czyli typowe poczytaj mi mamo.
Do całości Twojego postu się nie odniosę, bo niestety nie da się na taki chaos myślowy odpowiadać.
W postępowaniu firmy Sony nic się nie zmienia. Jak złamali warunki gwarancji w moim przypadku, a było to już trzy lata temu. Tak w przypadku kolegi krempla zrobili to teraz. Czyli te trzy lata niczego ich nie nauczyły. mało tego jest wręcz odwrotnie. Robią z klientami co chcą, bo są bezkarni. Przynajmniej wydawało im się że są. Bo jak widzisz rynek zweryfikował dosyć szybko taką postawę.
Gdyby firma Sony w przypadku Krempli poszła po rozum do głowy, przeprosiła za swoje zachowanie i załatwiła temat zgodnie z zapisami gwarancyjnymi, których sama udzieliła, to wtedy byłbym zdania, że wreszcie idzie u nich ku lepszemu. Że może warto dać im kolejną szansę.
Ale polityka firmy jest inna.
A uwagi co do tego, co mam sprzedać i gdzie się mam przeprowdzić, to szczyt bezczelności.
Powtórzę więc wyraźnie, odpuść sobie osobiste wycieczki w stronę mojej osoby!
Nie jestem ani Twoim kolegą ani znajomym, żebyś sobie mógł na tego typu uwagi pozwalać.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
To pisz zgodnie z prawda, a nie na podstawie 3 wpisow, piszesz ze Sony zle podchodzi do klientow ( tak jak by to bylo 300), a odnosnie tej kwoty to dalej nic nie rozumiesz i nie potrafie zrouzmiec czy naprawde nie jestes wstanie zrozumiec pomimo wyjasnien czy masz z tym jakis problem, ewentualnie robisz to specjalnie..
Odnosnie przeprowadzki to wez zobacz sobie do wczesniejszego postu kto komu pierwszy napisal zebym sobie gdzies wchodzil na jakies strony i tam pisal... to teraz nie miej zalu do innych ze ktos Tobie pisze pewne rzeczy. Jak to mowia nie rob komus zlego co Tobie nie mile, ale moze Ty tylko w jedna strone to robisz.. Do tego to byl przyklad bo wtedy bys zrozumial slowo oszczedzanie i moze wtedy bys sie nie dziwil pewnym ludziom ze nawet jakby bylo 20-30 zl roznicy na miesiac to sa ludzie ktorym zalezy na kazdych oszczedzonych pieniadzach.
Do tego to nie ja wmawiam co ktorys post ze cos pisze czego nie napisalem i to nie ja wypieram sie czegos co napisalem i kolejny raz nie potrafisz uczciwie sie przyznac ze popelniles blad piszac to co napisales ..Wiec nie wiem czyje wypowiedzi trzeba brac na powaznie..

D

Deleted member 121090

Guest
Coś Ty się tak przyczepił trzech osób?
Jak było trzy lata temu tak dzisiaj nic się nie zmieniło. Myślisz, że nasze przypadki to jakieś wyjątki? Gdyby tak było, to ktoś by nas za to przeprosił.
A nic takiego nie ma miejsca. Mnie już na tym forum pisano, że mój przypadek jest głośny na całą Polskę. I co? I nic. Tak ma być.
Ja Ci piszę, żebyś pisał na temat a jak chcesz lać wodę to np. w onecie. Tu konkrety. Natomiast nigdy bym sobie nie pozwolił, żeby Ci tutaj na forum pisać, co Ty masz w życiu zrobić, jakie nieruchomości sprzedać i gdzie się masz wyprowadzić. Widzisz różnicę? Jak nie, to niech Ci koledzy z pracy wytłumaczą. I po raz kolejny powtarzam, daruj sobie przytyki personalne. Poziom zrozumienia pozostaw do oceny innym forumowiczom czytającym ten temat.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Coś Ty się tak przyczepił trzech osób?
Jak było trzy lata temu tak dzisiaj nic się nie zmieniło. Myślisz, że nasze przypadki to jakieś wyjątki? Gdyby tak było, to ktoś by nas za to przeprosił.
A nic takiego nie ma miejsca. Mnie już na tym forum pisano, że mój przypadek jest głośny na całą Polskę. I co? I nic. Tak ma być.
Ja Ci piszę, żebyś pisał na temat a jak chcesz lać wodę to np. w onecie. Tu konkrety. Natomiast nigdy bym sobie nie pozwolił, żeby Ci tutaj na forum pisać, co Ty masz w życiu zrobić, jakie nieruchomości sprzedać i gdzie się masz wyprowadzić. Widzisz różnicę? Jak nie, to niech Ci koledzy z pracy wytłumaczą. I po raz kolejny powtarzam, daruj sobie przytyki personalne. Poziom zrozumienia pozostaw do oceny innym forumowiczom czytającym ten temat.

Dla mnie jest to samo piszesz czlowiekowi co ma robic , nie ma to znaczenia co sie komus nakazuje, a skoro nie potrafiles zrozumiec dlaczego ludzie oszczedzaja to podalem Ci bardzo dobry przyklad na to zebys dostrzegl roznice pomiedzy malym miastem a duzym, a tym samym zyciem oraz ponoszonymi kosztami w takich miastach i dlaczego wlasnie ludzie jak moga to oszczedzaja, a tym bardziej ludzie z normalna pensja..( ... i gdybym chcialbyc nie mily to znacznie wiecej moglem napsiac odnosnie przeprowadzki i domu, a nie zrobilem tego, bo nie o to chodzi... mysle ze Ci co mieszkaja w Warszawie czy w innych duzych miastach wiedza co mam na mysli..) Ale temat skonczony jesli chodzi o moja osobe w mawianiu Tobie co masz robicc, chyba ze znowu cos Mi powiesz co ja mam robic..
A co do zalatwiania roznych spraw zwiazanych z gwarancja pewnie ze moze byc wiecej ale i moze byc rowniez wiecej spraw dobrze zalatwionych, a Ty tylko w jedna strone oceniasz i piszesz ze jest wiecej tych niegatywnych nie majac ku temu zadnych podstaw ( np wpisow ludzi, to samo awarii tv sonego) poza tymi trzema wpisami na ktorych opisujesz swoja nienawisc do Sonego. A tym samym jestes nie obiektywny, gdyz tak jak wspomnialem udokumentowanych zle zalatwionych osob jest 3, a w taki sposob opisujesz jakby ich bylo duzo duzo wiecej.. Nie wspomne o Twoim przypadku gdzie dostales 100% kwoty wplaconej po bodajze 1,5 roku uzytkowania wiec wiele osob by chcialo zeby tak byla sprawa zalatwiona pomimo niedogodnosci z serwisem jaka miales. Bo jak mi by dali 100% kasy to ja taksowka nawet do nich zawioze i na 10 pietro im zaniose zeby tylko dali mi 100% kasy np po 2 czy trzech latach uzytkwoania jakby cos sie stalo..Reasumujac piszac ze moze byc wiecej zlych przykaldow, rowniez taka sama szansa jest na to, ze jest podobnie z tymi dobrymi zalatwionymi sprawami przez Sony.
Nie bede pisal postow w stosunku do Twojej osoby jak nie bedziesz pisal w swoich postach w taki sposob ze mozna wywnioskowac ze ja cos napisalem czego nie napisalem i podalem juz kilka przykladow, co nie jest trudne bo co jakis czas to robisz. I dalej nie przeprosiles za to ze popelniles blad w poscie 29, malo tego piszac kilka postow dalej ze nie napisales tego..

D

Deleted member 121090

Guest
A temat brzmi:
Sony zamyka sklepy w USA i zwalnia kolejne 1000 osób.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ja tez uwazam ze raczej Sony nie zbankrutuje, natomiast mysle to co jest napisane w tym linku, ze sprzedadza Sony Pictures zreszta juz kiedys o tym pisalem , ze ja bym to zrobil na ich miejscu i wszystkie mozliwe posiadlosci sprzedal z ktorych da sie zrezygnowac, tym bardziej ze Sony Pictures to na nic im nie potrzebne, a malo tego przynosi ogromne straty.. I to byl bardzo duzy blad kupno tego "ustrojstwa". Ale za bledy trzeba placic - wiec niech placa i placza. I niech sie ucza na bledach puki jeszcze moga sie uczyc.

Ostatnia edycja:
D

Deleted member 121090

Guest
No myślę, że Ty też powinieneś to zrobić, ,, puki '' jeszcze możesz.
Jak do tej pory nie słyszałem o żadnej deklaracji ze strony Sony, że chcą zmienić swoje postępowanie. Że będą liczyli się ze zdaniem klientów, że nie będą łamali warunków gwarancji, że w razie wątpliwości chętnie będą dowodzili swoich racji przed miejscowym wymiarem sprawiedliwości w razie wystąpienia niejasności. Że odbudują prestiż swojego logo. Że Sony znowu będzie oznaczało ponadprzeciętną jakość i innowacyjność, niedoścignioną przez konkurencję. Więc chyba o żadnej nauce na razie mowy nie ma. To że zwalniają tysiące osób i zamykają tysiące salonów, to nie żadna nauka, tylko konieczność.
Nie wiem skąd to ,, też'' od którego zacząłeś. Bo z wyliczeń tej agencji wynika, że bankructwo jest pewne na 79%.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
No myślę, że Ty też powinieneś to zrobić, ,, puki '' jeszcze możesz.
Jak do tej pory nie słyszałem o żadnej deklaracji ze strony Sony, że chcą zmienić swoje postępowanie. Że będą liczyli się ze zdaniem klientów, że nie będą łamali warunków gwarancji, że w razie wątpliwości chętnie będą dowodzili swoich racji przed miejscowym wymiarem sprawiedliwości w razie wystąpienia niejasności. Że odbudują prestiż swojego logo. Że Sony znowu będzie oznaczało ponadprzeciętną jakość i innowacyjność, niedoścignioną przez konkurencję. Więc chyba o żadnej nauce na razie mowy nie ma. To że zwalniają tysiące osób i zamykają tysiące salonów, to nie żadna nauka, tylko konieczność.
Nie wiem skąd to ,, też'' od którego zacząłeś. Bo z wyliczeń tej agencji wynika, że bankructwo jest pewne na 79%.

I znowu piszesz cos co nie ma pokrycia w doniesieniach, chyba ze to przeoczylem jesli tak to chetnie to przeczytam: gdzie masz napisane ze Sony zamykaja tysiace salonow ( dla Twojej wiedzy tysiace oznacza przynajmniej 2000 tys. salonow). Nigdzie o tym nie czytalem ...ale jak masz taka wiedze to chetnie to przeczytam.. Do tego jak sie pisze np: Sony ma zamknac X salonow, a czy to zrobi i w jakim stopniu to sa dwie zupelnie inne rzeczy, bo czas pokaze ile zamknie.. Na razie zamyka 20 wiec do tych tysiecy to jeszcze troszke brakuje...A jesli znowu slowo przekreciles to juz drugi raz powinienes przeprosic za wprowadzanie w blad. Tysiace osob trzeba podzielic na ludzi ktorzy bezposrednio podlegaja firmie Sony i tych pod wykonawcow - to sa zupelnie inne firmy jak chocby Vaio i to sa ludzie z tych firm zwalniani plus dodatkowo Ci ktorzy pracuja bezposrednio w Sonym. Co i tak w sumie oznacza ze to czlowiek jest zwalniany, ale..
Dla Ciebie moze wszystko jedno ale w kosztach dla firmy jest to co innego.. Dlatego uwazam ze powinni sprzedac Sony pictures i budynki ktorych mozna sie pozbyc, bo to sa koszta dla firmy...

Teraz odnosnie slowa "tez" Autor napisal : "osobiście raczej nie spodziewam się bankructwa. Jeśli będzie faktycznie źle, to Sony jest w stanie odciąć od siebie zbędny balast chociażby w postaci nierentownych projektów Sony Pictures które okazały się klapą w minionym kwartale fiskalnym. Jedno wiemy na pewno - najbliższe miesiące będą bardzo ciekawe."
Mysle ze juz zrozumiales skad slowo '"tez".... Nie czytasz uwaznie..kolejny raz sie potwierdza.
Kolejna sprawa miales nie pisac co ja powinienem zrobic... zebys znowu nie mial pretensji kto znowu komu cos mowi co ma zrobic...
Jesli chodzi o jakosc to moja osoba jest przykladem ze mam bardzo duzo rzeczy od Sonego i jeszcze nigdy powtarzam nigdy nic mi sie nie popsulo od tej firmy..Wiec patrzac jak Ty podchodzisz to uwazam ze Sony jesli chodzi o awaryjnosc jest na dobrym poziomie..
Kolejna sprawa to jest to jedna agencja, ba nawet to nie jest agencja ratingowa tylko firma finansowa, a fachowcami w takich kwestiach sa agencje ratingowe ktore zajmuja się oceną wiarygodności kredytowej podmiotów pożyczających pieniądze: spółek, funduszy, banków, organizacji i rządów państw, a także oceną samych instrumentów dłużnych , ktora takie proroctwo wyglosila , jak bedzie wiecej takich prognoz i przez agencje ratingowe to ktos tam moze zaczac sie przejmowac, ja na pewno nie bede nalezal do tych osob co beda sie tym przejmowac, bo nie Sony mi placi dobra pensje tylko zupelnie inna firma, ktora bardzo dobrze sobie radzi , przynajmniej na chwile obecna..odpukac w niemalowane.. Do tego jakbys troszke finansami sie interesowal i troche w tym grzebal to bys wiedzial ile roznych agencji ratigowych wycenia rozne spolki gieldowe i jak one sa czasami odmienne od siebie..
Ostatnia sprawa "kwestia uczenia sie" ludzie ktorzy sa znani w Polsce i na swiecie mowia ze czlowiek cale zycie sie uczy - przykladem jest jeden z czolowych - najbogatszych w Polsce ludzi, ktory moglby lezec do gory brzuchem i nic nie robic, to pomimo odpowiedniego wieku - albo jest w trakcie studiow zagranicznych albo juz je skonczyl nie dawno... wiec ja naleze rowniez do tych ludzi ktorzy staraja sie uczyc cale zycie i tak jak kiedys pisalem najlepiej by bylo zeby uczyc sie na innych bledach ale roznie bywa w zyciu.. Moze Ty nie lubisz sie uczyc ale to juz nie moj problem.. Generalnie ludzie ucza sie cale zycie, wiec jesli Sony z tego wyjdzie to rowniez to jest dla nich lekcja , tylko wazne zeby dobrze ja odrobili..A jak bedzie to zobaczymy czas pokaze, bo na pewno nie przewidywania jednej czy dwoch agencji ratingowych i powtarzam agencji, a nie firm finansowych ...

Ostatnia edycja:
Do góry