A no jeśli Twoje argumenty, to coś co podsłuchałeś, jak gdzieś ktoś komuś innemu mówił, że ma sąsiada który mu mówił, to ja nie mam już pytań.
Podałem Ci moje rzeczywiste zużycie prądu. Sprawdziłem dokładnie ostatni przelew. 176zł i jakieś grosze.
Jak chcesz to Ci mogę wysłać potwierdzenie skanem.
No ale takie dane są dla Ciebie nieobiektywne. Ty wolisz wyssane z palca, niczym nie poparte teorie głoszone niby przez nieznanych klientów MM.
Naprawdę masz rewelacyjne, konkretne dane.
Tak, ludzie kupują TV za ponad 10tzł i potem dla nich ma znaczenie oszczędność na poziomie 20zł.
No chyba że ktoś ogląda 1000 godzin na miesiąc. Wtedy faktycznie 50-60zł.
A tak już na marginesie, to postaraj się poznać znaczenie słów których używasz.
Zacznij od ,, plejady''.
Kolego wmawiasz mi i ludziom ( co juz nie raz zostalo napisane Tobie w innych tematach - o ile pamietasz) cos czego nie pisali i podalem przyklad tylko w jednym Twoim poscie ze nie czytasz ze zrozumieniem tego co ktos pisze.. Bo piszesz zupelnie cos innego niz to co ja pisalem... Nie interesuja mnie Twoje rachunki i nie interesuje mnie ile plazma ciagnie wiecej, bo po pierwsze stac mnie na dobre zycie, a po drugie nigdy nie bede mial plazmy bo juz jej nie produkuje Panasonic. W koncu zacznij czytac ze zrozumieniem bo poraz kolejny pisze ze to co podalem to zaden argument czy kalkulacja jak to pisales czy cos co ma znaczenie, tylko byl podany jako przyklad ze normalni ludzie w Polsce oszczedzaja na czym sie da. A Ty dalej piszesz o poborze pradu - albo naprawde nie czytasz ze zrozumieniem( bo ile razy mozna pisac ze to byl tylko przyklad na oszczedzanei i jak podchodza do tego ludzie zwykli) albo robisz to specjalnie...tylko po co? Wystarczy poczytac niektore tematy jak ludzie kupuja tv wlasnie za 7- 9 tys,a pytaja sie czy dany tv jest w stanie odczytac taki czy inny format czy tez roznego typu napisy... to nie moje byly zapytywania tylko uzytkownikow tego forum ktorzy mieli chec na zakup roznych modeli tv. I to nie pojedyncze przypadki byly tylko bylo tego duzo..
A odnosnie obiektywizmu to nie dane tylko Ty jestes dla mnie nie obiektywny bo tak jak napisalem na przykladzie trzech wpisow piszesz jak to sony jest awaryjny i jak to Sony lamie prawo wlasnie na przykladzie trzech osob ( nie liczac ze kilka rowniez bylo wpisow o pozytywnym zalatwieniu sprawy), gdzie jeszcze Twoja osoba zostala tak zalatwiona ( nie liczac serwisu bo to bylo karygodne) ale oddanie 100% wartosci tv po jakims czasie uzytkowania to kazdy by chcial zeby taki prezent jakas firma zrobila..
Nie rozumiem takiego fenomenu że duża firma zwalnia ludzi w tysiącach, jednocześnie w innych miejscach zatrudnia innych i zwiększa się produkcję w skali globalnej w jakimś segmencie np 4K. Czyżby sprawdzała się teoria zarządzania klasycznego że człowiek to tylko nieudany dodatek do maszyny ?
Podobno powoli Sony będzie wychodził z Polski - powiedział mi to znajomy serwisant LG i Samsunga ostrzegając przed zakupem TV tej firmy z uwagi na problemy z ew serwisem w przyszłości. Jak dodał Samsung zawsze będzie , a LG tym bardziej, w ciągu 3 dni Ci matrycę wymienię jak coś się stanie co podlega gwarancji, a w Sonym będziesz czekał długimi tygodniami.
i wybrałem Philipsa ze względu na Ambilight

) ale już Philipsa nie mam i teraz się zastanawiam na prawdę nad ponownym wyborem.
To masz prosty wybor z tego co napisales samsung albo lg ... tylko znam czlowieka ktory matryce w Lg mial wymieniona 2 razy razy w ciagu roku i nie chcieli mu wymienic na nowy model. Pan powiedzial mu ze jak nie pasuje mu kolejna matryca to mozna isc do sadu...
Nigdzie nie napisałem, że Sony upadło. Pisałem że Sony pada. I to niestety prawda.
Tu masz kolejny przykład na świetną kondycję tej firmy:
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...ny-sony-sprzedaje-w-tokio-swoja-siedzibe.html
Kolejny raz mijasz sie z prawda ; Post nr 29 Twoje pierwsze zdanie cytuje:
"Tak, Sony miało tak dobre ceny, że aż padło". Ja to napisalem ? NIe, to Twoje zdanie z Twojego postu !!!!
Czyzby zanik pamieci???
Druga sprawa kolejny raz piszesz cos czego nie napisalem, a co moze sie wydawac po Twoim zdaniu i zacytowaniu linka, gdyz nigdzie nie napisalem ze sony ma swietna kondycje wrecz przeciwnie pisalem ze maja to na co po czesci zasluzyli, wysokie ceny i to co Kiki napsial EGO - piekne wierzowce, zycie ponad stan itp.. plus troszke pecha zalanie magazynow, po czesci jednej z fabryk itp.. Ile razy jeszcze bedziesz wmawial ludziom ze cos pisali skoro nie napisali , nawet sam nie pamietasz co pisales...
I wiedz jedno ze kolejna firma bedzie w kolejnosci ( nie daj Bog) ale jakby co to jest Panasonic bo nikt z Samsungiem i Lg nie wygra wiec nastawiaj sie psychicznie ze nastepnym Twoim tv przy zlym szczesciu to bedzie tv wlasnie tych marek... i na 100% przekosznasz sie o awaryjnosci i o serwisie i bedziesz tesknil za takimi firmami jak Pansonic, Sony itp.
Czy biedny czy bogaty zawsze dobrze zaoszczędzić parę złotych i wydać je np na zabawkę dla dziecka lub złoty napój. Oszczędności zacząłem w ubiegłym roku zaczynając od żarówek, a wczoraj wysłałem pisemko do nc+ że rezygnuje

po co mam płacić 79 zł a za chwilę po skończonej promocji ponad 100zł jak cyfrowa naziemna da mi nie wiele mniej, do tego dojdzie oplata abonamentowa obowiązkowo.
Zgadza sie Kolego - jeden z najbogatszych Panow w Polsce powiedzial; " jesli ktos nie szanuje jednego zlotego ten nigdy nie osiagnie sukcesu "
W USA jeszcze kilka lat temu nie wiedzieli co to znaczy isc do banku i zalozyc lokate, co znaczy oszczedzac, teraz Amerykanie maja lokaty , planuja sobie wydatki - swiat sie zmienia i wszyscy sie ucza.. na bledach..a Ci najlepsi ucza sie na innych bledach.. i tego rowniez Tobie Kolego zycze jak rowniez innym uzytkownikom tego forum. Pozdrawiam.
No informację o zwolnieniach tysięcy osób w samych stanch są oficjalne i potwierdzone.
Masz też takie o planowanych nowych miejscach pracy w Sony?
Nie wydaje mi sie zeby teraz planowali jakies nowe zatrudnienia, oni teraz musza sie pozbywac wlasnie roznych posiadlosci, a tego podobno maja troszke ( ja bym przynajmniej od tego zaczynal) ..Natomiast te tysiace to trzeba rozgraniczyc na ludzi ktorzy sa typowo zwlaniani od sonego jak np Ci z salonow sony store i im pokrewnych, i tych z firm wspolpracujacych jak np vaio bo to tez nie jest takie 100% sony tylko firma ktora wspolpracuje z sony. Co oczywiscie nie zmienia faktu ze szkoda tych ludzi...bo traca prace przez zle zarzadzanie firma i jak to zwykle bywa starca najwiecej ci najbiedniejsi- pracownicy.