Witajcie,
Jestem posiadaczem Sonego 46 W4500. Odległość od tv to ok 3,7m. Tv użytkuję od października zeszłego roku. Mimo tego, że po 2 miesiącach tv znalazł się w serwisie ponieważ okazało się, że psuje się zasilacz i tv się wyłączał (gdybym nie miał gwarancji koszt 1300 pln) nie zraziłem się do tv i marki Sony ponieważ jestem bardzo zadowolony z tego modelu, a jak wiadomo usterkowość dzisiejszego sprzętu jest bardzo częsta i na mnie przestła już robić wrazeine - takie czasy. Obecnie mam możliwość wymiany tv ponieważ syn się wyprowadził i powiedział, że weźmie ode mnie mój lcd z czego się nawet ucieszyłem bo będę mógł wymienić na większy. Na początku 46, który wisi u mnie na ścianie wydawał się spory jednak z czasem przyzwyczajasz się do wielkości i nawet żona zaproponowała coś większego. Oczywisci kupię Sonego 52 cale. Seria X to trochę spory wydatek więc zastanawiałem się nad Z4500 lub W5500. Zdecydowałem się na 52 Z4500 ponieważ uważam, że ten model bardziej warty jest swojej ceny od W5500. Osobiści nie porównywałem tych modeli ale seria Z bardziej mnie przekonuje swoimi parametrami oraz designem, któy bardziej do mnie przemawia. Gdy chciałem kupić tv w Łodzi okazało się, że go nie mają. Powiedziali, że są braki więć czekam i molestuje ich telefonami. Jeśli się nie mylę to seria 52 z4500 i w5500 są chyba w podobnej cenie więc dla mnie wybór jest oczywisty.