Sony W509C czy W505C?

arss

Klub HDTV.com.pl
vip
Dokładnie, i modele Sony jak panasonic mają dużo mankamentów gdzie w ramach gwarancji nic z nimi nie zrobią bo ich katalog wad tego nie obejmuje. Podświetlenie matrycy, DSE,pixele wszystko tak pięknie ujęte regulaminowo żebyś nie miał możliwości ubiegać się o naprawę czy też wymianę.

RoSa.11

New member
ja mam gołą ścianę po remoncie ...

im więcej czytam tym bardziej się zastanawiam czy w ogóle jest sens kupować jakikolwiek TV.

Serio, jak się czyta wpisy takie jak ARSS'a to mam ochotę kupić projektor a kasę z TV zainwestować w kompa i puszczać przez rzutnik.

MASAKRA jakaś z tymi TV ...

Co test to wszystko idealnie ..a w praktyce to brak słów ...

arss

Klub HDTV.com.pl
vip
Lepiej żebym nic Tobie nie radził bo sam naciełem się dzięki poradom na tym forum na panasonica as650 który miał być bezwadowy a jak się okazało to naszpikowany był cloudingiem,DSE,lipnym podswietleniem, ciemnymi rogami. Kolejny zakup to był Sony w 829 50 cali, z nim było wszystko ok poza cloudingiem pionowym przy lewym i prawym rancie TV, ogólnie był ok. Natomiast miałem kilka sztuk Sony 55w805b, 55w815b i tam powtórka z rozrywki clouding, poziome ciemne pasy- wada podświetlenia , cienkie szarawe paseczki w trakcie ruchu kamery góra dół. I tak się użerałem z odsyłaniem TV lub też odwożeniem. Kolejne to nową seria androidów sony zachwalana z super poprawą obrazu. Dla przeciętnego widza porównując serię b i c pod kątem ostrości obrazu kolorystyki to niema żadnej. Chwyt marketingowy sprzedawczyków forumowych. Życzył bym ci dobrego zakupu któregoś modelu z serii b bez mankamentów, bo moim zdaniem szkoda wydawać kasy na serię androidową. Jest ona niedopracowana androidowo i wcale nie bije na głowę serię b poprawą wyświetlanego obrazu.I jeszcze martwe piksele kolor czerwony,zielony,niebieski były i są nadal w serii c niemam już tego zdjęcia ale wkleił bym w celu wierzytelności moich przebojów z danym modelem.

Ostatnia edycja:

arss

Klub HDTV.com.pl
vip
Smart działa w nich najlepiej, natomiast mają przypadłość brudnego ekranu - popalcowanej szyby. Testowałem 55h6400 o ile dobrze pamiętam jednak drażnił mnie efekt brudnego ekranu. I jakoś wygląd mi do gustu nie przypadł. Najważniejsze to jak już dokonasz wyboru obojętnie którego producenta to abyś miał możliwość zwrotu TV bez podania przyczyny bo dopiero w domowym zaciszu po kilku dniach zaczniesz dopatrywać się bolączek dzisiejszej technologi TV. A wtedy TV w karton i odsyłka. Oczywiście życzę dobrego zakupu przy pierwszym egezmplarzu.

arss

Klub HDTV.com.pl
vip
Saturn i Mm mają możliwość zwrotu do miesiąca (30 dni)bez podania przyczyny w przypadku kupna w sklepie stacjonarnym. Sprawdzone bo jest dla nich już znanym klientem typu - dzień dobry chciałem oddać\ wymienić . Euro niema takiej możliwości w sklepie stacjonarny. Natomiast zakup na odległość w dowolnym sklepie czy też serwisie aukcyjnym ma ustawowo możliwość zwrotu do 14 dni. Jeżeli kupisz w Saturnie/MM stacjonarnym na raty to masz też tylko 14 dni bo wtedy pod uwagę bierze się wycofanie rat.

Ostatnia edycja:

RoSa.11

New member
czyli w sumie najlepiej jest iść do MM i osobiście zakupić.

Aktualnie jest promocja w SATURNIE .. dobre ceny są.

Zastanawiam się mocno nad 55JU7000L oraz 55X8505/X8507/X8509 bo to wszystko to samo. Ceny w granicach 5100 pln ...

Najbliższy Saturn mam 200km w jedną stronę a i tak mi się opłaca jechać po któryś model ....

Ciekawe jak się kupi w saturnie to czy można oddać w MM ... bo to jedno i to samo :D

Do góry