sprawdzilem tak jak kolega wyzej i czern mam czarna.
Tylko w dynamicznych scenach gdzie czern odgrywa duza role mam klatki takieco trzeba ustawic zeby to chociaz troszke zniwelowac ?
Szczescia w Nowym Roku.
i tutaj prawda stara jak świat się kłania, musi być świetne źródło (dostawca TV), świetny odbiornik !Jeśli sygnał masz z jakiejś satelitarnej platformy cyfrowej lub kablówki cyfrowej to niestety trzeba się liczyć z "latającymi" pikselami po ekranie na niektórych kanałach. Szczególnie jest to widoczne na konturach postaci i przedmiotów. Ja mam sygnał cyfrowy i analogowy z kablówki i na analogu nie ma takich efektów, cyfrowy ma trochę czystszy obraz i ładniejsze kolory ale w prezencie daje piksele rodem z divx'a (sygnał cyfrowy jest dodatkowo kompresowany).
i tak kupiłem.
oglądałem sobie z bluraya dzis dynamiczne sceny i wedlug mnie nie ma tego TEATRU! ale moze ktos to potwierdzic?
...Zapewniam, że nie ma efektu (klatek, pikselozy ) na dekoderze PVR TechniSat HD K2 . Najlepszy obraz jaki widziałem !
TV kablowa -osiedlowa "RetSat" w moim odczuciu i wielu znajomych zawsze dawali sygnał lepszy od TV "Toya"Swojego czasu bardzo zachwycała mnie jakość obrazu z tunerów HUMAX IRCI 5400 i Kenwood DTF-2. Bardzo przyzwoity obraz można było uzyskać na Pioneerach 1430, 1530 i 1630. Róznica w jakości obrazu między ww. tunerami a np Fergusonem 3018 czy innymi tanimi typu GLOBO, DSR, OPTICUM (podobnej klasy co ww. Ferguson) była tak duża, że brakuje mi właściwych słów by na szybko to opisać. Ale jeśli kompresja była duża na niektórych kanałach to było to widać na każdym modelu tunera a czasem nawet bardziej na tych lepszych (lepsza ostrość obrazu). No chyba, że dzisiejsze tunery poszły dalej z obróbką obrazu i potrafią to skutecznie naprawić. Żałuję, że nie testowałem Twojego Technisata. Jakiego operatora na nim odbierasz?
...Może się ktoś wypowiedzieć jak to jest kablówka vs satelita ?
Może ktoś mi pomoże? Mam podłączony tuner N-ki z telewizorem przez HDMI i nie działa mi regulacja głośności z poziomu tunera. Na starym telewizorze było OK ale był podłączony wejściem SCART.
Sygnał SD może zawierać błędy na krawędziach wyświetlanego obrazu (stad ten przerywany pasek u Ciebie). Overscan przycina te krawędzie żeby ukryć ta wadę, ale tak jak pisze mrowekg obraz bez overskanu jest ostrzejszy i lepszej jakości.dziekuje za wyjasnienie jdnak kiedy dam na wszystkie pixele to na niektorych kanalach SD jest taki przerywany pasek na gorze ekranu. W dekoderze N mam ustawione 1080i.