Miła wiadomość na koniec czerwca.
Rzeczywiście, miłą wiadomość otrzymaliśmy na koniec czerwca. Długo oczekiwany model Z5500 jest już w sprzedaży! Mimo wcześniejszych zapowiedzi f-my Sony Poland, że premiera będzie w lipcu, odbiornik trafił do sprzedaży nieco wcześniej. I to wszystkie zapowiadane rozmiary. Chwała za to, bo Z5500, moim zdaniem, to najlepszy soniak dostępny aktualnie na polskim rynku. Po zapoznaniu się z parametrami tego modelu, chyba większość koleżeństwa z tego forum, nie ma co do tego wątpliwości. Ten model ma wszystko co było najlepsze w jego poprzednikach. Myślę, że testy to potwierdzą. Na zagranicznych forach również znalazłem wiele pochlebnych opinii.
Na razie w sklepach śladowe ilości (znalazłem trzy sklepy), ale na początek dobre i to.
Znamy też pierwsze ceny (aktualne na koniec czerwca):
40Z5500 – 6299 zł.
46Z5500 – 7741 zł.
52Z5500 – 10269 zł.
Czy te początkowe ceny są wysokie, czy są w miarę przystępne? Odpowiedź na to pytanie jest w zasadzie prosta. Wiadomo, ceny otwarcia zawsze są wysokie, za nowości się płaci. A później pora na obniżki. Zabawię się w prognostę cen i na koniec lipca obstawiam – 40” poniżej 6000 zł., 46” ok. 7000 zł. a 52” ok. 9000 zł.
Teraz czekam na …pierwszego szczęśliwego nabywcę. Mam nadzieję, że podzieli się z nami swoimi uwagami i opinią.
Pozdrawiam.