neo_plonsk
New member
Jak sie robi firmware update do tego tv? ma ktos linka gdzie znajde nowy firmware ? Strona jak wejsc do menu serwisowego nie dziala, moglby moze ktos to opisac krok po kroku?
Wierz mi różnica pomiędzy 46W4500 a 46X4500 jest bardzo duża, chociażby podświetlenie LED robi swoje i coś takiego jak clouding nie istnieje. O reszcie można poczytać na forum.Artur'79 napisał:Ortax daj znać jak już zmienisz na X4500 czy jest tak duża różnica w stosunku do W4500 że warto dopłacić te parę tysięcy
1) Włączasz TV na sygnał analogowy.neo_plonsk napisał:Jak sie robi firmware update do tego tv? ma ktos linka gdzie znajde nowy firmware ? Strona jak wejsc do menu serwisowego nie dziala, moglby moze ktos to opisac krok po kroku?
Prawda, ale zdaje sie ze na sygnal analogowy bez podpietej anteny.Mroczek55 napisał:1) Włączasz TV na sygnał analogowy.
2) Wyłączasz TV z pilota
3) wciskasz: "I+" "5" "+głośniej"
4) włączasz TV
powinno się zgłosić menu serwisowe w trzech punktach.
Było wiele razy na ten temat, ale OK - wszystko zależy od własnych upodobań, więc opiszę pokrótce moje upodobaniamichautoja napisał:wiem że temat był już poruszany ale jakoś nie mogę tego znaleźć na forum, prosiłbym was szczęśliwi posiadacze serii W4500 o podzielenie się opiniami jakie macie ustawienia swoich soniaków, do kablówki, na dvd, hdmi itd.
aga i czy używacie RGB czy tego drugiego formatu
A czy przy grach masz ten sam problem ? Wygląda na to, że traci Ci się sygnał. Spróbuj może inny kabel. U mnie takiego efektu nie ma, choć nie jestem do końca pewien czy odtwarzałem na PS3 zwykłe DVD. Dziś to sprawdzę.jarry napisał:Podczas oglądania filmu DVD z PS3 co jakiś czas pojawiały mi się informacje że HDMI-1 1080p i po prawo takie 2 głośniczki że stereo, było to nieco wpieniające, czy jest jakaś opcja pokazauj co 5 minut te informacje czy może kabel HDMI świruje i w momencie odzyskania pełnej kontroli TV coś takiego pokazuje?
pozdrawiam, j.
marcho napisał:Redukcja zakłóceń: wył. (włączenie może powodować smużenie !!!)
marcho napisał:Było wiele razy na ten temat, ale OK - wszystko zależy od własnych upodobań, więc opiszę pokrótce moje upodobania
Podświetlenie: 2 (bo tak mi odpowiada, kumpel ma 6 i uważa, że tak jest dobrze. Według mnie powinno być gdzieś między min. a 5)
Kontrast: 90 (im więcej tym lepiej, a ponieważ nie lubię skrajnych ustawień mam 90)
Jasność: tu wszystko zależy od źródła sygnału - dla PS3 mam 72, dla pozostałych 55. Generalnie uważam, że podświetlenie powinno być ustawione na maksymalną wartość dla której kolor czarny jest nadal czarny - u mnie wyszło 55 i 72.
Nasycenie: dla AV i HDMI 50, dla kablówki 60 (wszystko zależy od sygnału)
Czujnik światła: włączony - naprawdę działa idealnie.
Pobór prądu: standardowy (nie pamiętam jak to się dokładnie nazywa. Przy trybie oszczędnym mam wrażenie, że kolory tracą "soczystość" i stają się jakieś takie matowe.)
Dynamiczny kontrast: min. (tu się wahałem, ale ostatecznie pozostawiłem włączony)
Redukcja zakłóceń: wył. (włączenie może powodować smużenie !!!)
Redukcja zakłóceń MPEG: wył. (włączenie tej redukcji czasami usuwa śnieżenie przy sygnale HD, np. na MGM HD, ale generalnie tego nie włączam)
No i to chyba wszystko, jak coś mi się jeszcze przypomni to zrobię "edit"
Pozdrawiam
cycu1969 napisał:Witam
Mam pytanie gdzie mozna znalesc funkcje "Dynamiczny kontrast"
Daje na pilocie Optins->Tryb Obrazu->Standartowy->Zaawansowane ustawienia->Zaaw.zwieksz.kontrastu
Czy to Zaaw.zwieksz.kontrastu to jest ten "Dynamiczny Kontrast" ? Czy to jest gdzies w innym miejscu?
DZ_R napisał:Chodzi ci o efekt 'teatru telewizji'? U mnie czasami jak mam włączony MotionFlow na High, to tak się robi - wtedy go po prostu zmniejszam z High na Standard, albo wcale wyłączam. Ten efekt raz występuje a raz nie - w zależności od tego co leci na kanale.