leonidas18 napisał:Czy jeśli podłacze komputer przez HDMI to otrzymam rozdzielczość Full HD na tym W4500 ?
Tak. Otrzymasz 1080p.
leonidas18 napisał:Czy jeśli podłacze komputer przez HDMI to otrzymam rozdzielczość Full HD na tym W4500 ?
rogul89 napisał:Witam. Tydzień temu zakupiłem w Saturnie we Wrocławiu TV Sony KDL-40W4720. Data produkcji to 09.2008 Hiszpania. Claudingu już nie ma choć był lekko widoczny na początku. Teraz co wzbudza we mnie niepokój to kąty boczne. Przy wyświetlaniu kolorowego obrazu wszystko jest w normie leczy gdy odpalam (celowo) czarnego JPG. w ciemnym pomieszczeniu matryca wpada w odcień fioletu i zieleni. Jest to widoczne dopiero wtedy gdy patrzę na TV od góry około 30st i z boki około 45st. Czy to zjawisko jest czymś normalnym w technologii LCD? Gdy patrzę na TV z tego samego poziomu lecz z boku tego problemu nie ma, matryca wtedy staje sie tylko jaśniejsza. Czy ktoś może sprawdzić to zjawisko odpalając czarnego JPG. I jeśli ktoś jest wstanie odpowiedzieć na pytanie czym sie różni mój model od W4500, bo jeśli ktoś wspomni, że kolorem to sie z tym nie zgodzę. Dokładnie wiem jak wygląda W4500 i mam ciągły wgląd w model W4720 i uważam że są takie same. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
domin_g napisał:Witam, mam pytanko czy też Wam smuży obraz. Mam telewizję N i mam wrażenie, że na kanałach HD (TVP, TVN, MTV) podczas mało dynamicznych scenach (np normalnie ruszające się postacie) kontury (na ciemnym tle) osób wyraźnie zostawiają za sobą ślady niezależnie od ustawienie MotionFlow. Obraz na kanałach sportowych jest idealny (jasne tło).
Czy to wina telewizji N czy ten panel poprostu tak ma?
Pozdrawiam Domin
Mroczek55 napisał:Chciałem dzisiaj kupić 40W4000 w sklepie internetowym z możliwością odbioru osobistego. Przy odbiorze okazało się że nie można go włączyć, a wyglądało to dokładnie tak że po wciśnięciu przycisku na obudowie tel. włączyło się podświetlenie i po włączeniu z pilota pojawił się obraz menu na pół sekundy po czym się wyłączył podświetlenie też. Następnie nie można go było już w ogóle włączyć. Dopiero jak się wyłączyło go z sieci wszystko się powtarzało. Czy przyczyną tego mógł być brak podpiętego sygnału bo może Sony mają takie zabezpieczenie czy był to wadliwy egzemplarz bo tel. oczywiście nie odebrałem? Nadmieniam iż po kilku próbach włączenia podłączyłem do niego pamięć USB ze zdjęciami.
marcho napisał:U mnie z tym fioletem i zielenią jest dokładnie tak samo jak opisałeś - z góry i boku zielono-fioletowo (kilka stron wcześniej wrzuciłem takie właśnie zdjęcie). Z boku ale z poziomu środka ekranu jest szaro. To taka uroda LCD - popatrzcie sobie tak samo na monitory, każdy robi inną tęczę.
yard napisał:nie pomyliłem się. Zobacz na ustawienia nales99 on ma podświetlenie na 8 i też niezły obraz, a nawet chyba lepszy .
1. Czy ktos kalibrowal juz moze skladowe RGB w tym menu? Widze na zacytowanym forum, ze ludzie maja rozne ustawienia domyslene w tych TV. Moze w ten sposob jest sie w stanei zlikwidowac zielona poswiate podswietlenia? Zuwazylem, ze kolor zielony u mnie jest mocniej podbity niz inne (porownuje np z obrazem na laptopie)sierra napisał:ww.avforums.com/forums/lcd-televisions/837866-sony-w4500-settings-thread-4.html
wejście do menu serwisowego na samym dole postu.
Widze z doswiadczenia, ze percepcja czerni jest bardzo rozna u roznych osob. Kolega zarzekal sie, ze w Samsungu 656 ma czarno nawet pod katem - bylem, zobaczylem, jest podobnie (z tym ze u mnie niestety zielono a nie filoetowo-szaro) - po prostu kazdy inaczej to widzi.nales99 napisał:Niestety ustawienia przy pierwszym zdjęciu różniły się nieznacznie od tych przy ostatnich fotach. Codzi o zaawansowane zwiększanie kontrastu, przy ostatnim zdjeciu opcja ta była włączona co znacznie poprawia widok jednolitych ciemnych obrazów. Z wyłączoną opcją jest po prostu jakaś masakra, zreszta zobaczcie sami, podświetlenie 4, jasność 50.
Jeszcze prośba do Yarda, czy mógłbyś wyłączyc tą opcje, jesli była włączona i jeszcze raz pstryknąć fotke ??
jj3 napisał:@nales99 - czy rozowe plamy jak na zdjeciach widac rowniez na zywo? Bo to juz masakra. No i niestety spore chmurki w rogach. Ja mam na szczescie tylko jedna i co ciekawe czasem widze ja a czasem nie - niestety juz sie ucieszylem ze zniknela ale ona powraca
ortax360 napisał:Chmurki znikaja ( prawie ) po odpowienim ustwieniu lcd . Inne ustawienia w dzien i w nocy bez oswietlenia lub z minimalnym w pomieszceniu .
ps: Dajcie juz spok. z tymi kontami . Jak na wprost jest ok . Matryce są inne w kazdej partii lcd .
Jak ktos nie chce miec katów i rozjasniem (pod katem) to prosze kupic plazme .
Pozdarwiam
Koniec kropka, nic dodać nic ująć i wszystko w tym temacie. Dajmy już spokój z tymi kątami, LCD tak ma i tego nie zmienimy.ortax360 napisał:Witam
ps: Dajcie juz spok. z tymi kontami . Jak na wprost jest ok . Matryce są inne w kazdej partii lcd .
Jak ktos nie chce miec katów i rozjasniem (pod katem) to prosze kupic plazme .
Pozdarwiam
marcho napisał:Mamy świetne telewizorki, jedne z najlepszych na rynku w swojej klasie. Cieszmy się nimi i przestańmy się czepiać.
Pozdrawiam