Witam!
Dzięki wszystkim forumowiczom za rady, które są na tym forum. Dzięki nim zdecydowałem się na zakup 32w4000. Testuję go od 1,5 tygodnia:
1. Wadą jest i będzie daremny obraz z daremnego sygnału SD analog i cyfra (satelita czy naziemny),
2. Sygnał niemieckich stacji bije na głowę polskie stacje (analog naziemny/ cyfrowy satelita),
3. Komputer przez kabel D-sub powala wyświetlając 1920/1080 w 60Hz. Każdy film odpalany przez mój stary komp (athlon 2000+, 1Gb ram, g-force 5200 128 Mb cawiar 80 Gb) rozwala wymiata (głos przez głośniczki 5,1 za 100zł bije na głowę i uszy głośniczki soniaka), oglądając z 2,5m koncert czuję się jak bym tam był.
Nie łudźmy się ten telewizor aż prosi się o łączenie z kompem!!!
4. Obrazy przez USB (sub HAMA karta SD) rewelacja!!! Porównałem w sklepie te same zdjęcia na 32" i 52" W4000. Lepiej wypadł 32" (uwaga nie odczytują polskich nazw),
5. Kupiłem antenę ze wzmacniaczem, nastawiłem na Skrzyczne, wyłapałem daremny obraz TVP-1, ustawiłem autoprogram cyfrowy i...... złapałem (mimo, że to inny kierunek) 12 kanałów czeskiej naziemnej cyfrówki i 8 czeskich programów radiowych (telewizor wyświetla różne obrazy przy słuchaniu radia) zrobiło mi się wstyd. Czesi mają już połowę kraju w multipleksie. Jakość obrazu na większości stacji POWALA!!!
Podsumowanie:
Jeśli Polska zacznie nadawać dobrej jakości obraz cyfrowy - ten telewizor jest warty zainwestowania. Oglądanie naszych programów co najmniej z 3-3,5m (najlepiej z przedpokoju
). MPEG-4 w 32" rozwala całą konkurencję. 100Hz przy dobrym obrazie jest zbędne.
Zapytanie o zakup TV wysłałem mailem, zamówiłem telefoncznie, odebrałem osobiście, zapłaciłem 2656+25zł. Jestem bardzo zadowolony bo podrożał w tym tygodniu
.
Obecnie jestem na etapie rozpoznawania możliwości ustawień telewizora. Drażni słabe rozpoznawanie obrazu 16/9 (na niemieckich i czeskich kanałach jest ok). Cieszy możliwość przesuwania obrazu w pionie (oglądanie snookera w trybie smart, zoom).
Pozdrawiam.