52w4000-mam go wreszcie!
witam; w koncu wyladowal u mnie 52w4000 (zamowilem w centrumpromocji.pl, polecam, na sprzet czekalem ledwie 2 dni)Oto moje pierwsze spostrzezenia:
Wyglad: jest rzeczywiscie DUZY
-musialem poprzestawiac pokoj zeby ogladac z miare normalnej odleglosci . Przy swoich gabarytach ładny i dobrze wykonany:
Jakosc obrazu: mam tuner philpsa hd z cyfry i powiem szczerze zeby lepiej nie nastawiac sie na fajerwerki na kanalach sd (wiadomo-tvp3, tv4 itp. porazka (jak dla mnie)-nawet ogaldanie ze zacznej odleglosci -czyli u mnie z przdpokoju
niewiele zmienia)-trzeba jednak po raz wtory powiedziec ze technologia lcd lub ekranow plazmowych rozni sie od popularnych crt.Ja zdaje sobie z tego sprawe -od ponad 2 lat uzytkowalem plazme LG 42PX4RV (miom zdaniem naprawde dobry panel ). Obraz hd to juz inna bajka- ale jaki ma byc ten obraz skoro panele nie full-hd wyswietlaja go znakomicie?... Dla mnie zachwyty dla obrazu hd przy roznych testach sa troche "pod publike"-zwykly kowalski i tak bedzie wniebowziety jak zaobaczy super kolory, ostrosc i kontrast na "niskobudzetowych" wyswietlaczach lcd czy tez plazmach (jesli oczywiscie obok nie stoi super wypasiona maszyna ktorej i tak raczej nie kupi....
) Słynne
smuzenie: pierwsze co zrobilem po podlaczeniu tv to kanal cyfra+sport i mecz naszej ligii:-zadnego smuzenia (albo wzrok juz nie ten...), wszystko plynnie, dynamicznie-o to chodzilo!!
Troche gorzej przy ogladaniu sportu sd (mecz lech-austria wieden na tvp2)-nie dosc ze obraz przecietny to wystepowalo delikatne smuzenie-ale w granicach akceptowalnych....zreszta moj poczciwy lg radzil sobie troche gorzej (zwlaszcza przy sygnale hd).
Dzwiekowiem krotko-dla mnie porazka!Nie jestem melomanem ale sony powinno sie troche przylozyc. Pseudo-polepszacze nie wnosza praktycznie niczego-ja rozumiem ze cena za tv jest w miare atrakcyjna ale szukanie oszczednosci tutaj moim zdaniem nie przystoi...Na szczescie podlaczylem lcd pod amplituner i jest git
Menu : troche ponioslo projektantow-panuje lekki chaos ale po kilku dniach mozna dojsc do ladu.
Pilot: ladny i poreczny, male braki w ergonomii ale ogolnie ok.
Podsumowujac-sprzet jest naprawde godny polecenia , wyglada bardzo ladnie,gra bardzo ladnie (kanaly sd-wiadomo...
), taki sobie dzwiek....Ale to co w nim lubie najbardziej to to jakie robi wrazenie
Mialem juz kilka "pielgrzymek" sasiadow i wszyscy padali z zachwytu...mam nadzieje ze moj zachwyt szybko nie minie....., pozdrawiam