Telewizorek zakupiłem (zamówiłem) po wizycie na nieocenionym SKĄPCU
(cena 7550 i 55zł transport włącznie z usługą "za pobraniem")
Ma pełną gwarancję SONY POLAND - pochodzi z polskiej dystrybucji. Jak się okazuje- ten model schodzi jak ciepłe bułeczki (tak mi powiedziano w sklepie internetowym) Ten sam model w MM kosztuje 2tys więcej (oni tam juz chyba zatrudniają samych idiotów - przeciez nikt przy zdrowych zmysłach nie kupi tam sprzętu)
Trochę boli mnie dość okrojona liczba złącz (szczególnie boleśnie odczuwam 1x HDMI i 2xSCART ) ale nieocenioną pomoc niesie mi mój amplituner (denon) który może pracować także jako SWITCH dla 2 urządzen ze złączem COMPONENT...rozwazam takze zakup modelu 2807 - tam juz jest potęga złącz wideo (3x HDMI, Farudja itp) ale koszt 3100 zl....To rozwiązanie zostawiam sobie jednak na pozniej. Sprzet bedzie pomykał na wszystkim co mozliwe - DVD po componencie (SOny DVP-NS930 klasy QS - myślę że wystarczy do czasu zakupu sprzętu HD - zakup nowszego modelu wyłacznie dla HDMI wydaje mi się być pozbawiony sensu), Xbox360, c+, magnetowidu juz chyba nie będę podłączać - wiadomo dlaczego
TV porownywałem do innych modeli wiszących na wielkiej scianie w MM - ma rewelacyjne "kąty", dobrze i rónwo świeci, ładna głęboka czerń... Akurat zapuszczone było jakies demo (Samsunga chyba - koncert jakieś lasencji na scenie) po componencie - obraz robił wrażenie
Właśnie ciągnę z netu materiały HD do jutrzejszych testów