sony 46HX700
Ja również przez długi czas zastanawiałem się nad wyborem tv .
Gdy chodziłem po sklepach wszystkie podłączone pod BD świeciły podobnie.
W końcu znalazłem sklep gzie mogłem porównać obraz z cyfry + .
Panasonic G20 prezentował się bardzo dobrze natomiast gdy zobaczyłem sony hx 700
nie miałem wątpliwości co kupić.
A teraz konkretnie:
sygnał z n turbo recorder
programy SD -bardzo dobra jakość
programy HD - rewelacja
mecze tvp hd przez MPEG 4 - super ekstra
Jedynie pozostałe programy z MPEG-4 a szczególnie Polsat mogły by mieć lepszy sygnał
Nie jestem jakimś maniakiem od balansów bieli czy od czarniejszej czerni ale lubię
mieć bardzo dobry obraz tzn. wyraźny bez smużenia i innych "błędów".
Mogę szczerze polecić ten model.
Jedynie nie przesadzajcie z wielkością.
Jeśli ktoś chce oglądać tylko programy HD lub BD lub gry to nie ma problemu
natomiast do oglądania pozostałych programów nie ma co przesadzać.
Ja oglądam z 4,5m 46hx700 i mniejszego bym nie chciał .
ale gdy siadam bliżej to przy SD nie jest już fajnie.
Za ten tv w sony center dalem 5800 z 5 letnia gwarancja.
Mimo iz 46g20 był tańszy kupiłem soniaka uważam że dobrze zrobiłem ale radze nie przesadzać
Za 46 cali 5800 to maksymalna kwota i nie dajcie sie nabrać na droższe modele -obraz będzie
taki sam lub może trochę lepszy a cena dużo wyższa.
Np. sony nx700 z ledowym krawedziowym podswietleniem ma obraz podobny może "bardziej sztuczny"od hx700 a jest o 1000zł droższy .Jedyna różnica na korzyść NX700 to grubość tv.
I jeszcze na koniec - byłem u kolegi który ma plazmę Pionier Kuro 42" 428XA (od 2 lat)
sygnał z cyfry + . Obraz dobry ale chciałem jak najszybciej wrócić do domu na mecz.
Co do ustawień to oglądam na ustawienich standartowych -wybór scen -sport na wzystkich programach
Witam
Mam serdeczną prośbę. Rozglądam się za telewizorem. Zależy mi głównie (jeżeli nie tylko) na dobrym obrazie
filmy, sport, sygnał cyfrowy SD i HD. Przymierzam się do Panasonica 46G20.
W centrum sony widziałem 46HX700 (ale tylko bluraya). Podobno jest to pierwszy LCD z tej półki
który obrazem dorównuje a nawet przewyższa plazmę. Ponieważ sam nie jestem w stanie tego ocenić
będę bardzo wdzięczny za sprostowanie lub potwierdzenie tej opinii.