a gdzie Ty widziałeś żeby matryce w seri Z smużyły??? Bo ja mam w domy 46z4500 i żadnego smużenia (ŻADNEGO) nie widze a ślepy nie jestem
Jak gdzie.. w domu. Miałem podłączone 46Z4500 i 46W5500. Sa zdjęcia w dziale Sony z pomiaru inputlag. Przy oglądaniu tv, blueray,dvd mocno tego nie widać, ale da się zobaczyć na planszach z napisami czarne napisy przemieszczają się szybko z góry na dół, na białym tle. A używając tv jako monitora po hdmi sprawdzisz to w kilka sekund, Miałem na przełomie 2008-2010 kilkanaśce modeli LCD i 2 plazmy w domu, wiec bez problemu widze różnicę. Np. Ja mam tapete visty na pulpicie. Jest widok ciemnych skał zatopionych w falach morskich. Wystarczy otworzyć okienko windows z białym tlem i przeciagnąc w lewo w prawo nawet nie szybko. W okienku przez moment widzisz te skały, a do dopiero po jakimś czasie pojawia sie białe tło. To jest normalne w LCD, ale w tych modelach Sony bardzo widoczne. Widać to nawet przy przewijaniu myszką tekstu w dół pisanego czarną czcionką na białym tle czyli jak nasze forum
W Samsungu 40B651 było już mniej widoczne, a też matryca była na S-LCD, a np. na słabitkim pod wzgledem elektroniki Samsungu 37A551 na matrycy AOU, nie widać tego wcale, jest po prostu duuużo szybsza,ale szara. Coś za coś.Nie wiem ze Sharpem. Nigdy z nim nie obcowałem. Ja widze wady modeli Sony, ale po wszystkich modelach z ktorymi mialem do czynienia (Toshiba 47ZV635,JVC 47DV1,Samsung 46A786, Samsung 46A856, Samsung 40A656 i jeszcze troszke..) to Sony wg mnie ma super elektronike, widze roznice i obraz mi sie podoba
Szczególnie w modelach na Silniku BE3 i z motionflows. Oczywiście są to moje subiektywne wrażenia, no ale wiadomo forum polega na wyrażaniu subiektywnych opinii