Siemka!!! Zakupiłem wczoraj Sony 46" EX500
Na początku przeraziła mnie jego wielkość... Dopiero po jakimś czasie się przyzwyczaiłem, wrażenia prawie same pozytywne:
Clouding - albo ja jestem ślepy ale nie mam prawie wogóle, wpatrywałem się w ten TV w ciemnościach na wyjściu HDMI i nie znalazłem
SD - narazie podłączyłem sygnał wejściem antenowym z kablówki, bez rzadnych wzmocnień (jeszcze mi N-ka nie zdąrzyła przyjść) i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. (Obraz oglądam z odległości 3-4 metrów)
Funkcje internetowe - no taki tam bajer
, no ale wszystko hula połączenie z routerem samo się w zasadzie skonfigurowało bo mam DHCP.
Szybkość reakcji - faktycznie mogłaby być trochę większa, ale do przeżycia
PS3 - no tu nie ma o czym mówić, filmik na bluray po prostu bajka, grałem narazie tylko w buzz, no ale myślę, że na temat jakości w full HD nie ma co dyskutować
Dźwięk - genialny, aż się ucho cieszy. Skala jest chyba do 50 a ja słucham na 15 i jest git, dźwięk bardzo wyraźny, zarówno niskie jak i wysokie tony.
Kąty boczne - dla mnie w zuuuuupełności wystarcza mam kanapę na wprost, ale i tak odchylałem się na boki i nie jest źle.
Kalibracja - na razie za dużo nie grzebałem, ale jeżeli po poprawkach obraz będzie jeszcze lepszy to TV wart swojej ceny w 100%!!!!!!!
No jest jeszcze tylko jeden problem, kobieta jak mnie z tym TV w pokoju zobaczyła to chciała mnie wywalić razem z nim - że niby taki duży ;> - ale musi się oswoić i jakoś muszę ją ugłaskać :]
Dzisiaj zabieram się za tworzenie serwera DLNA, z tego co wiem to najlepiej połączyć się kablem D-SUB??
P.S. Szkoda tylko, że nikt nie chce się pochwalić własnymi ustawieniami tego TV..., ale to i tak pewnie zależy od własnych preferencji, zatem trzeba będzie pokalibrować --> pokombinować :]