Z czego może wynikać lepsza jakość obrazu?Sony nie szaleje z ceną skoro bezpośredni "rywal" - Samsung C650(z jeszcze dalej ulepszoną funkcjonalnością) też ma b. niską cenę.W ten sposób walczą o rynek a jest o CO i Z KIM.Zwłaszcza zakładając , że to tylko takie lekkie odświeżenie W5500.Skoro ten miał laga na poziomie: 50ms ,40ms-VGA i 17-33ms Game Mode to i w EX500 będzie podobnie? Wiadomo -nie ma to jak pomiary.Bo praktycznie wszystko przemawia za nowszym modelem, możliwości multimedialne, jakość obrazu (na + w stosunku do w5500, ale bez przesady). Kolejną sprawą jest to, że w5500 jest ciężko dostać, a ceny często są wyższe niż w przypadku ex500.
Witam wszystkich. Ja mam takie pytanie. Cały czas mi się włącza na górnej krawędzi ekranu belka z funkcjami tv a na dole później Tryb demo (pętla) Bravia Engine 3 itd. I tak co jakiś czas. Czy można jakoś to wyłączyć? Mój model to 40 EX 500. Pozdrawiam.
Dzięki, już ustawiłem, musiałem zrestartować ustawienia fabryczne i ustawić dom zamiast sklep. Tylko jeszcze jedno pytanie, czy da się wyłączyć dźwięk menu? Tzn dźwięk, który towarzyszy nam przy przełączaniu menu.Masz prawdopodobnie ustawiony tryb sklepowy, wystarczy zmienić na dom i po sprawie (tak było w w5500).
Ksebas tak było też z w4500 który trochę po premierze w5500 również kosztował więcej, dlaczego się tak dzieje? Pewnie chodzi o to po jakich cenach sklepy ściągały towar, a druga sprawa to, że z roku na rok telewizory tej klasy tanieją, wpływ na to ma jak napisał Horhe Ortega konkurencja pomiędzy producenta.
Serdecznie witam.Mam może głupie pytanie.Czy ten model telewizora czyta z
Pendraiva Xvid powyżej 2 GB
Ja widziałem model 37 i 40 calowy i różnice względem czerni były widoczne gołym okiem, bez specjalnych testów. 37 calowy ma czerń gorszą.Naoki - testowałem obydwa - nie widzę żadnych różnic.
Czy ktoś może opisać jak wypada model 37" w stosunku do 40" pod względem jakości obrazu? Podobno w 37" jest gorsza matryca (AUO). Bardzo to widać?
s972 Ty potwierdzasz, że 40 calowy wpada w fiolet, kolega spioch z niebieskiego forum w 46 calowym to samo a ksebas, że w fiolet wpada 37 calowy, więc kto ma rację?