Sony KDL-75W855C

rdas

New member
Witam Panowie,

Od jakiegoś czasu jestem "szczęśliwym(?)" posiadaczem Sony KDL-75W855C.
Pytanko do posiadaczy tego modelu i fachowców :)

Czy takie pionowe i równe pasy, które widoczne są na niektórych statycznych tłach (np. plansza INFORMACJE w ustawieniach, tła w konsoli PS4, itd.) są rzeczą normalną czy też kwalifikuje się to do reklamacji/wymiany telewizora?
Czy taki efekt widzicie u siebie?

pasy.jpg

DSE i banding na posiadamy egzemplarzu jest dość mocno odczuwalny wizualnie. Podejrzewam, że mają na to wpływ właśnie te pasy, które generalnie biegną wzdłuż całej szerokości telewizora, ale bardziej widoczne są po jego lewej stronie.

ursus83

New member
35 to całkiem dobry wynik mi nie przeszkadza osobiście jednak czasem brakuje tego ułamka sekundy no chyba że to już opóźnienia po stronie łączą, wczoraj nawet motionflow włączyłem sobie do gry pve w destiny fajnie obraz pływał

Tvmania

New member
Bez reklam
Panowie duża jest różnica jakości obrazu miedzi wersja 65 a 75 bo jednak nie uzbieram na 75 cali chyba ze jakoś na raty a w jakiej cenie najtaniej 65 kupie?

Drunk

New member
Bez reklam
Panowie duża jest różnica jakości obrazu miedzi wersja 65 a 75 bo jednak nie uzbieram na 75 cali chyba ze jakoś na raty a w jakiej cenie najtaniej 65 kupie?
Trudno mówić o jakości obrazu w tym samym modelu, po prostu różnica jest w wielkości obrazu. Lepiej dozbierać i kupić większy, bo na 90% będziesz później żałować.

Seizo

Active member
Bez reklam
855c ma pełne podświetlenie matrycy, więc teoretycznie przy takim rozmiarze powinno być lepiej na telewizorze Sony.

Drunk

New member
Bez reklam
Posiadam tytułowy TV i na sygnale 1080p lub 720p obraz bez zarzutu. Z drugim planem bywa różnie ale to już zależy bardziej od kamery, którą był rejestrowany materiał.

AWGUST72

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja mogłem porównać swojego Sony do Samsunga 65 JU6400 i zdecydowanie wygrał Sony. W Samsungu zupełnie nie podobały mi się kolory , no i bałem się przygód z nieszczelną obudową i matrycą. Nie żałuję żadnej wydanej na ten tv złotówki i drugi raz wziąłbym to samo .

Drunk

New member
Bez reklam
Kolory i tak trzeba skorygować, bo fabryczne na wszystkich trybach wchodzą w niebieski, a czerń jest blada i wchodzi w szarość. Jednak po odpowiednim wyregulowaniu ustawień nie można mieć zastrzeżeń odnośnie obrazu.

tomwega

Member
Mam również sony 75 w855c i mam go ustawione pod siebie.Może podalbys swoje ustawienia dla porównania.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Do góry