Model: KDL – 43W805C CEI
Panel: V430FWME01
Tcon: T550HVN08.2 CTRL BD 55T23-C0
TT-554 3 T02C04-64G-M256965-05696-02
Czyli tak?
Ja właśnie z takimi danymi wysłałem zdjęcia i zapytanie
Model: KDL – 43W805C CEI
Panel: V430FWME01
Tcon: T550HVN08.2 CTRL BD 55T23-C0
TT-554 3 T02C04-64G-M256965-05696-02
Czyli tak?
Daj link gdzie zamówiłeś.
Mam już jakiś sklep i chce kupić, ale jakieś straszne jaja z wpisaniem adresu są. A jak się tam płaci? Normalnie z konta można?
Dzięki wszystkim. Kupiłem za 91 zł z rabatem 2$. Zobaczymy co i kiedy przyjdzie i czy zadziała. A kupiłem tu: https://pl.aliexpress.com/item/3303...earchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_
Podałem im wszystkie parametry na czacie, ale kupiłem normalnie z Alie u nich. W każdym razie na czacie pojawił się mój zakup, tak więc wiedzą do jakiego modelu.
Teraz z innej beczki.
Postanowiłem złożyć mój TV do normalności. I nie wiem dlaczego po włączeniu zasilania matryca jest lekko podświetlona, tzn, czarna, ale widać, że włączone jest zasilanie. Ale nie ma głosu i nie reaguje na pilota. W ogóle jak kliknę pilotem to dioda w TV ani nie mignie. Czyżbym czegoś nie podpiął? Wydaje mi się, że wszystkie złączki są podłączone, ale może coś nie tak?
Co ty Karol na to?
A tcon stary włożyłeś ? Jak włożyłeś to odepnij taśmę łączącą tcon z płytą , możesz od płyty odpiąć i zobacz czy sie uruchomi ? Nie było trzeba skręcać całego , obudowę było trzeba odłożyć tylko stopkę przykręcić i postawić jego gdzieś na ten czas
Czekając na Tcona postanowiłem ponownie rozebrać TV i sprawdzić, czy rzeczywiście wszystko dobrze złożyłem. Pomyślałem nawet, że może się naprawił?Że może jakiegoś styku nie było?
Okazało się, że nie podłączyłem wtyczki od płyty głównej. Ale niestety, nawet po jej podłączeniu TV nie ruszył. Pasy na ekranie, dźwięk jest.
Płytka już w drodze. Cierpliwie czekam.