Tak jak ze mną się zgadzasz i dzięki za to wielu nie pisze bo nie chce lub zlewa temat.Fakt faktem Soniaki świecą w rogach .Phlipsy 9705 swiecą ikonki aktualnego programu i i innej treści w ciemnych scenach .Każdy TV ma coś ale nie wiem jaki masz Alzatraz tv ja mam soniaka w 5500 i kupiłem philipsa 40 " 9705 gra lepiej ale myslę że to też sprawa tylnego podświetlenia ambilighta.Ci wszyscy co narzekają na świecenie jak słusznie zauważyłes nie dostrzegą tego w scenach jasnych zatem aby to wyeliminować ja na soniaku zastosowałem z tyłu diodery tylne podświetlenie poprawiło kontrast lepsze odzwierciedlenie barw i po częsci zanik tak nielubianych latarek .Myśle tak każdy mający tv bez Ambi Phila powinien zainwetowac w delikatne oświetlenie z tyłu tv serio naprawde poprawi komfort oglądania.bo obraz to według fizy to odpowiednie długości fali świetlnej .Zatem to co widzimy to gra świateł na naszym oku

.A szczerze to tylko My Maniacy kupujemy tv za za niezłaą kase i szukamy niedoróbek ,popatrzcie i przejdzcie sie do sklepów co kupuja ludzie przepraszam za wyrażenie tzw średniaki .włączają cieszą sie obrazem i wyłączają a oczomani do których takze sie zaliczam lub pikselomani ciągle drążą

i szukają duchów martwych pikseli, efektów hallo itp itd . wszystko zalezy ile damy za tv bo im mniej tym mniej boli

Pozdrawiam
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Sony KDL 40"W5500/Kino sony BDV E870/SonyHX1/Sony PS3 /Philips 40"9705