D
Deleted member 121090
Guest
Zgadzam się z Tobą całkowicie.lolek126 - pisząc takim tonem potwierdzasz słuszność wyboru nicka.
Piszecie od kilku stron i w sumie to jak ktoś nie zna wątku, to nie wie o co biega.
WTSZ - pisał swoje, ma pretensje do Sony odnośnie HX920, czy słuszne to każdy musi sobie odpowiedzieć. Niemniej materiały reklamowe mówią jedno, a rzeczywistość nie jest tak różowa. Do tego dochodzi kosmiczna cena i renoma firmy, która zreszta jest mocno podszarpnięta ostatnimi czasy. Zresztą nie tylko SONY daje ciała. Panasonic też. Dawniej obie te firmy coś znaczyły w elektronice użytkowej, teraz dogoniły je inne firmy.
Czepiacie się kultu KURO. Jakby na to nie patrzył, to SONY nie ma takiego modelu swojego sprzętu, do którego wzdychają ludzie, który jest w sposób zasłużony lub nie wyznacznikiem jakości. Kiedyś mimo wad KURO było ponad całą resztą, teraz nie ma takiego produktu, który ewidentnie góruje nad resztą. A że to jest plazma, to może kogoś to boli.
Ja osobiście uważam, że TV SONY są przyzwoite. Mam model EX501 i jestem bardzo zadowolony, ale nie przez to, że ma jakąś nadzwyczajną jakość, tylko za nieduże pieniądze kupiłem TV, który ma nieduży clouding, ładny obraz, znośną czerń i kąty, a do tego jest matowy.
Teraz rozglądam się za kolejnym TV i powiem wam, że SONY przesadza z cenami HX i NX. Model HX920 nie warta tej ceny. Ma wady tańszych modeli, które tak ładnie wytłumaczyliście, a cenę jakby z innego pułapu jakościowego.
Byłem specjalnie oblookać Gorilla Glass i jestem rozczarowany. Wprawdzie był to model NX, ale pod kątem czarny był granatowy, a matryca nie jest tak znowu chroniona. Marketing i tyle. A w wyglądzie może konkurować SAMSUNG D6500 za mniejsze pieniądze.
Jedynie HX720 ma jakiś tam sens (ale na necie) bo ma X-Reality Pro, wysokie odświeżanie i półmat. I tu będę się kierował
Mnie HX920 rozczarowuje za tę cenę nawet z neta. I piszcie jeszcze o wadach i zaletach, bo może komuś się przyda, a nie obrażajcie się i jakieś IGNORE to dziecinada. Mi właśnie "tacy czepiacze" zwrócili uwagę na pewne wady innych TV i teraz wiem na co patrzeć. Wyluzujcie i pozdrawiam.![]()
Już dawno w tym wątku pisałem o tym że hx920 to bardzo dobry TV z tym że dużo za dużo kosztuje. Było to ze dwa miesiące temu jak sie ukazał i kosztował 13500zł. Wtedy grono jego obrońców twierdziło że cena jest O.K. Że taka musi być bo jakość kosztuje. Po niedługim czasie jakoś wszyscy się zgadzają że to nie aż taka jakość, że jednak ma swoje wady i może sporo mniej kosztować. Jak to pisałem wcześniej to obrywałem cięgi. Jak widzicie Sony przeceniło swój produkt i jego cena nie znalazła zrozumienia na rynku. Porównywanie jego ceny do modelu ZL1 to jednak spore nadużycie.
I nawet w trudnej sytuacji jaką mamy na rynku są modele TV które w przeciwieństwie do Sony, po prawie pół roku od ukazania się nie zmieniły swojej ceny. Bo cena od razu była dobra. I dzięki temu mają dużo większe grono zadowolonych klientów. Cena 55HX920 spadła już o 3tzł. Ciekawe do jakiego pułapu powinna dojść żeby ten model zaczął się dobrze sprzedawać. Moim zdaniem przy cenie ok. 8500zł to byłby świetny wybór.
A swoją drogą gdybym kupił produkt za 13500 który po dwóch miesiącach producent przecenia o 30% to czułbym się trochę oszukany. Np. idziecie do Audi i kupujecie nowe A6 za 300tzł. Bo sprzedawca wam mówi że to jest jakość i to musi kosztować. Po dwóch miesiącach przejeżdżacie obok i Wasz model kosztuje 200tzł. To by nie było miłe.
Ostatnio edytowane przez moderatora: