Chmmm, "złapałem wica"MasterTomster napisał:Taki ram miałem dwa lata temu....
Oczywiście do komfortowej pracy na adobe premiere i SD
Teraz to za mało .![]()
Core duo i min 4GB ramu to wypas.
Chmmm, "złapałem wica"MasterTomster napisał:Taki ram miałem dwa lata temu....
Oczywiście do komfortowej pracy na adobe premiere i SD
Teraz to za mało .![]()
Core duo i min 4GB ramu to wypas.
Pewnie, do obróbki video zawsze za mało zasobów:niewiem:. Mnie zależy na "drag&drop" - taki kaprys amatoraseneka napisał:mariof- wątpię żebyś dostał od producenta płyty sensowną odpowiedź. Przyczyn zwisów może być tyle ile podzespołów w kompie. Najlepiej kup inne pamięci, a te sprzedaj, ale nawet jeśli byś miał 4 GB RAM to i tak niewiele ci to pomoże, bo masz za wolny procesor. Żeby komfortowo przerabiać filmy HD potrzebny jest Core 2 Duo najlepiej E6600 a to kosztuje > 1000 zł.
viValdi napisał:Słaby to jest mój komuter (patrz stopka)
Po pierwsze witam na forum, właśnie się zarejestrowałem po kilku godzinach lektury.womi napisał:Proszę podajcie mi nazwę i typ zamiennika bateri litowo- jonowej,który pasuje do kamery Hdr hc7. Oryginalna bateria jest b.droga więc jeśli istnieje zamiennik to po co przepłacać
Witam,Dibua napisał:Uzyskałem następującą odpowiedź z jednego ze sklepów online:
Kamera HDR-HC7 używa zupełnie nowych akumulatorów Infolithium serii H. Oryginalne SONY będą u nas dostępne za 1-2 tygodnie, na zamienniki należy poczekać około 2 miesięcy.
Wracając do tematu:
Kamerę już mam. Urodziło się parę wrażeń, nie jest tak wygodna jak wspomniana przeze mnie starusieńka JVC, pewnie dlatego że jest mniejsza, ręka potrafi ścierpnąć, szybkie przewijanie taśmy, stabilizator obrazu naprawdę działa - widać to na ekranie w czasie filmowania, suwak zoomu jest bardzo czuły, trzeba uważać, połączenie z komputerem przez FireWire działa w dwie strony - można wysłać do PC, obrobić i wyrzucić z powrotem do kamery. Jeśli chce się używać tej kamery zupełnie amatorsko, znaczy włączyć, nagrać, wyłączyć jest bardzo łatwa i szybka w obsłudze, ale jeśli chce się coś więcej to pojawiają się schody, obsługa dodatkowych funkcji jest IMHO nieintuicyjna.
Upgrade'owałem też kompa do Pentium 4 HT 3,2 GHz i 1 GB RAMu ale grafika to wciąż stary poczciwy Radeon 9000 128 MB więc raczej nie próbuję jeszcze kombinować z HD. Poza tym jak wspomnialem nie mam softu ani kasy na niego no i dysk to tylko 160 GB (20 GB zajmuje 1,5 godziny SD nieobrobione).
Witam,Dibua napisał:Uzyskałem następującą odpowiedź z jednego ze sklepów online:
Kamera HDR-HC7 używa zupełnie nowych akumulatorów Infolithium serii H. Oryginalne SONY będą u nas dostępne za 1-2 tygodnie, na zamienniki należy poczekać około 2 miesięcy.
Wracając do tematu:
Kamerę już mam. Urodziło się parę wrażeń, nie jest tak wygodna jak wspomniana przeze mnie starusieńka JVC, pewnie dlatego że jest mniejsza, ręka potrafi ścierpnąć, szybkie przewijanie taśmy, stabilizator obrazu naprawdę działa - widać to na ekranie w czasie filmowania, suwak zoomu jest bardzo czuły, trzeba uważać, połączenie z komputerem przez FireWire działa w dwie strony - można wysłać do PC, obrobić i wyrzucić z powrotem do kamery. Jeśli chce się używać tej kamery zupełnie amatorsko, znaczy włączyć, nagrać, wyłączyć jest bardzo łatwa i szybka w obsłudze, ale jeśli chce się coś więcej to pojawiają się schody, obsługa dodatkowych funkcji jest IMHO nieintuicyjna.
Upgrade'owałem też kompa do Pentium 4 HT 3,2 GHz i 1 GB RAMu ale grafika to wciąż stary poczciwy Radeon 9000 128 MB więc raczej nie próbuję jeszcze kombinować z HD. Poza tym jak wspomnialem nie mam softu ani kasy na niego no i dysk to tylko 160 GB (20 GB zajmuje 1,5 godziny SD nieobrobione).
poczytaj na innych wątkach moja opinię...wka007 napisał:@mariof
@viValdi
@BEJAN
Wybieram między dwoma modelami- HDR-SR1E vs. HDR-HC7E. Cena bardzo podobna. Kumpel wraca ze Stanów i mi przywiezie i tak: SR1E- 1176$= 3350pln; HC7E- 1050$= 2990pln Jeśli może mi ktoś doradzić czy wybrać dysk twardy czy kasetke to byłbym wdzięczny. Chodzi o zgrywanie filmów na kompa, wypalanie na płytce, archiwizowanie w HD na przyszłość zanim będą "normalne" ceny odtwarzaczy BlueRay itd itp. Jeśli da to coś komuś w dobrym doradzeniu to posiadam laptopa 100GB, 1024RAM, 1.6GHz Co wybrać? Pomóżcie! Zależy mi na wszystkich ciekawych odpowiedziach a w szczególności: mariof, viValdi, BEJAN którzy to mają spore pojęcie na ten temat... Dzięki z góry za pomoc
Mam HC7 od 2 tygodni - i jestem, póki co, bardzo zadowolony z nabytku. Czy lepsza/gorsza od HV20 Canona? Ja miałem obie do testów i wybrałem Sony (dużo solidniejsze wykonanie. Obraz na moim LCD 42" Philips wydawał mi się lepszy - ale to subiektywna obserwacja). Dla innych lepszą ofertą może być Canon (szczególnie w trybie "Cinema" który mnie nie przekonał), solidnym argumentem jest niższa cena. Krótko mówiąc jednemu podoba się Zosia, innemu Marysiawomi napisał:Witam .Drodzy posiadacze kamery Hdr hc7 .Spotkałem się z uwagą,że -tu cytat"kamera lubi ustawiać ostrośc na dalsze przedmioty." czy to prawda?Napiszcie proszę jaki jest obraz z kamery emitowany na tv lcd (podłączenie HDMI) rewelka czy tylko dobry? dzięki za odpowiedz>