mariof napisał:To HC7 w "poważnej" obudowie. Do filmowania wesel? Nieee. Chybam że to mają być 2-3 wesela w roku i gratis. Jeżeli chcesz brać pieniądze za usługi to na kamerkę trzeba "wykulać" > 20klz... . Inaczej cię konkurencja wyśmieje a klienci "pogonią"
PS opcja to dwie kamery, dwóch operatorów i dobre dodatkowe oświetlenie jeżeli jeszcze masz "dryg" to pracy operatora to przedsięwzięcie ma według mnie pewne szanse...,
Do tej pory gram 13 lat na weselach wiec teoretycznie i troche praktycznie ( chrzciny wesółko )jak się kreci wesele i wiem jaki sprezet maja goscie w moim terenie ( wartoscowo max 15 tys a kilku ma takie z 2000 r i tylko dwóch mamozliwosc nagrania w HD)
Ja i tak na sprzet muzyczny musiałem wydac ponad 20 tys a zarabial polowe tego co gosc co przyjdzie z kamera za 4 tys i ucieka z wesela o 1 a ja musze grac do rana....( juz widze odpowiedz ze on musi siedziec przy obróbce tydzien..... jak jest obrotny to szybciej zrobi a ja to niby nie robie prób .... ) wiec teraz mysle o zmianie profilu skoro radze sobie dosyc dobrze z montarzem ( tak twierdz ci co im robiłem z kasety dvd )
Nie wiem tylko w jaka kamere zainwestować do 10 tys zeby możliwe to dobrej jakosci nagrywac
Mam możliwosć sprowadzenia ze stanów tylko wiem ze tam ntsc ..
przy okazji mam jeszcze pytanko jak uzyskac zgode na kamerowanie w kosciołach ?
Ostatnia edycja: