feiran napisał:Witam.
Czy kamera SONY HDR-HC7E jest już dostępna w sprzedaży?
Czy może ktoś z forumowiczów ma ten sprzęcik?
Jeśli tak to jakie są opinie o niej?
Przymierzam się do jej zakupu.
Tylko czy warto?
hirastom napisał:Mam od 3dni.To moja 5 kamera ,więc mam porównanie.Wgryzam się w menu ,bo wszystko ma na monitorku a nie w pokrętłach jak inne.
Menu jest olbrzymie,ale jak nie ma czasu na ustawinia to wciskasz jeden przycisk i wsio automat. Jedno co zauważyłem to to że pomimo stabilizatora optycznego na dużo calowym ekranie widać każdy minimalny ruch,dlatego jak chce się coś profesjonalnie kręcić to statyw ,dużo czasu i dziesiątki możliwości.Narazie mam dużo wolnego czasu i jestem zachwycony.
lukas napisał:Też się do niej przymierzam i w związku z tym mam pytania (nie znalazłem w opisie) -
lukas napisał:- jakiego wymaga światła ?
-czy nagrywa dzwięk 5.1 ?
-jak nagrywa i odtwarza HD na telewizorze ?
z góry dzięki za odpowiedz
Kto_To_Jest napisał:
Minimalne oświetlenie w trybie nocnym 0 lux w normalnym trybie 2lux.
nagrywa w 5,1
jeżeli chodzi o obraz to oglądalem na Sony 40"lcd nie zwrócilem uwagi na dokładny model tv,obraz w sztucznym oświetleniu byl dobrej jakości nie odbiegającej od SONY SR 1 ,
Kamera posiada PL menu.
Pozdrawiam.
BEJAN napisał:Właśnie zakupiłem HC7 bawiłem sie przea 5 dni. moje spostrzezenia są następujące: z tą czułością to trochę SONY przygrało w "konia" ona ma
2 luksy ale przy migawce 0/25sek. Tylko kto nagrywa film przy takiej migawce,
chyba nieruchome obrazy ze statywu.
Ale nie jest tak źle, bardzo dobra kolorystyka. i pokrętło do którego można przypisać wiele funkcji. Mam w swojej firmie 6 kamer, a kupiłem ją tulko i wyłącznie jako kamerę wakacyjno- wycieczkową. Hc7 to pierwsza kamera HDV. zamierzam kupić jeszcze Z7 SONY. tylko cena mnie przeraża.
pozdrawiam.
yaneq napisał:ups nie podałem linku:
http://www.panasonic.pl/oferta.php?sub=427
tutaj pare fotek:
http://catalog2.panasonic.com/webapp/wcs/stores/images/Content/pressroom/AVCHD camcorder Images.zip
Napisz mi jeszcze co chcesz filmować???lukas napisał:Prosił bym o dłuższy komentarz na temat kręcenia filmów (wewnątrz i na zewnątrz ) tą kamerą ze szczególnym uwzględnieniem filmowania w HD.
Dlatego że planuję jej zakup.
z góry dziękuję w imieniu swoim i ew.innych
pozdr.