Sony czy LG

Lechu1956

New member
Jak przeczytałem kilka lat temu przy teście jednego z telewizorów Sony, że mój telewizor różni się od testowanego tylko brakiem tunera satelitarnego ,to o mało nie spadłem z krzesła. Po prostu przepisali z danych technicznych błędne dane , które do dzisiaj nie zostały poprawione przez firmę Sony. Przed kupnem telewizora przeglądałem wiele opinii i testów. Na 90% z nich powtarzał się ten sam błąd. Również na tym forum.

Michu30

New member
SONY XH90 ma input lag w granicach 14 ms
SONY XH95 w granicach 22-24 ms

Tak wynika z testów

Różnica w procesorach jest ale różnica w obrazie niewielka. Matryce, ilosć stref podświetlenia są identyczne. XH95 ma tylko dodatkowo od wersji 55 cali filtr poprawiajacy kąty widzenia. Moim zdaniem XH90 będzie świetnym TV za rozsądne pieniądze. Już teraz wersję 55XH9005/ bez regulacji szrokosci rozstawy nóżek/ można kupić poniżej 4900 PLN

Jak 14 ms imput lag w xh90 to niezły byłby wynik. Procesor procesorem może i być słabszy aby obraz był ładny. Pod konsolę myślę że będzie to strzał w 10. Poczekajmy na testy.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
TCL ma Input Lag 8 ms.
Więc do grania stanowi najlepszy wybór tym bardziej że dają CashBack i to bardzo duży..

Dubek

Member
Bez reklam
TCL ma Input Lag 8 ms.
Więc do grania stanowi najlepszy wybór tym bardziej że dają CashBack i to bardzo duży..

Pokaż mi człowieka który wyczuje różnicę między 8 ms a na przykład 14 ms. Do 30 ms lag jest praktycznie niewyczuwalny więc te 8 ms to żadna przewaga.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Napisałem: W klasie cenowej TCLa , żaden nie ma !
Sony ma tylko w serii XH90 - ale to jest cena dwa razy wyższa niż TCL .

Michu30

New member
No jeszcze czekam na testy nanocell 913 ale pewnie też szału nie będzie. Ciekawe jak z tą marką hisense ich najmocniejszy tv w polsce ma w kwocie 3900 zł oferować około 1000 nitów i ma Dolby vision i Dolby atmos a i cena atrakcyjna ciekawe jak pod konsole będzie się nadawał.

Kryman

New member
Cześć, potrzebuję się poradzić w sprawie wyboru TV. Obecnie na placu boju zostały tylko: SONY 65XF9005, SONY 65XG9505 (o ile gdzieś go znajdę nowego w dobrej cenie) i najnowszy model SONY 65XH9005. Na żywo widziałem jedynie XF90 i zrobił na mnie niesamowite wrażenie jeśli chodzi o jakość obrazu. Wstępnie szukałem tv 55” w granicach 4000zł, ale po Zobaczeniu 65 na żywo podniosłem ten budżet do 5000zł. Okazuje się jednak, że wbrew pozorom nie jest to jakiś super budżet. Im więcej czytam tym mam większe wątpliwości, już prawie kupiłem tego XF, ale zacząłem czytać testy i podobno ma spore problemy z cloudingiem, a i banding nie jest mu obcy, odnoszę wrażenie że w tym modelu to jest praktycznie loteria.

Co moglibyście mi doradzić? Szczerze mówiąc ręce mi już opadają, nie chciałbym tych 5k przekroczyć, ale chyba będę musiał. Telewizor używany głównie do YT, NETFLIXA 4K, HBO GO itd. Także pełna przepustowość w najlepszej możliwej jakości. Kiedyś też pewnie będę chciał podłączyć pod ten telewizor PS5. Z góry dzięki :)

Michu30

New member
Cześć, potrzebuję się poradzić w sprawie wyboru TV. Obecnie na placu boju zostały tylko: SONY 65XF9005, SONY 65XG9505 (o ile gdzieś go znajdę nowego w dobrej cenie) i najnowszy model SONY 65XH9005. Na żywo widziałem jedynie XF90 i zrobił na mnie niesamowite wrażenie jeśli chodzi o jakość obrazu. Wstępnie szukałem tv 55” w granicach 4000zł, ale po Zobaczeniu 65 na żywo podniosłem ten budżet do 5000zł. Okazuje się jednak, że wbrew pozorom nie jest to jakiś super budżet. Im więcej czytam tym mam większe wątpliwości, już prawie kupiłem tego XF, ale zacząłem czytać testy i podobno ma spore problemy z cloudingiem, a i banding nie jest mu obcy, odnoszę wrażenie że w tym modelu to jest praktycznie loteria.

Co moglibyście mi doradzić? Szczerze mówiąc ręce mi już opadają, nie chciałbym tych 5k przekroczyć, ale chyba będę musiał. Telewizor używany głównie do YT, NETFLIXA 4K, HBO GO itd. Także pełna przepustowość w najlepszej możliwej jakości. Kiedyś też pewnie będę chciał podłączyć pod ten telewizor PS5. Z góry dzięki :)
Ja to się też przyglądam sony xh90 oraz lg nanocell 913 oraz wpadł mi w oko chiński hisense 55u8qf z czego ten ostatni chińczyk wygląda na papierze najlepiej i cenowo jest najkorzystniejszy. Hisense debiutuje dopiero w polsce ale z tego co patrze to jest potężna marka w Chinach i ogólnie na świecie ciekawe jak testy tego hisense na razie nie ma konkretnych recenzji. Ciężko teraz jest znaleźć coś dobrego w miarę normalnej cenie nie wydając majątku na ekran.

JazzyJones zaniemówił z wrażenia. Tylko ciekawe jakie to wrażenia pozytywne czy negatywne ?

TV niestety przyjechał uszkodzony. Musiałem oddać go na naprawę.

Taka uwaga. Po odbiorze od kuriera zawsze odpalajcie tv. Brak zastrzezeń co do pudełka uśpił moją czujność i niestety byłem w czarnej dupie i dowiedziałem się po fakcie. Jestem na etapie przepychania się z DPD, ale TV będzie wisieć dopiero w tym tygodniu.

Tak swoją drogą w tej cenie miałbym oleda, no ale trudno. Ekspertyza jest, oględziny rzeczoznawcy są prawo trochę mnie chroni.

Tak swoją drogą Kiki zrezygnuj z DPD, to najgroszy kurier jakiego znam.

Do góry