Ps3user napisał:
Kurczę, jedni mówią, że CX11E a inni, że SR11E brać. Niedługo wyjazd a ja nie jestem zdecydowany dlatego w ramach pomocy zamieszczam małą sondę.
sonda nic nie da, to sa Twoje pieniadze, kupisz co chcesz, sonde i tak wygra SR11, bo wiekszosc uwaza ze wiecej nagra, a ja powiem ze mam na karte i od nich wiecej nagram, tylko zalezy od dysku 2,5 jakiej bedzie wielkosci, a nie jak w kamerze 1,8 ktory jest dosc drogi.
sam wybierz co chcesz, niech inni za Ciebie nie wybieraja.
Ah jak wyjezdzasz to moze byc mi cos kupil
(zarcik)
--------
"Hopkirk
Ja radzę Ci jako doświadczony kamerzysta.
Od kilkunastu lat mam kamerę i co roku robię jakiś film.
Uwierz mi - nie masz szans nakręcić stabilnego ujęcia z ręki przy maksymalnym zoomie, korzystając z ekranu LCD - to nie jest aparat fotograficzny. I nie ma kamerzysty, który to potrafi."
naprawde masz takie doswiadczenie, ze co roku robisz nagranie i juz profesjonalka, wybacz, statyw to jest to i nie powiesz mi ze z reki zrobisz dobre ujecie zoomem.
Mam prosbe zrob ujecie z wizjera i LCD i wyslij mi chcialby zobaczy, zeby miec porownanie. Ja mowie tak jak chce miec super nagranie to biore statyw, z reki nie podobaja mi sie nagrania, a bardzo mi reka nie lata.
Naprawde korzystanie z wizjera caly czas to jakas meka, ja nie moge, nie lubie wole ekran LCD, moze to Twoje przyzwyczajenie z lat mlodosci (bez obrazy) wtenczas fakt wizjer
co do dysku - ja np nie chce miec dysku i wagi (duzo wiekszej)