Naciśnij w słuchawkach i przytrzymaj przycisk zasilania przez 5-8 sekund. Zapali się migające światło Led. Światełko syngalizuje parowanie...w laptopie włącz szukanie urządzeń bluethooth...to samo w TVJeszcze mam taki problem, za diabła nie mogę się połączyć z słuchawkami bezprzewodowymi JBL , ani bezprzewodowo z laptopami (dell i hp).
W TV bluetooth włączony , ale nie wyszukuje żadnych urządzeń. Wifi oczywiście też podłączone , ale może coś nie ogarniam dobrze z laptopami .
Może ktoś ma jakiś pomysł jak to ogarnąć ?
Wszystkie słuchawki douszczne i "na głowę" ,które podłączane są poprzez bluetooth mają przycisk parowania. W sony wybierz opcję Dodaj urządzenie -> przycisk Home na pilocie -> ustawienia -> ustawienia bluetooth -> dodaj urządzenie. Teraz najważniejsza rzecz...Sony z systemem Android obsługuje profil A2DP i w takim przypadku bluetooth połączy się tylko z urządzeniami wspierającymi ten proifil. Na stronie Sony jest wzmianka o tym. Nie wszystkie urządzenia będą działać. A2DP to profil Bluetooth służący do transmisji stereofonicznych sygnałów audio o wysokiej jakości i działa tylko z urządzeniami,które wspierają ten system/profilSłuchawki są douszne , tak że nie maja jakiegoś fizycznego przycisku. Co do laptopa i tv to tak próbowałem , ale nic to nie daje. Laptopy widzą inne urządzenia ale nie tv.
Telewizor nic nie wyszukuje ( bluethooth włączony ).
Laptopa używasz jako monitora poprzez bluetooth?...ciekawe, bo bluetooth przesyła tylko dźwiękW słuchawkach tych jbl nie ma przycisku , wystarczy otworzyć etui i już są gotowe do parowania. Na szczęście udało mi się połączyć , wyłączyłem bluetooth w telefonie i laptopach, przysunąłem słuchawki bliżej TV i telewizor znalazł i sparował , tak że jedno z głowy, dzięki za pomoc. Został jeszcze laptop , zrobiłem tak samo , niby paruje , ale za chwilę się rozłącza i nie idzie ich połączyć. W laptopie jest ,że sparowano, a w TV rozłączono i nie chce się połączyć. Chodzi o to że chciałbym używać TV jako 2 monitora np. do wyświetlania zdjęć.
Możesz połączyć poprzez miracast...jest jeszcze pewna opcja/funkcja w przeglądarce chrome o podobnym działaniu jak chromecast....ja przesyłam poprzez miracastNo tak , ale pomóżcie jak go połączyć bezprzewodowo z laptopem że był Tv jako monitor![]()
A jaki masz system operacyjny na laptopie?dzięki tylko że nie znajduje tv
W windowsie wyłącz firewall (firewall domyślnie jest włączony). Zapora blokuje miracast w laptopach/PC i dlatego jest problem z połączeniem. Ja działam na linuksie i tutaj ja decyduje co jest domyślnie włączone...w windowsach jest inne podejście do programów.win 10 , a na drugim win 11
LuzikTo nie pomogło , ale działa przesyłanie przez chrome i edge. nie najgorsza nawet jakość. Dziękuję CI za pomoc![]()