Sony bravia 8 + dekoder mulimedia

IROL

New member
Cześć
Sony bravia 8 ma cztery wejścia hdmi , w tym dwa zwykłe i dwa 2.1 120hz.
Czy będzie bez różnicy dla jakości obrazu gdzie podepnę dekoder kablówki cyfrowej od multimediów ?

mati_luk

Klub HDTV.com.pl
VIP
Hej, ma takie wejścia jak napisałeś. Funkcje HDMI 2.1 wykorzystasz podłączając konsolę, PC. Dla dekodera nie będzie różnicy, podłącz pod dowolne.

IROL

New member
Jeszcze mam taki problem, za diabła nie mogę się połączyć z słuchawkami bezprzewodowymi JBL , ani bezprzewodowo z laptopami (dell i hp).
W TV bluetooth włączony , ale nie wyszukuje żadnych urządzeń :( . Wifi oczywiście też podłączone , ale może coś nie ogarniam dobrze z laptopami .
Może ktoś ma jakiś pomysł jak to ogarnąć ?

Alt0S

Active member
Jeszcze mam taki problem, za diabła nie mogę się połączyć z słuchawkami bezprzewodowymi JBL , ani bezprzewodowo z laptopami (dell i hp).
W TV bluetooth włączony , ale nie wyszukuje żadnych urządzeń :( . Wifi oczywiście też podłączone , ale może coś nie ogarniam dobrze z laptopami .
Może ktoś ma jakiś pomysł jak to ogarnąć ?
Naciśnij w słuchawkach i przytrzymaj przycisk zasilania przez 5-8 sekund. Zapali się migające światło Led. Światełko syngalizuje parowanie...w laptopie włącz szukanie urządzeń bluethooth...to samo w TV

IROL

New member
Słuchawki są douszne , tak że nie maja jakiegoś fizycznego przycisku. Co do laptopa i tv to tak próbowałem , ale nic to nie daje. Laptopy widzą inne urządzenia ale nie tv.
Telewizor nic nie wyszukuje ( bluethooth włączony ).

Alt0S

Active member
Słuchawki są douszne , tak że nie maja jakiegoś fizycznego przycisku. Co do laptopa i tv to tak próbowałem , ale nic to nie daje. Laptopy widzą inne urządzenia ale nie tv.
Telewizor nic nie wyszukuje ( bluethooth włączony ).
Wszystkie słuchawki douszczne i "na głowę" ,które podłączane są poprzez bluetooth mają przycisk parowania. W sony wybierz opcję Dodaj urządzenie -> przycisk Home na pilocie -> ustawienia -> ustawienia bluetooth -> dodaj urządzenie. Teraz najważniejsza rzecz...Sony z systemem Android obsługuje profil A2DP i w takim przypadku bluetooth połączy się tylko z urządzeniami wspierającymi ten proifil. Na stronie Sony jest wzmianka o tym. Nie wszystkie urządzenia będą działać. A2DP to profil Bluetooth służący do transmisji stereofonicznych sygnałów audio o wysokiej jakości i działa tylko z urządzeniami,które wspierają ten system/profil

Ostatnia edycja:

IROL

New member
W słuchawkach tych jbl nie ma przycisku , wystarczy otworzyć etui i już są gotowe do parowania. Na szczęście udało mi się połączyć , wyłączyłem bluetooth w telefonie i laptopach, przysunąłem słuchawki bliżej TV i telewizor znalazł i sparował , tak że jedno z głowy :), dzięki za pomoc. Został jeszcze laptop , zrobiłem tak samo , niby paruje , ale za chwilę się rozłącza i nie idzie ich połączyć. W laptopie jest ,że sparowano, a w TV rozłączono i nie chce się połączyć. Chodzi o to że chciałbym używać TV jako 2 monitora np. do wyświetlania zdjęć.

Alt0S

Active member
W słuchawkach tych jbl nie ma przycisku , wystarczy otworzyć etui i już są gotowe do parowania. Na szczęście udało mi się połączyć , wyłączyłem bluetooth w telefonie i laptopach, przysunąłem słuchawki bliżej TV i telewizor znalazł i sparował , tak że jedno z głowy :), dzięki za pomoc. Został jeszcze laptop , zrobiłem tak samo , niby paruje , ale za chwilę się rozłącza i nie idzie ich połączyć. W laptopie jest ,że sparowano, a w TV rozłączono i nie chce się połączyć. Chodzi o to że chciałbym używać TV jako 2 monitora np. do wyświetlania zdjęć.
Laptopa używasz jako monitora poprzez bluetooth?...ciekawe, bo bluetooth przesyła tylko dźwięk ;-)

Alt0S

Active member
No tak , ale pomóżcie jak go połączyć bezprzewodowo z laptopem że był Tv jako monitor :)
Możesz połączyć poprzez miracast...jest jeszcze pewna opcja/funkcja w przeglądarce chrome o podobnym działaniu jak chromecast....ja przesyłam poprzez miracast

Alt0S

Active member
win 10 , a na drugim win 11
W windowsie wyłącz firewall (firewall domyślnie jest włączony). Zapora blokuje miracast w laptopach/PC i dlatego jest problem z połączeniem. Ja działam na linuksie i tutaj ja decyduje co jest domyślnie włączone...w windowsach jest inne podejście do programów.

IROL

New member
To nie pomogło , ale działa przesyłanie przez chrome i edge. nie najgorsza nawet jakość. Dziękuję CI za pomoc :)

Do góry