Sony bravia 8 + dekoder mulimedia

IROL

Member
Jeszcze jedno pytanie :)
Dopatrzałem się że w YouTube nie ma ikonki żeby włączyć dzwięk przestrzenny 5.1' TV podłączony optykiem do amplitunera JVC RX-D411 .
Dziwne bo Netflix, Disney , Prime i sony core śmigają bez problemu. Nie jest to jakiś priorytet ale fajnie by było gdyby działało :)
Youtube mam zwykły , a nie premium , może tu jest problem.

Alt0S

Active member
Jeszcze jedno pytanie :)
Dopatrzałem się że w YouTube nie ma ikonki żeby włączyć dzwięk przestrzenny 5.1' TV podłączony optykiem do amplitunera JVC RX-D411 .
Dziwne bo Netflix, Disney , Prime i sony core śmigają bez problemu. Nie jest to jakiś priorytet ale fajnie by było gdyby działało :)
Youtube mam zwykły , a nie premium , może tu jest problem.
Pamiętaj,że optyk ma ograniczenia w przesyłaniu materiałów nie większych niż format DD 5.1. Youtube ogólnie działa w stereo,ale czasami można na niektórych materiałach doświadczyć Dolby Sorround. Nie ustawisz tego w opcjach. Netflix i inne platformy streamingowe mają ściężke DD+. Jak ustawisz w Netflix ściężkę bez dubbingu (oryginalną dasz),to na optyku będzie cisza...

Ostatnia edycja:

IROL

Member
Dzięki za szybką reakcję .
To po HDMI będzie lepiej , czy w ogóle ten amplituner nie da rady , czy po prostu bardzo mało jest takich materiałów 5.1 na youtube ?

Alt0S

Active member
Dzięki za szybką reakcję .
To po HDMI będzie lepiej , czy w ogóle ten amplituner nie da rady , czy po prostu bardzo mało jest takich materiałów 5.1 na youtube ?
HDMI przesyła większość kodeków...optyk ma w tym temacie ograniczenia. Youtube ogólnie ma ścieżki stereo/sorround. Wszystko zależy od materiału i na przykład streamerzy,którzy robią materiały live mogą dać ściężke 5,1...na przykład streamerka Urqueen daje materiały z gier w 5.1 ...na Twitch.tv w DD+. To taki przykład

Do góry