Snazio 1350 to dosyc specyficzny sprzęt i do tego kapryśny.
Jeśli chodzi o połączenia sieciowe to problem leży w samych kartach zarówno Wi-Fi jak i kablowej.
Ja na samym początku miałem problem z odpaleniem połączenia kablowego. Testowałem różne kable i różne routery i nic. Wi-Fi szło pięknie ale kabel nawet nie wykrywał karty. Sprawdzałem różne konfiguracje i nic.
Dopiero po przewertowaniu zachodnich stron związanych z tym sprzętem dowiedziałem się o dziwnym zachowaniu połącznia sieciowego.
Faktycznie problem polega na samym przełączaniu pomiędzy Wi-Fi i kablem.
Można to usunąć fizycznie poprzez drobną ingerencję w sprzęt, ale w przyszłyym tygodniu jak wróci serwisant TAMI postaram się z nim to skonsultować. Moja główna obawa to możliwość utraty gwarancji (wg mnie sami powinni to usunąć)
http://www.mpcclub.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7248
Znalazłem jednak narazie rozwiązanie doraźne.
Jeśli nie wykrywa ci karty sieciowej to zrób tak:
-Ustaw w menu rodzaj połączenia (Wired lub Wireless)
-Ustaw automatyczne DHCP.
-Wyłącz na 10-15 minut sprzęt wyłącznikiem sieciowym
-Włącz po tym czasie sprzęt.
U mnie to działa, ale faktycznie po jakichś 30 minutach zrywa połączenie. Ciekawe, czy po usunięciu zworki jest podobnie.
Ogólnie jednak jakość obrazu mnie bynajmniej zaskoczyła pozytywnie. Nareszcie wiem do czego służy LCD.

Filmy HDTV po LAN-ie idą pięknie i płynnie.
MP3 i Zdjęcia również. DivX nie sprawdzalem, ale uważam, ze tego sprzetu szkoda do czegos takiego. Lepiej kupic sobie DVD Manta.
Jedyny minus tego sprzetu to: słaba jakość i poziom dźwięku jak na HD i bardzo ubogie menu ustawien zarowno audio jak i video (poza formatami obrazu).
Audio mam podłączone Coaxialem pod amplituner Panasonic SA-XR55.
Do telewizora po zwyklych Cinch z wyjscia 5.1 (porazka

).
Mam nadzieje, ze to tylko kwestia wypuszczenia nowego Firmware.
Ale ogólnie zabawka niezła.
Kupiłem go tylko po to żeby zobaczyc co to potrafi. Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem to prosze pytac GG- 2587438. Sprzęt kupiony na gwiazdke 2005r.
W przyszlym tygodniu jak czas mi pozwoli to pocykam troszke zdjec tego sprzetu w akcji.
Pozdrawiam
braavoo