1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3 - 5
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1 - 5
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost i bokiem również
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? nie na ekran, telewizor będzie stał tyłem do okien
7. Jaki masz obecnie telewizor? nie mam, to pierwszy TV do nowego mieszkania
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? WiFi, fajne funkcje smart, odtwarzanie filmów z USB. min 2 HDMI
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Telewizję prawdopodobnie z multimedii, ewentualnie UPC
10. Jakie urządzenia? konsola, PS3, w przyszłości PS4, pendrive, telefon
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? w tygodniu około 3h, weekendy 5-6 h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Najlepszą do grania w gry i oglądania filmów, nie wiem tak za bardzo czym się róznią
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sport, Filmy, Przyrodnicze
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, około 1-2 h dziennie, weekendy może dłużej
16. Preferencje co do marki? Sony, Samsung, LG i inne dobre marki
17. Preferencje co do wielkości ? 48" - 50"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Powolne przełączanie kanałów, wolny interfejs, ogólnie spowolnienia we wszystkich aspektach
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? raczej wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? do 2500 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? Nie chcę 3D
Znalazł parę modeli telewizorów, mają całkiem dobre opinie, jednak chciałbym poznać opinię kogoś kto się zna
znalazłem takie:
LG 50LF5800
LG 49LF631V
PANASONIC LED TX-50CS520
Philips 48PFT5500
Philips 50PFH5300/88
UE48J5500
W ogóle to chciałem się przywitać, to pierwszy mój post na forum
mam nadzieję, że nie ostatni
Pozdrawiam i czekam na jakieś podpowiedzi
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3 - 5
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1 - 5
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? na wprost i bokiem również
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? nie na ekran, telewizor będzie stał tyłem do okien
7. Jaki masz obecnie telewizor? nie mam, to pierwszy TV do nowego mieszkania
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? WiFi, fajne funkcje smart, odtwarzanie filmów z USB. min 2 HDMI
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Telewizję prawdopodobnie z multimedii, ewentualnie UPC
10. Jakie urządzenia? konsola, PS3, w przyszłości PS4, pendrive, telefon
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? w tygodniu około 3h, weekendy 5-6 h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Najlepszą do grania w gry i oglądania filmów, nie wiem tak za bardzo czym się róznią
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sport, Filmy, Przyrodnicze
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, około 1-2 h dziennie, weekendy może dłużej
16. Preferencje co do marki? Sony, Samsung, LG i inne dobre marki
17. Preferencje co do wielkości ? 48" - 50"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Powolne przełączanie kanałów, wolny interfejs, ogólnie spowolnienia we wszystkich aspektach
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? raczej wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? do 2500 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne? Nie chcę 3D
Znalazł parę modeli telewizorów, mają całkiem dobre opinie, jednak chciałbym poznać opinię kogoś kto się zna
LG 50LF5800
LG 49LF631V
PANASONIC LED TX-50CS520
Philips 48PFT5500
Philips 50PFH5300/88
UE48J5500
W ogóle to chciałem się przywitać, to pierwszy mój post na forum
Pozdrawiam i czekam na jakieś podpowiedzi